Κώστας Νικολακόπουλος

Κύριε Κλάτενμπεργκ, θα έχουμε… εξυγίανση, δηλαδή αλλοίωση φέτος στο Κύπελλο;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr περί διαιτησίας και Κυπέλλου με αφορμή τον ορισμό του Τρεϊμάνις στο ΠΑΣ-Ολυμπιακός.

· Μου προξένησε πολύ μεγάλη, αρνητική, εντύπωση ο ορισμός του Λετονού Τρεϊμάνις από τον Άγγλο αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ κύριο Κλάτενμπεργκ για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στα Γιάννινα.

· Όχι γιατί ο Λετονός είναι ένας κακός ρέφερι. Διεθνής είναι, καλός είναι κι αρκετά έμπειρος διαιτητής είναι ο άνθρωπος. Όμως, όταν στην ίδια σεζόν, έχει διαιτητεύσει τόσο εχθρικά τον Ολυμπιακό σε ένα κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος, με ποιο σκεπτικό ξαναορίζεται εκ νέου σε κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού αυτή τη φορά στο Κύπελλο, πάλι εκτός έδρας;

· Για όποιον έχει ξεχάσει, ο Τρεϊμάνις ήταν διαιτητής στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε την πιο εχθρική προς αυτόν διαιτησία από ξένο ρέφερι σε τούτη τη σεζόν. Μία διαιτησία εις βάρος του από το πρώτο έως το τελευταία λεπτό. Κι επειδή δεν πρέπει να μιλάμε «γενικώς κι αορίστως», οι σημειώσεις μου από εκείνο το παιχνίδι ήταν ξεκάθαρες…

· Ο Τρειμάνις…

· Μόλις στο 11’ έκοψε επικίνδυνη επίθεση του Μασούρα, υποδεικνύοντας ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ, με το ριπλέι να δείχνει ότι ο Μασούρας ούτε καν ακούμπησε τον Λόπεζ.

· Στο 28, ο Σιμόες, τραβάει παρατεταμένα σε εκτέλεση κόρνερ τον Εμβιλά, πάλι. Ο τηλεοπτικός φακός αποτυπώνει μέσω του ριπλέι το παράπτωμα-κι είναι παρατεταμένο το τράβηγμα. Το φοβερό είναι ότι το τράβηγμα ξεκινάει πριν καν την εκτέλεση του κόρνερ, αλλά συνεχίζεται και μετά την εκτέλεση. Δείτε εδώ στο 1.07.

· Στο 34, ξανά ο Σιμόες πρωταγωνιστής. Κόβει την πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση του Ολυμπιακού, με μία εν ψυχρώ κλοτσιά πάνω στον Τιάγκο Σίλβα που έφευγε μόνος του προς την περιοχή της ΑΕΚ. Το κτύπημα ήταν ξεκάθαρα για να τον σταματήσει. Δείτε εδώ στο 1.43. Δεν πάει ποτέ προς την μπάλα, μόνο προς τα πόδια του παίκτη. Ο διαιτητής επιβάλλει την μικρότερη δυνατή τιμωρία, μία κίτρινη. Εάν όμως ο Σιμόες είχε τιμωρηθεί νωρίτερα με κίτρινη για τη φάση του 28, είτε δεν θα έκανε το σκληρό φάουλ στον Τιάγκο, είτε αν το έκανε θα ήταν αναπόφευκτη η αποβολή του. Ούτως η, άλλως, όμως, η φάση ήταν για απευθείας κόκκινη.

· Στο δίλεπτο 73-74 χάρισε δύο κίτρινες (!!!) στον Μάνταλο για δύο πεντακάθαρα φάουλ για κάρτες πάνω στον Εμβιλά και τον Σεμέδο αντίστοιχα.

· Προς το τέλος του αγώνα, σε μία εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, επέτρεψε στον παίκτη της ΑΕΚ στο τείχος να παραβιάσει κάθε έννοια απόστασης και τελικά να διώξει την μπάλα. Κι από κάτι τέτοιες λεπτομέρειες, φαίνονται πολλά.

Αποκορύφωμα η κατακύρωση του γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ, που είναι ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ, του Σιμόες πάνω στον Εμβιλά. Δείτε εδώ στο 5.07. Ο Σιμόες έχει βάλει τον αριστερό αγκώνα του πάνω στον Εμβιλά και αφενός μεν τον έχει καθηλώσει στο έδαφος, αφετέρου δε στηρίζεται πάνω του για να πηδήξει και να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Ο Εμβιλά αμέσως αντιδράει, φωνάζει προς τον διαιτητή, «όχι, όχι, δεν είναι γκολ», δείχνοντας τον αγκώνα για το φάουλ που έγινε εις βάρος του. Ο Λετονός έχει όλη την φάση στο πιάτο και δεν σφυρίζει το φάουλ.

Και το ερώτημα είναι απλό: με ποια λογική ορίστηκε πάλι ο Τρεϊμάνις τώρα στον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει τουλάχιστον το 50% της πρόκρισης στον τελικό; Κατ΄ επέκταση, το ερώτημα είναι, κύριε Κλάτενμπεργκ, θα έχουμε «εξυγίανση», δηλαδή αλλοίωση φέτος στο Κύπελλο, μετά το περσινό που…τόλμησε και πήρε ο Ολυμπιακός, χαλώντας το…έθιμο να το παίρνει κάθε χρόνο ο ΠΑΟΚ;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x