Κώστας Νικολακόπουλος

Κι όμως έγινε θαύμα στο Καραϊσκάκη με τη διαιτησία!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ένα… διαιτητικό θαύμα στο Καραϊσκάκη και γράφει και πέντε πράγματα περί Εμβιλά, Ελ Αραμπί, Καμαρά, Φορτούνη.

· Ένα μικρό ποδοσφαιρικό, για την ακρίβεια διαιτητικό, θαύμα έγινε το Σάββατο το βράδυ στο Καραϊσκάκη! Υπήρξε αποβολή υπέρ του Ολυμπιακού σε παιχνίδι που δεν ήταν ήδη τελειωμένο υπέρ του Ολυμπιακού!

· Βλέπετε, στα χρόνια της φοβερής και τρομερής εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή εδώ και μία ολόκληρη τετραετία, συνιστά διαιτητικό θαύμα να έχει ο Ολυμπιακός υπέρ του αποβολή και δη σε χρονικό σημείο του παιχνιδιού που ακόμη αυτό παίζεται και δεν έχει κριθεί.

· Το ζήσαμε στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος προχθές, με την αποβολή του Μάτιτς στο 28’, λόγω βεβαίως του «εγκληματικού» φάουλ που έκανε, λες και στόχευε τον αστράγαλο του Μαντί Καμαρά! Μία μικρή…λεπτομέρεια είναι ότι χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR (Παπαπέτρου) για να πάρει ο διαιτητής (Κουτσιαύτης) τη σωστή απόφαση. Η…λεπτομέρεια γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, αν σκεφθούμε ότι είχε χρειαστεί η επέμβαση του VAR και στο Αστέρας-Ολυμπιακός πέρσι για να αποβληθεί τότε ο Πασαλίδης από τον διαιτητή (κατά σύμπτωση ο Παπαπέτρου!), εξαιτίας του πολύ άσχημου φάουλ που είχε κάνει στον Γκιγιέρμε κι είχε στοιχίσει τον τραυματισμό του για πάνω από ένα μήνα…

· Τέλος πάντων, η αποβολή του Μάτιτς ήταν στο 0-0, μοναδική αποβολή υπέρ του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από δύο ολόκληρα χρόνια που έπαιξε ένα ρόλο στην εξέλιξη ενός παιχνιδιού! Η αμέσως προηγούμενη ήταν, κατά διαβολεμένη σύμπτωση, πάλι σε παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αλλά στο Περιστέρι, το Νοέμβριο του 2018, όταν είχε πάρει κόκκινη ο Μπουσουλάζιτς στο 57ο λεπτό για ένα πεντακάθαρο φάουλ στον Φορτούνη, με το σκορ τότε στο 1-1 (τελικό 2-1).

· Τέτοιου είδους αποβολές, που να έχουν δηλαδή μία ουσία κι όχι να είναι με το σκορ π.χ. στο 3-0, λαμβάνουν όλα αυτά τα χρόνια χαρακτήρα…ιστορικών αγώνων! Υπάρχει άλλη μία το Μάρτιο του 2018 (αποβολή του Οικονόμου στο 60ο λεπτό του Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-1 με το αποτέλεσμα 0-0) και μία ακόμη τον Γενάρη του 2017 (αποβολή του Μάσα στο 610 λεπτό του Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0).

· Αυτές, τέσσερις μαζί με του περασμένου Σαββάτου, είναι όλες οι αποβολές υπέρ του Ολυμπιακού από το Γενάρη του 2017, από τότε δηλαδή που άλλαξαν τα κόζα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ήρθαν οι δυνάμεις της εξυγίανσης δήθεν για να το φτιάξουν, αλλά στην πραγματικότητα για να γκρεμίσουν τον Ολυμπιακό! Τέσσερις αποβολές σε σχεδόν συμπληρωμένα τέσσερα χρόνια!!! Την στιγμή που οι άλλοι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού παίρνουν τέτοιες ένα σωρό!

· Για τον Ολυμπιακό σε τέσσερα πρωταθλήματα οι… συνηθισμένες αποβολές ξέρετε ποιες είναι;

Είτε αποβολές με παιχνίδια να έχουν ουσιαστικά τελειώσει. Βλέπε Λύρατζη στο 82’ (με το σκορ 3-0) του Ολυμπιακός-Βόλος 5-0, Πλιάτσικα στο 69’ (με το σκορ 2-0) του Λαμία-Ολυμπιακός 0-4, Χαντάκια στο 53’ (με το σκορ 2-0) του Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1, Κασάδο στο 59’ (με το σκορ στο 2-0) του Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-0.

