Κώστας Νικολακόπουλος

Ιδανική η φόρμουλα του Μαρτίνς, αλλά πρακτικά αδύνατο να ισχύει για όλα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο με το δικό του τρόπο.

• Την περασμένη σεζόν ήταν Δεκέμβρης μήνας όταν ο Ολυμπιακός έπαιξε κολλητά, μέσα σε λίγες ημέρες, στο Αγρίνιο και στην Τρίπολη, περνώντας με δύο εντυπωσιακές νίκες (3-0 και 5-0 αντίστοιχα). Τώρα, είναι Γενάρης κι ο Ολυμπιακός παίζει μέσα σε ακόμη λιγότερες ημέρες, Τετάρτη-Σάββατο, στην Τρίπολη και στο Αγρίνιο, με την προσδοκία να επαναλάβει την περσινή του διπλή επιτυχία.

• Η…επιχείρηση για δύο διπλά στην επαρχία πριν την επίσκεψη στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ καλά με το 4-0 στην Τρίπολη, να δούμε όμως τι θα κάνει ο Ολυμπιακός απόψε στο Αγρίνιο, σε ένα παιχνίδι στο οποίο φαίνεται ότι θα κάνει εκτεταμένο ροτέισον, έχοντας ήδη παίξει μέσα σε τέσσερις ημέρες ένα ντέρμπι (με την ΑΕΚ) και ένα εκτός έδρας παιχνίδι (με τον Αστέρα), την στιγμή που έχει κι άλλα δύο μακριά από το σπίτι του και δη με ταξίδια.

• Ο Δέλλας, από την πλευρά του, επέλεξε να κάνει ροτέισον την Τετάρτη με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για να παίξει απόψε με όλους τους βασικούς του. Με την παρουσία του, πάντως, στον πάγκο της ομάδας του Αγρινίου υπάρχει μία βελτίωση της, είναι η αλήθεια: σε έξι παιχνίδια έχει δύο νίκες (εντός έδρας), μία ισοπαλία (εκτός έδρας) και τρεις ήττες, όλες στο γκολ και δη οι δύο από Άρη και ΠΑΟ…

• Κι εγώ δεν υποτιμάω ποτέ την παράμετρο της παρουσίας στον αντίπαλο, πρώην παικτών του Ολυμπιακού, του Μανθάτη και του Βέργου στη συγκεκριμένη περίπτωση. Για τον απλούστατο λόγο ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ότι καλύτεροι παίκτες στα παιχνίδια αυτά είναι ακριβώς αυτά τα παιδιά, που λειτουργούν έως και…εκδικητικά. Να υπενθυμίσω ότι στο 1-1 με τον ΠΑΣ, οι κορυφαίοι παίκτες ήταν ο Σάλιακας κι ο Χουτεσιώτης, με τον Απόλλωνα ο Ιωαννίδης, με τον Ατρόμητο ο Γούτας κλπ, κλπ….

• Το καλό είναι ότι ο Ολυμπιακός εδώ και κάμποσο καιρό προσεγγίζει διαφορετικά τα παιχνίδια του σε σχέση με την αρχή της σεζόν, τότε δηλαδή που χρειάζονταν «γενική επίθεση» στα β΄ ημίχρονα για να καθαρίσει τα τρίποντα. Πλέον συνήθως μπαίνει δυναμικά και κάνει τη διαφορά από το α΄ ημίχρονο. Κάπως έτσι κέρδισε τον ΠΑΟ με 1-0 με το γκολ στο 21’, τον Άρη 2-1 προηγούμενος στο 29’, τη Λαμία 6-0 με 3-0 σκορ ημιχρόνου, τη Λάρισα 5-1 με 2-1 σκορ ημιχρόνου, την ΑΕΚ 3-0 προηγούμενος στο 13’ και τον Αστέρα 4-0 με 2-0 σκορ ημιχρόνου.

• Έχει βρει τη φόρμουλα ο Μαρτίνς, η ομάδα ανοίγει το σκορ κι ενίοτε βάζει και δεύτερο γκολ στο ημίχρονο κι έτσι όλα γίνονται πιο εύκολα στο β΄. Ωστόσο, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, είναι πρακτικά αδύνατο να καθαρίζει μία ομάδα όλα τα παιχνίδια της με αυτό τον τρόπο. Είναι ιδανικό, αλλά αδύνατο μαθηματικά. Το είδαμε και τις προάλλες με τον Βόλο στο Καραϊσκάκη, όταν ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου και κλείδωσε τη νίκη μόλις στο 80ο λεπτό.

• Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Ολυμπιακός καλείται και σήμερα να δείξει χαρακτήρα. Γιατί ακριβώς αυτά τα παιχνίδια αποτελούν τεστ χαρακτήρα. Να δείξει η ομάδα που πάει να πάρει πρωτάθλημα ότι κρατάει τη σοβαρότητα της ακόμη και σε στιγμές που την περιμένεις να χαλαρώσει. Και συνεχίζει να παίρνει τις νίκες που της χρειάζονται για να κατοχυρώσει τη θέση της σαν η βασική υποψήφια κατάκτησης του πρωταθλήματος.

• Για να είμαι δε ειλικρινής, έχω μία ανησυχία για το αποψινό παιχνίδι. Μου θυμίζει εκείνο με τον ΠΑΣ, το 1-1 στα Γιάννινα (φτου φτου φτου μακριά από μας!). Κι όχι μόνο…γεωγραφικά, με το Αγρίνιο να είναι κοντά στα Γιάννινα! Ίδιος διαιτητής (Καραντώνης), ο Σα πάλι να απουσιάζει, ο Ολυμπιακός να είναι σε ευφορία μετά το 4-0 με ΑΕΚ κι Αστέρα, όπως ήταν τότε σε ευφορία μετά την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ…

• Κατά τα άλλα, ίσως θυμάστε τι έγραφα μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ότι το πιο ευχάριστο μήνυμα του ήταν η «επιστροφή» του Καμαρά στις ψηλές στροφές-πρώτος παίκτης του γηπέδου ήταν και στην Τρίπολη. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα εξόφθαλμα, στο γκολ, την ασίστ η, μία εκπληκτική πάσα στον Μασούρα. Αναφέρομαι στις συνολικά 88 (!) επαφές του με την μπάλα, στα πολλά κλεψίματα που έκανε, στην αποφασιστικότητα του να διορθώσει ένα λάθος του Βαλμπουενά, στην σωστή επιλογή του να σταματήσει μία αντεπίθεση του Αστέρα με φάουλ…



• Σίγουρα ήταν βελτιωμένος αυτή τη φορά κι ο Μπα. Αφού όμως πρώτα πέρασε ένα πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο πάλι δεν πατούσε καλά: γλίστρησε κι έχασε φάση, υπέπεσε σε αχρείαστο φάουλ, έκανε εντυπωσιακή επέμβαση με τάκλιν αφού όμως πρώτα μπερδεύτηκε με τον Ραφίνια σε στιγμή που χρειάζονταν μία απλά νορμάλ συνεννόηση και έχασε και τη φάση που ο Λουίς Φερνάντεθ έφυγε μπροστά κι υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, σε οριακή φάση.

• Μετά από αυτό το πρώτο δεκάλεπτο, ο Μπα όντως συνήλθε και καθάριζε πίσω. Έβγαλε πολλές και καλές άμυνες, είχε νίκες σε προσωπικές μονομαχίες, έβγαλε και σωστά την μπάλα μπροστά σε κάποιες περιπτώσεις και το μόνο ψεγάδι του ήταν ότι πάλι έκανε ένα φάουλ χωρίς λόγο και πήρε και κίτρινη. Όμως, το παιχνίδι δεν ξεκινάει από το 10ο λεπτό, αλλά από το πρώτο. Κι ο Μπα πρέπει να το δει κι αυτό, και να μπαίνει καλά από την αρχή.

Άσχετο: η Πόρτο, λένε, θέλει τον Σεμέδο. Εγώ δεν ξέρω κάτι τέτοιο, δεν το νομίζω, αλλά και να ισχύει, κανένα πρόβλημα! Με 30 εκ. Ευρώ είναι δικός της! Μετά τα όσα έκανε η Πόρτο στον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, για να μην τον αφήσει να πάει στον Ολυμπιακό…Κι έχοντας κάνει και σχεδόν ανάλογα πράγματα και με τη μεταγραφή του Ζαϊντού το καλοκαίρι…Βλέπω τον Ολυμπιακό να ζητάει από την Πόρτο όχι 20 εκ. Ευρώ που ζητούσε τον Σεπτέμβριο από την Μπενφίκα, αλλά 30…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x