Κώστας Νικολακόπουλος

Κι ο Σεμέδο λοιπόν στο οκταμελές… «κλαμπ του εκατομμυρίου» στο Ρέντη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το νέο συμβόλαιο του Σεμέδο με τον Ολυμπιακό, που ξέρει να ανταμείβει τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές του…

· Το είχε πει λοιπόν και το έκανε ο Ολυμπιακός! Είχε προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Ρούμπεν Σεμέδο από τον περασμένο μήνα, τότε που τον φλέρταραν…ξεδιάντροπα η Μπενφίκα κι ο Ζεσούς! Κι ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός όντως το αποδέχθηκε χθες, υπογράφοντας έως το 2024, όπως μάθατε από τον ΣΠΟΡ FM 94,6.

· Κάπως έτσι ο Σεμέδο έγινε μέλος του… «κλαμπ του εκατομμυρίου»! Των (εφτά πλέον) ποδοσφαιριστών δηλαδή του Ολυμπιακού, που έχουν συμβόλαιο από ένα εκ. Ευρώ και πάνω. Πρώτος ήταν ο Φορτούνης με 1,5 εκ. Ευρώ, με το που ήρθε ο Ελ Αραμπί έκανε κι αυτός ίδιο συμβόλαιο, ο Βαλμπουενά επίσης εκατομμύριο, ο Μπρούμα το ίδιο, ο Ραφίνια ακόμη παραπάνω κι ο Εμβιλά επίσης εκατομμύριο! Νομίζω ότι κι ο Σουντανί είναι πολύ κοντά, απέχει λίγο από αυτό το «νούμερο». Προσέξτε: δεν βάζουμε τα μπόνους επίτευξης στόχων που είναι πάρα πολύ υψηλά και π.χ. για τον Βαλμπουενά και τον Εμβιλά μπορεί να φτάσουν…εύκολα στις 600 χιλ. Ευρώ ετησίως!

· Για τον Σεμέδο ο Ολυμπιακός έκανε μία απολύτως λογική κίνηση: όταν έρχεται στο κλαμπ μία προσφορά της τάξης των 10-11 εκ. Ευρώ και στον παίκτη μία πρόταση ετήσιου συμβολαίου κάπου στο 1,2 εκ. Ευρώ, δεν μπορείς να τον κρατήσεις με το συμβόλαιο που του είχες δώσει όταν πρωτουπέγραψε-500 χιλ. Ευρώ, κατά άλλους 700 χιλ Ευρώ. Μετά είναι σαν να χάνεις τον παίκτη, ακόμη κι όταν τον έχεις κρατήσει στο ρόστερ σου και δεν τον έχεις δώσει…

· Ο Πορτογάλος, στα 26 προς 27 του χρόνια, έπρεπε να ικανοποιηθεί με ένα καλύτερο συμβόλαιο, από την στιγμή που ο Ολυμπιακός επέλεξε να μην τον παραχωρήσει παρά τις επίμονες προτάσεις της Μπενφίκα, που είχε ξεκινήσει από τα 6-7 εκ. Ευρώ κι είχε φτάσει στα 10-11 εκ. Ευρώ, την στιγμή που ένα χρόνο πριν ο Ολυμπιακός τον είχε αγοράσει από τη Βιγιαρεάλ με 4,5 εκ. Ευρώ.

· Με την εξέλιξη αυτή, μένουν όλοι ικανοποιημένοι. Ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει τον βασικότερο του κεντρικό αμυντικό, την παραμονή του οποίου ήθελε πάση θυσία ο Πέδρο Μαρτίνς, προφανέστατα φοβούμενος ότι δεν θα μπορούσε να βρει άλλο στόπερ ανάλογης ποιότητας αλλά και προσαρμοστικότητας στο παιχνίδι της ομάδας… Και ο Σεμέδο που παίρνει ένα «βασιλικό» συμβόλαιο και συνεχίζει σε ένα κλαμπ που του δίνει τη δυνατότητα να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και να κάνει πρωταθλητισμό για πρώτη φορά στην καριέρα του. Και που μέσω αυτού του κλαμπ φόρεσε άμα λάχει για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας του.

· Ο Σεμέδο είχε μία πραγματικά καλή παρουσία στο τελευταίο ματς του Ολυμπιακού, τη νίκη με τη Μαρσέιγ. Δεν έκανε κάποιο μεγάλο παιχνίδι, αλλά έβγαλε μία ηγετική εικόνα στην άμυνα, ήταν κυρίαρχος στον αέρα, έβγαλε την μπάλα μπροστά κι όταν χρειάστηκε έκανε και μία δύσκολη επέμβαση. Κακή στιγμή του στον αγώνα ήταν στο 73’, όταν έχασε τον σέντερ φορ Μπενεντέτο από μία ωραία κίνηση του Αργεντίνου κι έτσι οι Γάλλοι έβγαλαν μία πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση την οποία χάλασε στο τέλος ο Τοβέν-η, αν θέλετε, την έκοψε με ωραίο τρόπο ο Μπα, που παρεμπιπτόντως είχε και δεύτερη καθοριστική αντίδραση στο 89’, εκεί που διόρθωσε με έξοχο τρόπο ένα σοβαρό λάθος του Ραφίνια έξω από την περιοχή του Σα.



· Παρεμπιπτόντως, έχουν βρει αρκετά καλή χημεία και δείχνουν να ταιριάζουν ο Σεμέδο με τον Μπα. Τους πήρε λίγος χρόνος, έχουν ακόμη ατέλειες, αλλά φαίνεται να «κολλάνε» αρκετά καλά οι δυό τους στο κέντρο της άμυνας. Και να δένουν. Ο Σεμέδο με καλύτερη επαφή με την μπάλα, ο Μπα πιο σβέλτος στις επεμβάσεις του κι οι δύο καλοί στον αέρα. Εάν μπορέσουν και βελτιώσουν το επίπεδο συγκέντρωσης τους κι αποφύγουν τα λάθη τα προερχόμενα ακριβώς από αυτό τον παράγοντα, που ατυχώς είναι σοβαρά, θα μιλάμε για δίδυμο πραγματικά υψηλού επιπέδου και προδιαγραφών.

· Βεβαίως, εκτός των εφτά «ερυθρόλευκων» ποδοσφαιριστών που είναι στο «κλαμπ του εκατομμυρίου», υπάρχει σε αυτό φυσικά κι ο Πέδρο Μαρτίνς! Το συμβόλαιο του είναι επίσης της τάξης του ενός εκ. Ευρώ και προβλέπει και τεράστια μπόνους, που αν τα πιάσει και δεν είναι και τόσο… δύσκολο να τα πιάσει, μπορεί να του διπλασιάσουν τις απολαβές.

· Το αξίζει φυσικά ο Πέδρο, για τον απλούστατο λόγο ότι και την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα έχει φτιάξει, αλλά και με τις τρεις προκρίσεις, δύο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ο Ολυμπιακός έχει βάλει στο ταμείο του κάπου 75 εκ. Ευρώ αυτή την τριετία με τον Πορτογάλο στον πάγκο…

· Ο Ολυμπιακός ξέρει να ανταμείβει τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές του. Και το ίδιο θα κάνει και σε άλλα παιδιά…

Άσχετο:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x