Είτε αποβολές στα τελευταία λεπτά. Βλέπε Σιμόες στο 87’ πέρσι στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0 και Τσόσιτς στο 93’ στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2.

Ακόμη κι η αποβολή πέρσι του Πασαλίδη στο 16ο λεπτό στο Αστέρας-Ολυμπιακός (0-5) ήταν με το σκορ ήδη στο 0-2…

· Τέλος πάντων, επειδή με αυτά τα θέματα δεν πρόκειται να βρούμε ποτέ άκρη όσο δεν αλλάζει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να υπάρξει πραγματικά μία ισονομία και με τη διαιτησία και με τα πάντα, ας πάμε παρακάτω.



· Μία επισήμανση για τον Εμβιλά: πλέον παίζει πιο ψηλά μέσα στο γήπεδο και βγάζει ένα καλύτερο πρόσωπο. Κάπως έτσι άλλωστε ήρθε κι η ασίστ που έκανε στον Χασάν για το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο. Ο Γάλλος βρέθηκε ψηλά, κοντά στην περιοχή του Ατρόμητου, κι εκμεταλλεύθηκε έτσι την έξοχη πάσα του Αραμπί, που είχε πάρει την μπάλα από το λάθος κοντρόλ του Μπουσούλαζιτς μετά το κακό διώξιμο της μπάλας με τα πόδια από τον Γιαννιώτη. Ο Εμβιλά αν ήταν στο χώρο δράσης που αρχικά τον βλέπαμε να περιορίζεται, δεν θα βρίσκονταν ποτέ σε εκείνο το σημείο για να περάσει την ασίστ για το 2-0…

· Παρεμπιπτόντως, και στα δύο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού είχαμε γκολ (από Αραμπί και Χασάν), ασίστ (από Φορτούνη και Εμβιλά), αλλά και προασίστ (από Καμαρά και Ελ Αραμπί)!. Γιατί μετράει το γκολ, μετράει εξίσου η ασίστ, αλλά μερικές φορές το γκολ δεν είναι 50-50 για τον σκόρερ και τον δημιουργό! Είναι από 33,33% για τον σκόρερ, τον δημιουργό, αλλά και τον παίκτη που έβγαλε την προασίστ, δηλαδή την πάσα πριν την ασίστ που όμως είναι το ίδιο πολύτιμη με την ασίστ!

· Ειδικά για τη φάση του 1-0, πάντως, πρέπει να αναδείξουμε την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας που είχε όλη η ομάδα και που μέσα σε 30 δευτερόλεπτα αποδιοργάνωσε έτσι την αντίπαλη άμυνα. Η μπάλα πήγε διαδοχικά από Καμαρά σε Εβιλά κι από εκεί σε Σεμέδο, Βαλμπουενά, Φορτούνη, Καμαρά, Φορτούνη και στον σκόρερ Ελ Αραμπί. Πέντε πάσες και στην έκτη ήρθε το γκολ!

· Κάπως έτσι άνοιξε ο δρόμος για το ξέσπασμα του Ολυμπιακού μετά το 1-1 στα Γιάννινα. Γιατί περί ξεσπάσματος επρόκειτο αυτό το 4-0 επί του Ατρόμητου. Οι πρωταθλητές μπήκαν στο παιχνίδι συνειδητοποιημένοι ότι δεν υπήρχε καν σκέψη για δεύτερη συνεχόμενη απώλεια ύστερα από την ισοπαλία με τον ΠΑΣ. Κι όταν μπαίνει έτσι ο Ολυμπιακός, συνήθως η κατάληξη είναι δεδομένη…Το πρόβλημα είναι όταν μπαίνει στα παιχνίδια και θεωρεί ότι τα έχει πάρει πριν τα παίξει…

· Πόσο τυχαίο είναι ότι επί τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές ο Ολυμπιακός ενώ έχει μείνει στο μηδέν στα πρώτα 45 λεπτά του αρκούν μόλις τρία με μάξιμουμ εφτά λεπτά στο β΄ ημίχρονο για να ανοίξει το σκορ;

Με τον Παναιτωλικό το 1-0 ήρθε στο 48’…

Με τον ΠΑΣ το 1-1 ήρθε στο 51’…

Με τον Ατρόμητο το 1-0 ήρθε στο 52’…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x