Κώστας Νικολακόπουλος

Ξεκίνημα Όλεγκ στον Ολυμπιακό, πολλές υποσχέσεις, κάποια ερωτηματικά…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την πρώτη εικόνα του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στον Ολυμπιακό.

· Εάν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που τον παρατηρούμε περισσότερο ίσως από κάθε άλλον σε αυτά τα τελευταία παιχνίδια, είναι ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, για προφανείς λόγους.

· Ο Μολδαβός αριστερός μπακ είναι το καινούργιο πρόσωπο του Ολυμπιακού, οπότε λογικό είναι να πέφτουν πάνω του πιο πολύ τα φώτα και να αποτελεί επίκεντρο της προσοχής. Ήδη, έχουμε μάλιστα μία πρώτη εικόνα του, καθότι έπαιξε σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα, με Παναιτωλικό, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ!

· Να ξεκινήσω λίγο ανάποδα: τι με προβληματίζει από τον Όλεγκ; Έχει πρόβλημα στις πάσες που βγαίνουν στην πλάτη του. Το διαπιστώσαμε για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν στο Αγρίνιο, την Κυριακή με τα Γιάννινα. Δείτε στο 3,53 εδώ

· Μιλάμε για μία μακρινή εκτέλεση φάουλ, που όμως είναι αρκετή, όπως αποδεικνύεται, για να δημιουργήσει μία καθαρή ευκαιρία για γκολ, αφού ο Όλεγκ δεν μπόρεσε να ελέγξει τη φάση, με τον παίκτη να φεύγει από πίσω του. Και στη συνέχεια να αποφεύγει και τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού και τον Σισέ, για να βρεθεί απέναντι από τον Σα και να αστοχήσει. Μπορείτε να δείτε και την αντίδραση του Όλεγκ, που πιάνει τα μαλλιά του και σηκώνει το χέρι του ζητώντας συγνώμη από τους συμπαίκτες του. Είναι φάση στο 82ο λεπτό, μπορεί εύκολα να γίνει το 0-1 και τώρα θα λέγαμε άλλα…

· Η δεύτερη παρατήρηση που μπορεί να κάνουμε για τον Όλεγκ είναι ότι περιμένουμε μεγάλη βελτίωση στις σέντρες του. Έξι επιχείρησε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και καμία δεν θα την έλεγες πραγματικά αξιόλογη, επικίνδυνη. Και σίγουρα από έναν επιθετικογενή μπακ προσδοκάς καλύτερα τελειώματα σε αυτές τις περιπτώσεις.

· Από την άλλη, και αυτή η εμφάνιση του 22χρονου αριστεροπόδαρου άσου έδωσε υποσχέσεις. Ότι μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν καλύτερα πράγματα, ότι υπάρχουν οι προοπτικές. Διότι, για παράδειγμα στο δημιουργικό κομμάτι, μπορεί να μην του βγήκαν οι σέντρες, αλλά πέρασε δύο-τρεις πάσες πραγματικά καλές, κυρίως δε εκείνη στον Χασάν, που αμέσως έβγαλε μπαλιά για γκολ στον Ελ Αραμπί (δείτε στο 3.43). Ήταν μία στοχευμένη πάσα του Όλεγκ προς τον Χασάν κι όχι απλά μία γιόμα. Και είδαμε ότι για ένα κλικ δεν έγινε τελικά γκολ.

· Γενικά έχει ένα προσόν που μετράει πολύ στον μπακ: φεύγει γρήγορα μπροστά, κάνει κούρσες κι έτσι βοηθάει την ομάδα, είτε για να συνεργαστεί με τον εξτρέμ μπροστά του, είτε για να φύγει μόνος του ο Όλεγκ σαν εξτρέμ κι ο ο εξτρέμ να γίνει δεύτερος φορ. Μάλιστα, σε μία από τις μπούκες που έκανε ο Μολδαβός υποχρέωσε τον Σάλιακα να του κάνει ένα φάουλ και να πάρει κίτρινη για να τον σταματήσει.

