Κώστας Νικολακόπουλος

Κι όμως! Ο 2ος τελικός του Μπόμπι Αλέν μέσα σε ένα χρόνο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον γκολκίπερ που θα αντικαταστήσει τον Σα στο μεγάλο παιχνίδι με τη Γουλβς και μία φοβερή συγκυρία.

· Πώς τα φέρνει η μπάλα καμιά φορά, ε; Ο Ολυμπιακός έχει ήδη κλείσει για τη νέα σεζόν γκολκίπερ-ρεζέρβα, τον Ισλανδό Κρίστινσον από τη Λάρισα για να πάρει τη θέση του Μπόμπι Αλέν και να που ο Γάλλος θα χρειαστεί τώρα να κάτσει κάτω από τα δοκάρια της ομάδας στο τεράστιας σημασίας ευρωπαϊκό παιχνίδι της Πέμπτης με τη Γουλβς μέσα στο Μολινό!

· Ο Ζοζέ Σα, που έκανε φέτος την μακράν καλύτερη χρονιά της καριέρας του και είχε προκαλέσει και το ενδιαφέρον σημαντικών συλλόγων σημαντικών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, είχε μία πολύ άτυχη πρώτη μέρα Αυγούστου σήμερα και οι πληροφορίες μιλάνε για ένα σοβαρό τραυματισμό, που μπορεί να τον υποχρεώσει να χάσει ένα ολόκληρο δίμηνο (δηλαδή και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ…), εάν επιβεβαιωθούν οι αρχικοί φόβοι για κάταγμα στο αριστερό χέρι-που νομίζω θα επιβεβαιωθούν…Πάνω που ετοιμάζονταν για τη μεγάλη πορτογαλική μονομαχία με τον Ρουί Πατρίτσιο-οι δύο γκολκίπερ της Εθνικής ομάδας της χώρας τους!

· Κάπως έτσι, ο Αλέν ετοιμάζει τα γάντια του για ένα δεύτερο μεγάλο τελικό του μέσα σε ένα χρόνο! Γιατί είπαμε, η μπάλα είναι θηλυκό και ποτέ δεν ξέρεις πώς θα σου τα φέρει!

· Ήταν 2 Ιουνίου του 2019, όταν η πρώην ομάδα του, η Ντιζόν, έδινε μπαράζ για μία θέση στην Α΄ κατηγορία. Η Ντιζόν ήταν 3η από το τέλος (18η) στην Α΄ κατηγορία κι η Λανς ήταν η ομάδα από τη Β΄ κατηγορία που είχε κερδίσει το εισιτήριο για το μπαράζ. Στο πρώτο ματς, το αποτέλεσμα ήταν Λανς-Ντιζόν 1-1 (όπως το Ολυμπιακός-Γουλβς ήταν 1-1!) με τον Αλέν στον πάγκο. Στη ρεβάνς, όμως, τελευταία στιγμή τραυματίστηκε ο βασικός γκολκίπερ της Ντιζόν, ο Ρούναρσον (Ισλανδός κι αυτός, όπως ο Κρίστινσον!) και τα γάντια δόθηκαν στον Αλέν!

· Αποτέλεσμα; Ντιζόν-Λανς 3-1 και παραμονή της Ντιζόν στην Α΄ κατηγορία! Ο Αλέν δεν είχε πολύ δουλειά στο ματς, το γκολ που έφαγε ήταν άπιαστο, ενώ είχε μία καλή επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ. Ήταν το 15ο παιχνίδι του Αλέν κάτω από τα δοκάρια της Ντιζόν: είχαν προηγηθεί 13 στο πρωτάθλημα κι ένα στο Λιγκ καπ. Το συνολικό παθητικό του ήταν 19 γκολ, όχι μεγάλο για ομάδα που γλίτωσε τον υποβιβασμό στα μπαράζ. Περισσότερα δέχθηκε στο Σεντ Ετιέν-Ντιζόν 3-0, ενώ κράτησε το μηδέν μόνο μία φορά, στο Ντιζόν-Μονακό 2-0.

