Κώστας Νικολακόπουλος

Μακράν πρώτος ο Ολυμπιακός στα ντέρμπι. Η διαφορά προ και μετά Μαρτίνς!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport-fm.gr την άτυπη βαθμολογία των φετινών ντέρμπι, αλλά και κάτι πολύ σημαντικό σε σχέση με τον Μαρτίνς.

• Κατακρίνεται ο Πέδρο Μαρτίνς για τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στα ντέρμπι. Μόνο που τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν!

• Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τα μακράν καλύτερα αποτελέσματα στα φετινά ντέρμπι, τα παιχνίδια ανάμεσα στους πέντε πρώτους της βαθμολογίας! Δεν είναι απλά ο μοναδικός αήττητος, αλλά και με τεράστια διαφορά στη συγκομιδή των βαθμών.

• Ενώ λοιπόν απομένουν ακόμη τέσσερα τέτοια ντέρμπι (Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Άρης-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός)…

Ο Ολυμπιακός στα εφτά δικά του μέχρι στιγμής ντέρμπι έχει πάρει 15 βαθμούς, από τέσσερις νίκες (2-0 την ΑΕΚ μέσα, 1-0 τον ΠΑΟ μέσα, 2-1 τον Άρη έξω και 4-2 μέσα) και τρεις ισοπαλίες (1-1 με ΠΑΟΚ μέσα, 0-0 με ΑΕΚ έξω κι 1-1 με ΠΑΟ έξω).
Ο Άρης ακολουθεί με εννιά βαθμούς στα εφτά δικά του ντέρμπι, από δύο νίκες (4-2 τον ΠΑΟΚ μέσα, 4-0 τον ΠΑΟ μέσα), τρεις ισοπαλίες (2-2 με ΠΑΟΚ έξω, 1-1 με ΆΕΚ έξω, 0-0 με ΠΑΟ έξω) και τις ήττες από τον Ολυμπιακό (1-2 μέσα και 2-4 έξω).
Ο ΠΑΟΚ έχει εφτά βαθμούς στα έξι δικά του ντέρμπι, με μία νίκη (1-0 την ΑΕΚ), τέσσερις ισοπαλίες (1-1 με Ολυμπιακό έξω, 2-2 με ΑΕΚ έξω, 2-2 με ΠΑΟ μέσα, 2-2 με Άρη μέσα) και μία ήττα (2-4 από Άρη έξω).
Ο Παναθηναϊκός έπεται με έξι βαθμούς στα έξι δικά του ντέρμπι, από μία νίκη (3-2 την ΑΕΚ μέσα) και τρεις ισοπαλίες (με Ολυμπιακό 1-1 μέσα, με ΠΑΟΚ 2-2 έξω, με Άρη 0-0 μέσα). Οι δύο ήττες του είναι από Ολυμπιακό (0-1 έξω) κι Άρη (0-4) έξω.
Κι η ΑΕΚ είναι σταθερά τελευταία, με μόλις τρεις βαθμούς στα δικά της έξι ντέρμπι. Από τις τρεις ισοπαλίες της (με ΠΑΟΚ 2-2 μέσα, Ολυμπιακό 0-0 μέσα κι Άρη 1-1 μέσα) και τις τρεις ήττες (0-2 από Ολυμπιακό έξω, 2-3 από ΠΑΟ έξω και 0-1 από ΠΑΟΚ έξω).

• Εάν θελήσουμε να βγάλουμε από την εξίσωση των ντέρμπι τον Άρη, η άτυπη βαθμολογία γίνεται: Ολυμπιακός 9, ΠΑΟΚ 6, ΠΑΟ 5, ΑΕΚ 2. Μόνο που ο Άρης ξεκάθαρα βάσει αποτελεσμάτων δικαιούται να είναι στην εξίσωση.

• Από εκεί και πέρα, είναι αλήθεια ότι αυτή τη διετία, με τον Μαρτίνς στον πάγκο, ο Ολυμπιακός εκτός έδρας έχει μόνο μία νίκη (1-0 τον ΠΑΟ στο ματς που διακόπηκε στο 70ο λεπτό), τρεις ισοπαλίες (1-1 με ΠΑΟ, 1-1 και 0-0 με ΑΕΚ) και την ήττα από τον ΠΑΟΚ (1-3). Μόνο που εξίσου αλήθεια είναι και κάτι άλλο: την αμέσως προηγούμενη διετία, προ Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός εκτός έδρας είχε τραγικά αποτελέσματα στα ντέρμπι. Σε πέντε ντέρμπι, είχε πέντε ήττες, στις τέσσερις χωρίς καν να σκοράρει. Είχε χάσει δύο φορές από την ΑΕΚ (0-1 και 2-3), είχε χάσει δύο φορές κι από τον ΠΑΟ (0-1 και 0-1) κι είχε χάσει κι από τον ΠΑΟΚ (0-2). Το άλλο ματς στην Τούμπα ως γνωστόν δεν ξεκίνησε και δεν έγινε ποτέ.

• Συνεπώς, από εκεί που ο Ολυμπιακός σε πέντε εκτός έδρας ντέρμπι είχε πέντε ήττες, τώρα σε πέντε εκτός έδρας ντέρμπι έχει μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Δεν νομίζω ότι τα αποτελέσματα αντέχουν κάποιας σύγκρισης. Από εκεί που βλέπαμε μία ομάδα να χάνει όλα τα παιχνίδια, τώρα υπάρχει μία ομάδα που τα παλεύει όλα τα παιχνίδια.

• Και για να το πάρουμε και πιο σφαιρικά: Στη διετία προ Μαρτίνς στα έξι εντός έδρας ντέρμπι, ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις νίκες (2-1 κι 1-0 τον ΠΑΟΚ, 3-0 τον ΠΑΟ και 3-0 την ΑΕΚ), μία ισοπαλία (1-1 με ΠΑΟ) και μία ήττα (1-2 από ΑΕΚ). Με τον Μαρτίνς στα αντίστοιχα έξι ντέρμπι έχει τρεις νίκες (4-1 και 2-0 την ΑΕΚ, 1-0 τον ΠΑΟ), δύο ισοπαλίες (με ΠΑΟΚ και με ΠΑΟ 1-1) και μία ήττα (από ΠΑΟΚ 0-1, με εκείνο το απίθανο αυτογκόλ), άρα δύο πόντους λιγότερους.

• Ας λάβουμε όμως υπόψιν μας ότι από τις τέσσερις νίκες της διετίας προ Μαρτίνς, οι τρεις ήταν στο πρώτο μισό της σεζόν 2016-17, με τον Μπέντο στον πάγκο, πριν δηλαδή πλακώσει η λαίλαπα της δήθεν εξυγίανσης το Νοέμβριο του 2016. Με τις διαιτησίες της εξυγίανσης, ο Ολυμπιακός προ Μαρτίνς στο Καραϊσκάκη είχε στα ντέρμπι από μία νίκη (1-0 τον ΠΑΟΚ), μία ισοπαλία (1-1 με ΠΑΟ) και μία ήττα (1-2 από ΑΕΚ).

• Αυτή είναι η ολοκληρωμένη εικόνα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x