Κώστας Νικολακόπουλος

Η πρώτη εικόνα για τον Ροντερίκ Μιράντα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το sport-fm.gr μία πρώτη εικόνα για τον Πορτογάλο στόπερ του Ολυμπιακού.

· Έλεγα να περιμένω να τον δω στα φιλικά του Ολυμπιακού στο Βέλγιο, που ούτως η, άλλως είναι πολύ κοντινά, αλλά δεν άντεξα τον πειρασμό (ας το πούμε έτσι) και κάθισα και είδα λίγο τον Ροντερίκ Μιράντα, για να έχω μία πρώτη άποψη.

· Τα βιντεάκια βέβαια είναι ωραία για να βλέπεις επιθετικογενείς παίκτες-με τους αμυντικούς είναι ψιλοβαρετό, όμως ήθελα να έχω μία εικόνα για τον Πορτογάλο, γιατί πραγματικά δεν τον είχα ξαναδεί ποτέ μου και ήταν και μία μεταγραφή που δεν τον περίμενα, για να είμαι ειλικρινής δεν την είχα υπόψιν μου από πριν, οπότε δεν είχα καμία εντύπωση γι΄ αυτό το παιδί.

· Είδα λοιπόν όλα του τα στιγμιότυπα (κάπου 15 λεπτά) σε ένα ολόκληρο παιχνίδι της Γουλβς, όταν έπαιζε βασικός στην Τσάμπιονσιπ, δηλαδή το περασμένο φθινόπωρο. Και μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν είχε την καλύτερη ψυχολογία, αυτή που δίνει αυτοπεποίθηση, αέρα στον κάθε παίκτη.

· Από τη μία έβλεπες καλά πράγματα: ωραίο επιτόπιο άλμα με κεφαλιά, καλό ξεκίνημα επιθέσεων με πάσες από πίσω, ακόμη και μπαλιές για να βγουν μπροστά φάσεις, πιεστικό μαρκάρισμα του αντίπαλου, καλές τοποθετήσεις, ακόμη και προσωπική ενέργεια στο άλλο μισό του γηπέδου.

· Από την άλλη έβλεπες εύκολα λάθη: πούλημα της μπάλας έξω από την περιοχή, κεφαλιά γυριστή προς τα πίσω σε αντίπαλο, ορισμένες εντελώς αψυχολόγητες πάσες.

· Δηλαδή, μία έλλειψη ισορροπίας μέσα στο παιχνίδι, που νομίζω παραπέμπει σε ψυχολογία παίκτη, ο οποίος ίσως βλέπει ότι δεν ταιριάζει σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, όπου τα κυρίαρχα στοιχεία είναι η σκληράδα, ο δυναμισμός.

· Το καλό είναι ότι με μία άλλη ψυχολογία, αυτά τα λάθη τα αποφεύγει ένας παίκτης. Τώρα, άλλα χαρακτηριστικά δεν αλλάζουν: δεν είναι ο πιο γρήγορος στόπερ, ούτε ο πιο σκληροτράχηλος. Αλλά μοιάζει με κεντρικό αμυντικό, που άμα «κολλήσει» καλά δίπλα στον άλλο στόπερ, μπορεί να κάνει καλά την δουλειά.

· Τέλος πάντων, στην Μπενφίκα έπαιζε, βασικός μετά έγινε σε αξιοπρεπή ομάδα της Πορτογαλίας (Ρίο Άβε), ενώ και στην πρωταθλήτρια της Τσάμπιονσιπ, τη Γουλβς, έπαιξε-έκανε 19 παιχνίδια.

· Ας περιμένουμε να τον δούμε καλύτερα πώς θα είναι με τα «ερυθρόλευκα» και με ένα προπονητή, που τον ξέρει καλά, αφού είχαν συνυπάρξει στην ίδια ομάδα στην Πορτογαλία.

· Απλά, θα ήθελα να τελειώσω αυτή την σύντομη αναφορά μου στο τελευταίο απόκτημα του Ολυμπιακού, με μία παρατήρηση. Γιατί μέσα σε όσα γράφονται για τον Μιράντα, μέσα στην παρουσίαση του ως καινούργια μεταγραφή, είναι κι ότι ερευνάται από την πορτογαλική αστυνομία τυχόν συμμετοχή του σε στημένο παιχνίδι πρόπερσι, εναντίον της Φεϊρένσε.

· Το ότι γίνεται έρευνα για κάποιον, δεν σημαίνει υποχρεωτικά και κάτι. Όταν θα βγει το πόρισμα της έρευνας, το ξανασυζητάμε. Ας έχουμε απλά υπόψιν μας ότι υπό έρευνα είναι κι ο άλλος σέντερ μπακ της Ρίο Άβε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Μαρτσέλο.

· Τον παίκτη αυτόν λοιπόν απέκτησε πριν λίγο καιρό η Σπόρτινγκ για να τον έχει ως έναν από τους δύο-τρεις βασικούς αμυντικούς της τη νέα σεζόν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x