Κώστας Νικολακόπουλος

Κι επιτυχία είναι για τον Ολυμπιακό που στέκεται όρθιος με την τράπουλα τόσο σημαδεμένη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τη διαιτησία του χθεσινού ντέρμπι στο Καραϊσκάκη κι αναδεικνύει τα λάθη της, κατά διαβολεμένη σύμπτωση πάλι όλα κατά του Ολυμπιακού.

• Δεν ξέρω ποιος το πρόσεξε, αλλά για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι μέσα σε μία εβδομάδα, ο Ολυμπιακός έπαιξε καθυστερήσεις στις καθυστερήσεις με αποφάσεις των διαιτητών από την Σκανδιναβία που έφερε ο Μπένετ με τον Μάνταλο κλπ, κλπ.

• Ο Δανός την περασμένη Κυριακή είχε υποδείξει, κακώς μάλιστα, έξι λεπτά, αλλά δεν το έληξε το ματς στη Λεωφόρο στο 96’ και υπέδειξε και πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ στο 97΄ με μία πρωτοφανή απόφαση-άραγε, πόσες…δεκάδες χρόνια έχει να σφυριχτεί τέτοιο (από αμφισβητούμενο υπό την καλύτερη εκδοχή, έως ανύπαρκτο υπό την πιο νορμάλ) πέναλτι στο 97ο λεπτό ενός σημαντικού ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος; Αν έχει ποτέ σφυριχτεί, γιατί εγώ δεν θυμάμαι.

• Ο Σουηδός χθες είχε υποδείξει εννιά λεπτά, ορθώς, αλλά δεν το έληξε στο 99’, το πήγε ως το 103’, επικαλούμενος τους τραυματισμούς του Παπασταθόπουλου. Κατά διαβολεμένη σύμπτωση, ο Ολυμπιακός σε αυτά τα εξτρά τέσσερα λεπτά έπαιξε με παίκτη λιγότερο, αφού ο Παπασταθόπουλος εγκατέλειψε με βαριά θλάση. Και όλοι είδαμε ότι στο 103’ υπήρξε φάση για να σκοράρει η ΑΕΚ, με τον Πασχαλάκη να νικάει τον Μάνταλο στο τετ α τετ, αλλά με τον επόπτη να υποδεικνύει το καταφανές οφσάιντ. Η ΑΕΚ ζητάει πέναλτι (και καλά του Πασχαλάκη στον Μάνταλο μετά την απόκρουση), φυσικά δεν υπάρχει τίποτα λόγω του προηγηθέντος οφσάιντ, όμως με τόσα που έχουν δει τα μάτια μας, δεν ήθελε καθόλου πολύ να σφυρίζονταν ένα πέναλτι και χθες, στο 103’, όπως στη Λεωφόρο στο 97’. Θα είχε ενδιαφέρον, πάντως, για να βλέπαμε αν θα τελείωνε ποτέ το παιχνίδι-που πολύ φοβάμαι ότι δεν θα τελείωνε.

Κι επιτυχία είναι για τον Ολυμπιακό που στέκεται όρθιος

• Ξέρετε, μπορούμε να κατηγορήσουμε φέτος τον Μαρινάκη, τον Μαρτίνς, τον Μίτσελ, τον Κορμπεράν, τους παίκτες του Ολυμπιακού, θέλετε και τους οπαδούς του Ολυμπιακού, για «χίλια δύο πράγματα». Μόνο που αν είμαστε ελάχιστα δίκαιοι πρέπει να δεχθούμε ότι με τόσο σημαδεμένη τράπουλα μάλλον είναι κι επιτυχία του πρωταθλητή Ελλάδας που στέκεται όρθιος.

• Για να μην κάνουμε αναδρομή και κουράσουμε…Χθες ήρθε στο Καραϊσκάκη ένας Σουηδός διαιτητής 34 ετών κι όχι όπως ο Δανός 43χρονος Κέλετ που έπαιξε στο ΠΑΟ-Ολυμπιακός. Ο Νίμπεργκ μάλιστα είναι διαιτητής που ορίζεται και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όχι όπως ο Κέλετ, που παίζει Κόνφερενς Λιγκ. Θα περίμενε κανείς να έβλεπε μία κανονική διαιτησία. Πόσο δε μάλλον όταν τον Σουηδό τον θυμόμαστε από το Σλόβαν-Ολυμπιακός 2-2 τον Αύγουστο, όταν στις καθυστερήσεις του 90λεπτου είχε αποβάλλει παίκτη της Σλόβαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα αμέσως μετά την ισοφάριση της ομάδας της Μπρατισλάβας κι ενώ έρχονταν παράταση. Απόφαση δίκαιη, αλλά όχι εύκολη, γιατί ήταν για διαπληκτισμό με τον Τικίνιο, που επίσης είχε πάρει κίτρινη.