· Στο δε αμυντικό κομμάτι, ο Όλεγκ είναι «σκύλος». Κόβει έτσι ουκ ολίγες επιθέσεις της αντίπαλης ομάδας. Δεν τον αφήνει σε ησυχία τον αντίπαλο του, τον πιέζει, τον μαρκάρει. Ενίοτε ίσως είναι και...περισσότερο πιεστικός απ΄ ότι χρειάζεται, με συνέπεια να κάνει κάμποσα φάουλ σε κάθε ματς-και κάπως έτσι να πάρει και μία κίτρινη κι ο ίδιος την Κυριακή. Και σε μία ακόμη περίπτωση έχασε την μπάλα κι έκανε επίσης φάουλ.

· Νομίζω ότι έχει ένα ενθουσιασμό στο παιχνίδι του και βγάζει μία ενέργεια που την έχει ανάγκη η ομάδα αυτή την εποχή και που λίγοι παίκτες την δίνουν (κατά βάση ο Καμαρά κι ο Βρουσάι, με τον Φορτούνη όταν είναι πιο φρέσκος) Απλά ίσως πρέπει να τον ελέγξει λίγο καλύτερα τον ενθουσιασμό, π.χ. με το να κάνει λιγότερα λάθη στις μεταβιβάσεις. Έφυγε ωραία σε μία στιγμή μπροστά σε μία κούρσα, αλλά δεν την ολοκλήρωσε την προσπάθεια. Η, μετά από ένα κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού, πήρε το ριμπάουντ κι είχε ένα απογοητευτικό σουτ.

· Παρεμπιπτόντως, να κάνω μία επισήμανση για το αμυντικό κομμάτι των στημένων φάσεων του Ολυμπιακού, με αφορμή μία στιγμή στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Δείτε τη φάση στο 0.20. Εκτελεί φάουλ ο ΠΑΣ από δεξιά, με κομπίνα. Η μπάλα έχει προορισμό τον Λιάσο που είναι μπροστά από την άμυνα ζώνης του Ολυμπιακού. Όντως ο Λιάσος την πήρε και την έσπασε στον Μπρένερ που βρέθηκε έτσι σε θέση βολής. Ο επόπτης μπορεί να σήκωσε τη σημαία του και να υπέδειξε οφσάιντ, οριακά, αλλά σημασία έχει η πολύ κακή αντίδραση της άμυνας. Ουδείς παίκτης ήταν κοντά στον Λιάσο την στιγμή της εκτέλεσης. Όλοι στην ίδια ευθεία, περίμεναν να πηδήξουν για κεφαλιά. Κι όταν η σέντρα έγινε χαμηλά, ήταν αδιάβαστοι. Ο Ντρέγκερ ήταν αυτός που βγήκε από την άμυνα ζώνης για να εμποδίσει τον αντίπαλο του, αλλά κι αυτός βγήκε καθυστερημένα.

· Ακόμη κι ο Μασούρας, στην άκρη αριστερά, είχε κακή αντίδραση, αφού μάρκαρε από πολύ μακριά τον Μπρένερ. Απλά, τουλάχιστον αυτός το διόρθωσε το λάθος του, κάνοντας μία πάρα πολύ καλή αμυντική προσπάθεια και διώχνοντας σε κόρνερ με εξαιρετικό τάκλιν. Όμως, η γενική εικόνα είναι ότι η άμυνα του Ολυμπιακού σε αυτό το στημένο του ΠΑΣ συνελήφθη κοιμώμενη. Κι αδιάβαστη. Κάπως έτσι δε, έχει δεχθεί και φέτος αρκετά γκολ από στατικές φάσεις, που κάποιες φορές κόστισαν κι ακριβά…

Όπως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και κάτι άλλο: τα πολλά σουτ που έκαναν οι παίκτες του ΠΑΣ λίγο έξω από την περιοχή του Σα-εφτά, αν μέτρησα σωστά. Υπερβολικά πολλά σουτ, που έγιναν προφανέστατα γιατί βρήκαν χώρους, που άφησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, αμυντικοί και χαφ...

Άσχετο: Τι πάει να κάνει η ΟΥΕΦΑ για να προκύψουν περισσότερα χρήματα στις μεγάλες ομάδες και να τις δελεάσει ώστε να μην φτιάξουν την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα; Τσάμπιονς Λιγκ με φάσεις ομίλων που θα έχουν πολύ περισσότερα από τα έξι παιχνίδια που έχουν όλα αυτά τα χρόνια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x