Κώστας Νικολακόπουλος

Μαύρη βραδιά, κακό φεγγάρι…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναρωτιέται στο sport-fm.gr «κάτι» για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και κάνει κι ένα σχόλιο επί αγωνιστικού για τον Ολυμπιακό.

• Το μόνο δεδομένο είναι ότι τα όσα έγιναν χθες στη Λεωφόρο έγραψαν μία από τις μαύρες βραδιές του ελληνικού ποδοσφαίρου.

• Στο ίδιο γήπεδο, πριν όχι πολλά χρόνια, και πάντως πριν τη Ριζούπολη, όταν είχε φύγει ματωμένος για τα αποδυτήρια από το πολύ ξύλο ο Ευθυμιάδης μετά από ένα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1, είχαν πει ότι για τα όσα είχαν κάνει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, έφταιγε η διαιτησία. Τώρα, που έγινε ό,τι έγινε από τους οπαδούς μιάμιση ώρα πριν το παιχνίδι, έφταιγε η διαιτησία;

• Η, μήπως έφταιξε η διαιτησία του Σιδηρόπουλου για όσα έγιναν στο β΄ημίχρονο; Για τη φωτοβολίδα στο χέρι του Κασάμι στην ανάπαυλα; Και για τα αντικείμενα στο κεφάλι του Ντουρμάζ με το σκορ 2-0; Και για τις φωτοβολίδες με το που σκόραρε ο Τσόρι το 2-1 στο 96’;

• Απλά για να καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα...

• Τώρα, αυτό που με χάλασε πολύ χθες σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν ήταν τόσο η ήττα.

• Το να χάσεις ένα ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό και δη σε συνθήκες «κόλασης», την στιγμή μάλιστα που εσύ έδινες το 7ο παιχνίδι σου μέσα στο Φλεβάρη (τα 4 εκτός έδρας με ΠΑΟΚ, Ντνίπρο, Παναθηναϊκό, Βέροια και τα τρία εντός με ΑΕΚ, Ατρόμητο, Εργοτέλη) κι ο Παναθηναϊκός το 4ο (τα 3 στη Λεωφόρο), είναι μέσα στο πρόγραμμα.

• Η εικόνα, όμως, μετά το αυτογκόλ του Μαζουακού, ήταν απογοητευτική. Πλησίαζε σε αυτό που λέμε κατάρρευση. Θα μπορούσε να γίνει ένα σκορ που θα το θυμόμασταν για πολλά χρόνια. Αυτό σημαίνει αν μη τι άλλο και πρόβλημα ψυχολογίας στην ομάδα.

• Θέλω να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα σηκώσει κεφάλι. Γιατί η ομάδα έχει και μεγάλη γκίνια αυτό το διάστημα. Τα προβλήματα που έχει τα ξέρουμε όλοι. Και δεν είναι τωρινά. Ούτε τα βλέπουμε τώρα, τέλη Φλεβάρη. Αλλά έχει και γκίνια. Να παίζεις μέσα σε τέσσερις ημέρες δύο μεγάλα εκτός έδρας παιχνίδια, να μην κινδυνεύεις σε καμία περίπτωση στο α΄ημίχρονο και να τα χάνεις και τα δύο έτσι όπως τα έχασες, συγνώμη αλλά δεν λέει.

• Στο Κίεβο με δύο σουτ εκτός περιοχής, εκ των οποίων το ένα μέσα από καραμπόλα κατέληξε με απίθανα φάλτσα στα δίκτυα και το άλλο αυτογκόλ. Και στη Λεωφόρο με ένα ακόμη αυτογκόλ και με πάσα δικού σου παίκτη στον αντίπαλο σκόρερ! Δηλαδή τέτοιο σενάριο, δύσκολα μπορείς έστω να το σκεφθείς. Είναι κακό το φεγγάρι!

• Αλλά η μπάλα ό,τι σου παίρνει, σου το δίνει. Θα έρθει η στιγμή που η τύχη θα σταματήσει να σου γυρίζει την πλάτη. Με τη διαφορά ότι πρέπει να το κυνηγήσεις. Γιατί όσο ο Ολυμπιακός παίζει ένα ημίχρονο και με το που τρώει ένα γκολ, δεν μπορεί να αντιδράσει, δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Την τύχη σου την κυνηγάς...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x