• Από εκεί λοιπόν που θυμόμαστε έναν αυστηρό διαιτητή, χθες είδαμε έναν Νίμπεργκ σε…μετάλλαξη! Λες και του είχε μιλήσει…επισταμένως κάποιος και τον έκανε από αυστηρό σε…γατάκι, αλλά όλως τυχαίως μόνο προς τη μία ομάδα. Να αφήνει τον Άμραμπατ να παίζει συνεχώς με τα χέρια, να του βγάζει κίτρινη στο 40ο λεπτό στη δεύτερη φορά που έδωσε αφορμή για κάρτα, να τον αφήνει ατιμώρητο να κτυπάει στο πρόσωπο τόσο τον Ρέαμπτσιουκ, όσο και τον Χάμες και, το αποκορύφωμα, να μην τον αποβάλλει ούτε στο 60ο λεπτό όταν έριξε κάτω με προκλητικά εμφανή τρόπο τον Χουάνγκ! Με τον προπονητή του, τον Αλμέιδα, να τον κάνει αλλαγή λίγο αργότερα, προφανώς γιατί έβλεπε ό,τι βλέπαμε όλοι…

Κι επιτυχία είναι για τον Ολυμπιακό που στέκεται όρθιος

• Και να ήταν μόνο ο πειθαρχικός έλεγχος! Ας αφήσουμε διάφορα φαιδρά, όπως π.χ. ότι σταμάτησε τον Χάμες που έφευγε στην αντεπίθεση έχοντας ντριμπλάρει δύο-τρεις παίκτες της ΑΕΚ, γιατί δεν άφησε πλεονέκτημα σε ένα φάουλ πάνω στον Μπιέλ. Κι ας πάμε στη φάση που εύκολα θα μπορούσε να είχε κρίνει όλο το ματς, στο 86ο λεπτό, όταν υπέδειξε κόρνερ που υπήρχε μόνο στη φαντασία, τη δική του και του επόπτη, στην καλή κάλυψη της μπάλας που έκανε ο Ρέαμπτσιουκ στον Ρότα, στη φάση που έπεσε χάμω ο μπακ της ΑΕΚ, για να σηκωθεί αμέσως και να παραδεχθεί στον Παπασταθόπουλο ότι δεν το έκανε για να πάρει πέναλτι.

• Κι από τα τρία ριπλέι είδαμε ακριβώς το ίδιο πράγμα: την μπάλα να φεύγει άουτ από τα πόδια του Ρότα, αφού ο Ρέαμπτσιουκ ούτε που την ακούμπησε. Δεν υπήρξε δηλαδή καν κόντρα, ώστε να μπερδευτούν διαιτητής κι επόπτης επειδή η μπάλα βρήκε και των δύο παικτών τα πόδια. κι όμως έδωσαν κόρνερ για την ΑΕΚ κι όχι άουτ. Από δε την εκτέλεση κόρνερ ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά κι ευτυχώς για τον Ολυμπιακό και την ομαλή έκβαση του ντέρμπι, ο Πασχαλάκης πρόλαβε την μπάλα. Ειδάλλως, η ΑΕΚ θα είχε κερδίσει με ένα ανύπαρκτο κόρνερ και δη στο 86ο λεπτό, σημείο δηλαδή στο οποίο οι διαιτητές πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί.

• Ο δε ίδιος επόπτης, που λες και στραβώθηκε και δεν είδε το άουτ, ήταν αυτός που στη μεγάλη ευκαιρία του Μπακαμπού στο α΄ ημίχρονο, σήκωσε τη σημαία του και υπέδειξε οφσάιντ σε μία φάση στην οποία ο κυνηγός του Ολυμπιακού καλύπτονταν ένα μέτρο, όπως το αντιληφθήκαμε όλοι με την γραμμή στο χόρτο. Βεβαίως, εάν ο Μπακαμπού σκόραρε, το VAR θα αποκαταστούσε την αλήθεια, όμως η κίνηση του επόπτη δείχνει και την πρόθεση του και την πρόθεση ολόκληρου του διαιτητικού τιμ.

• Τουλάχιστον ο Ολυμπιακός ας παραμείνει μαχητής και πολεμιστής ως το τέλος της σεζόν, όπως είναι εδώ και κάμποσο καιρό, ώστε να εκθέτει κόσμο και κοσμάκη στο τραγικό ελληνικό ποδόσφαιρο 2022-23.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x