· Σε αυτή τη μοναδική εμπειρία του στο Σαμπιονά, πέρσι (καθότι τα προηγούμενα χρόνια δεν έπαιζε η, ήταν σε μικρότερες κατηγορίες), ο Αλέν είχε πολλές εντυπωσιακές επεμβάσεις στις 15 συμμετοχές του. Μάλιστα αρκετά γκολ που έφαγε ήταν από ατυχία (βλέπε αυτογκόλ, κόντρες κλπ), ενώ εκτέθηκε μία φορά, στο Νιμς-Ντιζόν 2-0, όταν τον είδε μακριά από την εστία του ένας χαφ των γηπεδούχων και τον κρέμασε με σουτ από 40 μέτρα!

· Στον Ολυμπιακό μέχρι πρότινος είχε παίξει μόνο σε τέσσερα παιχνίδια Κυπέλλου, τα δύο με την Καλαμάτα (2-0 και 4-1) και τα δύο με τη Λαμία (0-0 και 3-2). Λες και ήξερε κάτι ο Πέδρο Μαρτίνς του έδωσε τρεις συμμετοχές στα πλέϊ οφς, όχι σε ντέρμπι, αλλά όπως κι αν είναι οι παραστάσεις από αυτά τα τρία 90λεπτα θα του χρειαστούν ενόψει Γουλβς. Έπαιξε στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1, στο Άρης-Ολυμπιακός 2-4 και στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3. Δέχθηκε δύο γκολ, αφού τα άλλα δύο τα δέχθηκαν οι νεαροί Τζολάκης και Καραργύρης, που μπήκαν αλλαγή για λίγα λεπτά στα δύο τελευταία ματς. Οπότε, ο απολογισμός του Αλέν είναι εφτά ματς, με πέντε γκολ παθητικό και τρία παιχνίδια να κρατάει το μηδέν.

· Δεν μπορείς να του καταλογίσεις ευθύνη για κάποιο γκολ (το ένα ήταν από πέναλτι, ένα άλλο από κόντρα στο πόδι του Σισέ), αλλά δεν μπορείς να βρεις και σούπερ επεμβάσεις του. Αντίθετα, με την παρουσία του στην Ντιζόν, όπου είχε, να επαναλάβω, πολλές σωτήριες κι εντυπωσιακές αποκρούσεις, καθότι βέβαια και με μεγαλύτερη πίεση εκεί, καθότι ομάδα που κινδύνευε με υποβιβασμό, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που είναι συνήθως στην επίθεση.

· Για να δούμε. Να μην κρυβόμαστε, η αποστολή του Αλέν, να αντικαταστήσει σε ένα τόσο μεγάλο ματς τον Σα, και δη μέσα στην Αγγλία, είναι πολύ δύσκολη. Κι είναι η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία του στον Ολυμπιακό, καθώς στην πρώτη, στο πρώτο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ήταν τραυματίας, κι έτσι ενώ τραυματίστηκε κι ο Σα (!), βασικός είχε παίξει ο Τζολάκης, στην ήττα με 2-3!

· Ποιος ξέρει, όμως, μπορεί να έχει ο Γάλλος την τύχη που είχε κι ο Ρόϊ Κάρολ, που έπαιξε για πρώτη φορά κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού στο τελευταίο 20λεπτο στο 1-0 της Ρωσίας με τη Ρούμπιν, πιάνοντας και πέναλτι μετά την αποβολή του Μέγερι, στη δε ρεβάνς ήταν ο πρώτος παίκτης του αγώνα στο επίσης 1-0 στο Καραίσκάκη κι όλο το γήπεδο φώναζε το όνομα του! και μπορεί ο Κάρολ να ήταν Βορειίρλανδός, αλλά κι ο Αλέν έχει ρίζες από το νησί! Είναι μισός Γάλλος και μισός Σκοτσέζος!

Η πλάκα είναι τι ανάρτηση είχε κάνει η uefa στην επίσημη ιστοσελίδα της σήμερα το πρωί: https://twitter.com/EuropaLeague/status/1285892596292882434

Άσχετο: Για όσους πάνε να κάνουν πάλι προπαγάνδα. Καμία σχέση δεν είχε ο Ολυμπιακός με τη μεταγραφή του Σάλιακα στον ΠΑΣ. Ο Σάλιακας ήταν ελεύθερος από τη Λαμία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x