Κώστας Νικολακόπουλος

Κεϊτά: Σίγουροι στον Ολυμπιακό ότι εντόπισαν φλέβα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τη μεταγραφή του Ντιμπί Κεϊτά στον Ολυμπιακό.

* Η μεταγραφή του πέρασε σχεδόν στα ψιλά, σε σχέση με τις άλλες του Ολυμπιακού. Βλέπετε, είναι ο πιο πιτσιρικάς, καθώς το καλοκαίρι θα μπει στα 19 του, ενώ την ημέρα που βγήκε η είδηση ότι κλείνει είχε προκύψει κι η μεταγραφή του 21χρονου Φαντιγκά από την Παρί Σεν Ζερμέν , αλλά και τώρα που ήρθε να υπογράψει προέκυψε κι η άφιξη του Ζοάο Καρβάλιο!

* Ο λόγος βέβαια για τον Ντιμπί Κεϊτά, τον αριστεροπόδαρο εξτρέμ της ομάδας Juvenil A της Ρεάλ Μαδρίτης. Ας έχουμε, όμως, υπόψιν μας ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, που έψαξαν την περίπτωση του νεαρού Ισπανού με τις ρίζες από το Μάλι, θεωρούν ότι έχουν εντοπίσει μία γνήσια ποδοσφαιρική φλέβα.

* Για ρίξτε μία ματιά στο βιντεάκι…


* Ο Ντιμπί έχει ταχύτητα, διείσδυση, ντρίμπλα, αλλά και καλά τελειώματα, σε πάσες και σουτ. Κλασικά, βέβαια, κάποιοι θα ρωτήσουν, «αν ήταν τόσο καλός, γιατί δεν τον κρατούσε η Ρεάλ». Πολύ απλά, γιατί πρακτικά είναι αδύνατο η Ρεάλ να κρατήσει και να «δέσει» όλα τα ταλέντα της. Μη νομίζετε, πάντως, ότι τον έδωσε τόσο εύκολα τον Κεϊτά. Αν ήταν έτσι, η μεταγραφή θα είχε κλείσει εδώ και 10-15 ημέρες…

* Στη Ρεάλ ήθελαν να διασφαλιστούν για το μέλλον: εξ ου και διαπραγματεύτηκαν σκληρά προκειμένου να μπει στη συμφωνία παραχώρησης του ένα σοβαρό ποσοστό μεταπώλησης, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι περίπου στο 20%, όσο δηλαδή είχε συμφωνηθεί και με την Παρί Σεν Ζερμέν για τον Φαντιγκά. Αυτό σημαίνει ότι αν π.χ. στο μέλλον ο Ολυμπιακός πουλήσει τον Ντιμπί π.χ. με 10 εκ. Ευρώ, τα δύο θα τα πάρει η Ρεάλ.

* Παρεμπιπτόντως, ο προπονητής του Ολυμπιακού Β, ο Κάνιο Ιμπαγάσα, περιμένει πώς και πως τον Κεϊτά, για να τον ενσωματώσει στην ομάδα του και να τον ρίξει στη μάχη του πρωταθλήματος της Super League 2 όσο το δυνατό συντομότερα. Πολύ απλά, γιατί απ΄ όσα έχει δει, τον πιστεύει πάρα πολύ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x