Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Η Λουντογκόρετς στην Ευρώπη σαφώς καλύτερη από ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για την μόνιμη πρωταθλήτρια Βουλγαρίας και πιθανή επόμενη ευρωπαϊκή αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Με αυτές τις δήθεν κληρώσεις (επί της ουσίας ορισμούς) της ΟΥΕΦΑ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μάθαμε από τώρα και τους πιθανούς αντίπαλους του Ολυμπιακού, ανάλογα με το τι θα κάνει στα πρώτα παιχνίδια του φέτος στην Ευρώπη με τους Αζέρους της Νέφτσι Μπακού. Αν την περάσει θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Μούρα Σλοβενίας-Λουντογκόρετς Βουλγαρίας στην επόμενη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και αν αποκλειστεί θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Ελσίνκι-Μάλμε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Εάν επιβεβαιωθεί η λογική και δεν προκύψουν εκπλήξεις, και περάσουν δηλαδή στον β΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός κι η Λουντογκόρετς, τότε θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για δύο πολύ δυνατές μάχες! Πολύ απλά γιατί η Λουντογκόρετς δεν είναι μία κλασική βουλγάρικη ομάδα. Είναι μία ομάδα με οικονομικές δυνατότητες (τέτοιες που της επιτρέπουν να αγοράσει από την Κάλιαρι τον Ντεσπόντοφ), με πάρα πολλούς ξένους στο ρόστερ της και με απολύτως συνεπή παρουσία στα Κύπελλα Ευρώπης.

Για να το κάνουμε λιανά, η Λουντογκόρετς εδώ και πολλά χρόνια είναι στην Ευρώπη σαφώς καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Μόνο την τελευταία πενταετία να πάρουμε, η μόνιμη πρωταθλήτρια Βουλγαρίας (πιο…μόνιμη κι από τον…μόνιμο πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό), έχει παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2016-17 και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ το 2017-18, το 2018-19, το 2019-20 και το 2020-21. Μάλιστα σε αυτά τα πέντε χρόνια, τα τρία έχει φτάσει στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, στους 32. Θέλετε κι άλλα; Το 2014-15 πάλι έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και το 2013-14 στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, φτάνοντας άμα λάχει στους 16 της διοργάνωσης!

Ξέρετε κάποια άλλη ελληνική ομάδα, εξαιρουμένου του Ολυμπιακού, να έχει τέτοια παρουσία στην Ευρώπη;…Ούτε κατά διάνοια…

Βεβαίως, αν ο Ολυμπιακός έχει στόχο να κάνει βήματα προς τα εμπρός στην Ευρώπη, πρέπει να αποκλείσει τη Λουντογκόρετς. Μόνο που αυτό είναι μία κουβέντα. Για να την αποκλείσει, θα πρέπει να φτύσουν αίμα ο Ελ Αραμπί κι οι συμπαίκτες του, όπως υποψιάζομαι…Και, βεβαίως, πρέπει πρώτα να αποκλείσει τους σκληροτράχηλους Αζέρους της Νέφτσι, που σίγουρα δεν είναι κάποια ιδιαίτερα δυνατή ομάδα, αλλά θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν στα δύο παιχνίδια με τον πρωταθλητή Ελλάδας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x