Κώστας Νικολακόπουλος

Ήταν το 7ο φάουλ «απέναντι» από τον Σα στα τελευταία μεγάλα ματς…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από τον sport-fm.gr μία παρατήρηση για τον Ολυμπιακό με αφορμή την ισοφάριση της Γουλβς στο Καραϊσκάκη.

• Για να είμαι ειλικρινής, εμένα μου αρέσει που ο Ολυμπιακός φέτος έχει γίνει πιο σκληρός σαν ομάδα. Γιατί πέρσι ήταν πιο light.

• Τώρα, κάνει και φάουλ ρε παιδί μου ο Ολυμπιακός! Ειδικά από κάποιο σημείο της σεζόν και μετά, στα περισσότερα παιχνίδια του έδειξε να βγάζει περισσότερο τσαγανό, να είναι πιο δυναμικός, πιο σκληρό καρύδι.

• Με αφορμή όμως το γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός από τη Γουλβς κι ισοφαρίστηκε σε 1-1, ένα γκολ που μακάρι να μην κοστίσει, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές του στερεί πολλές πιθανότητες για πρόκριση στα προημιτελικά, είμαι υποχρεωμένος να καταγράψω κάτι.

• Ο Ολυμπιακός λοιπόν στα τελευταία μεγάλα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, έδωσε στους αντιπάλους του νομίζω υπερβολικά μεγάλο αριθμό φάουλ έξω από την περιοχή του Σα, για απευθείας εκτέλεση. Σχεδόν όλα από εξαιρετικές θέσεις για σκοράρισμα με ένα καλό σουτ.

• Καταγράφω από τις σημειώσεις μου…

Με τη Γουλβς δύο φάουλ, το ένα έκανε ο Σεμέδο (κι αποβολή του) και το άλλο ο Μπουχαλάκης. Στο πρώτο σούταρε ο Νέβες κι η μπάλα βρήκε το τείχος (για την ακρίβεια έδιωξε με το κεφάλι ο Μπουχαλάκης) και το δεύτερο σούταρε ο Νέτο κι η μπάλα κόντραρε στον Μπουχαλάκη (τι ειρωνεία, στον ίδιο παίκτη που είχε διώξει τον κίνδυνο από το πρώτο φάουλ!) και κατέληξε στα δίχτυα.

Με την Άρσεναλ στο Λονδίνο ένα φάουλ, το έκανε ο Μπα (πήρε κίτρινη) κι ο Πέπε αστόχησε στο σουτ.

Με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα δύο φάουλ, τα έκανε ο Μπουχαλάκης και ο Βιεϊρίνια στο ένα αστόχησε και στο άλλο έστειλε την μπάλα στο τείχος (στα πόδια του Χασάν).

Με την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη άλλα δύο φάουλ, το ένα το έκανε ο Μπουχαλάκης και το άλλο ο Τσιμίκας. Στο πρώτο αστόχησε ο Λουίζ και στο δεύτερο ο Τσάκα σούταρε κι ο Σα μπλόκαρε.

• Η…καταμέτρηση λέει ότι η μπάλα στήθηκε εφτά φορές απέναντι από την εστία του Σα, σε θέσεις ευνοϊκές για απευθείας σουτ. Εφτά φορές σε τέσσερα δύσκολα, μεγάλα παιχνίδια. Όταν δίνεις εφτά τέτοια φάουλ, δυστυχώς οι πιθανότητες να μην δεχθείς κανένα γκολ δεν είναι με το μέρος σου.

• Δείτε εδώ, στη φωτογραφία, ότι ακριβώς σε ίδια θέση με το γκολ της Γουλβς, είχε κερδίσει φάουλ κι η Άρσεναλ, επίσης στο Καραϊσκάκη! Πάλι η εκτέλεση έγινε με το αριστερό πόδι, αλλά τότε ο Σα ήταν πιο τυχερός, αφού η μπάλα στο σουτ του Τσάκα βρήκε συμπαίκτη του, άλλαξε πορεία, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να αιφνιδιάσει τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού.



• Λέμε για ατυχία στην ισοφάριση της Γουλβς, και υπάρχει δίκιο στον ισχυρισμό, υπό την έννοια ότι η μπάλα κόντραρε κι άλλαξε πορεία. Όμως, σε ένα πιο μεγάλο κάδρο, πόσο είναι θέμα ατυχίας να φας τελικά ένα γκολ στο έβδομο φάουλ που έχεις παραχωρήσει σε τέσσερα παιχνίδια λίγο έξω από την περιοχή σου;…

• Προσέξτε: κάποια φάουλ καλώς έγιναν. Όταν κινδυνεύει η εστία της ομάδας σου η, όταν νιώθεις ότι ο αντίπαλος άμα σε περάσει θα γίνει πολύ επικίνδυνος, απολύτως ορθά κάνεις το φάουλ. Ακόμη κι όταν χρειαστεί να αποβληθείς. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα φάουλ ήταν αχρείαστα. Για την ακρίβεια, τα πέντε από τα εφτά δεν υπήρχε λόγος να γίνουν. Μάλιστα, από τα πέντε τα τέσσερα τα έκανε ο ίδιος παίκτης, ο Μπουχαλάκης (και το άλλο ο Τσιμίκας).

• Θέλω να πω ότι με λίγη μεγαλύτερη προσοχή, θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να αποφύγει αυτή τη δοκιμασία, να βρεθεί ο γκολκίπερ του εφτά φορές στα παιχνίδια με Άρσεναλ, Γουλβς και ΠΑΟΚ, φάτσα με εκτελέσεις φάουλ από δύσκολες για τον ίδιο θέσεις. Κι εν τέλει, να είχε αποφευχθεί αυτό το γκολ από τη Γουλβς, που μπορεί να αποδειχθεί χρυσό για τους Άγγλους-εξ ου και το πανηγύρισαν έξαλλα.

• Παρεμπιπτόντως, ακριβώς σε αυτή τη φάση, νομίζω ότι εκτός του Μπουχαλάκη, που δεν βγήκε aggressive από το τείχος προς την μπάλα, θα μπορούσε και θα έπρεπε να αντιδράσει καλύτερα κι ο Ομάρ, ο οποίος ήταν ο πρώτος παίκτης δίπλα από το τείχος. Κι ο πρώτος που βγήκε για να κοντράρει το σουτ-αλλά κι αυτός δεν το έκανε με αποφασιστικότητα. Κι ίσως επειδή είναι κι αμυντικός, και δη σκληροτράχηλος, θα έπρεπε περισσότερο από αυτόν να περιμέναμε καλύτερη αντίδραση…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x