Κώστας Νικολακόπουλος

Κέρδισε την τελευταία εντύπωση στον Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον παίκτη του Ολυμπιακού που κέρδισε τις εντυπώσεις της τελευταίας στιγμής.

• Έχω κάνει επανειλημμένως, και φέτος, κριτική στον Ουσεϊνού Μπα, αλλά τώρα πρέπει να καταγράψω ότι κέρδισε αυτό που λέμε την τελευταία εντύπωση. Διότι, κόντρα στην ΑΕΚ, στο 3-2 την Τρίτη στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Αφρικάνος σέντερ μπακ ήταν πραγματικά καλός, μακράν καλύτερος αμυντικός του Ολυμπιακού.

• Μία απόδοση δε που αποκτάει κι άλλη διάσταση, κάτω από τη συνθήκη ότι ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, ο Σισέ, έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του, με αποκορύφωμα φυσικά την κεφαλιά που έχασε από τον Λιβάι στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, αλλά και την απερίγραπτη αδράνεια του στο σουτ του Τσούμπερ, στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ, εκεί που έκανε βήματα προς τα πίσω αντί να πάει πάνω στον αντίπαλο κυνηγό και τελικά αυτό που έγινε ήταν να σουτάρει ο σκόρερ και η μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του στόπερ του Ολυμπιακού.

• Με τον Σισέ σε αυτό το ματς, και δεν ήταν πρώτο, να νομίζει ότι δεν είναι στόπερ, αλλά…επιθετικός χαφ κι ό,τι καλό κάνει να είναι σε πάσες, προωθήσεις και κεφαλιές σε υπέρ του Ολυμπιακού στατικές φάσεις, ο Μπα έπαιζε ουσιαστικά μόνος του στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού! Σε μία στιγμή ο Σισέ είχε βρεθεί σε θέση μέσα αριστερά (!), η ΑΕΚ έκανε αντεπίθεση κι ο Μπα έπρεπε να αντιμετωπίσει τρεις παίκτες της…

• Για να μην υπερβάλλω, δεν έκανε καμία καταπληκτική εμφάνιση ο Μπα-πολύ απλά γιατί δεν κόβει τις κακές του συνήθειες: τα υπερβολικά εύκολα φάουλ (ανεπίτρεπτο ένα που έκανε στο 93’ πλάγια δεξιά) και τις πάσες στο…πουθενά (δύο φορές την έστειλε αράουτ την μπάλα). Αυτό δεν αναιρεί, όμως, ότι το παιδί έπαιξε μόνο του όλη την επίθεση της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ.

• Είχε πολλές πράγματι κρίσιμες επεμβάσεις ψηλά και χαμηλά στην περιοχή, έκοψε σέντρες, μπλόκαρε σουτ, κάλυψε σωστά, πίεσε αποτελεσματικά, νίκησε κατά κράτος σε μία δυνατή μονομαχία τον Λιβάι και, τέλος πάντων, αυτός κράτησε όρθιο αμυντικά τον Ολυμπιακό, έχοντας μία απόδοση που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Και ήταν σίγουρα η πιο "γεμάτη" που έκανε φέτος στον Ολυμπιακό, με την αμέσως προηγούμενη να ήταν στο 2-1 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τότε που επίσης είχε παίξει καλά, αλλά είχε κάνει και σοβαρά λάθη-κι είχε γίνει αλλαγή στο 63’ λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

• Μακάρι αυτή η εμφάνιση του Μπα στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της σεζόν να αποτελέσει και ένα νέο ξεκίνημα για τον πανύψηλό κεντρικό αμυντικό, που τόσο μας είχε ενθουσιάσει πρόπερσι όταν είχε κερδίσει θέση βασικού δίπλα στον Σεμέδο από αρχές Δεκέμβρη έως τέλος της περιόδου (καλύτερης του Ολυμπιακού εδώ και χρόνια), αλλά και τόσο μας προβλημάτισε κα πέρυσι, αλλά και φέτος, τουλάχιστον στα περισσότερα παιχνίδια του. Σε βαθμό που όλοι να αναρωτιόμαστε μήπως δεν τον βοήθησε όσο περίμενε κι ο ίδιος και στον Ολυμπιακό η επέμβαση που είχε κάνει πριν ένα ακριβώς χρόνο στη μέση του, σε Γάλλο ειδικό γιατρό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x