Κώστας Νικολακόπουλος

Με ποιους δεν θέλω να κληρωθεί ο Ολυμπιακός! Κατά 43% θα πέσει με…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Ευρωπαίο Ολυμπιακό και την κλήρωση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ!

· Ο Ολυμπιακός είναι λοιπόν εδώ. Όπως «είναι εδώ» στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του σχεδόν κάθε σεζόν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σταθερά μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στα Κύπελλα Ευρώπης.

· Πλέον έχει περάσει σε ένα άλλο επίπεδο και δεν παίζει απλά μπάλα κάθε Φλεβάρη στην Ευρώπη, αλλά για πέμπτη φορά μέσα στη δεκαετία η, αν θέλετε για τρίτη φορά μέσα στην πενταετία η, αλλιώς, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, παίζει μπάλα στην Ευρώπη και κάθε Μάρτη!

· Γράφει ιστορία ο Ολυμπιακός, με μικρά ίσως, αλλά αρκετά σταθερά βήματα. Βήματα που όσο είναι ο Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του, τόσο γίνονται και πιο μεγάλα. Αρχικά η ιστορική πρόκριση επί ολόκληρης Μίλαν, μετά η ιστορική πρόκριση επί ολόκληρης Άρσεναλ, τώρα η παρουσία και της φετινής σεζόν, μετά την περσινή, στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, βγάζοντας νοκ άουτ την PSV, που ιστορικά είχε αντιμετωπίσει εφτά φορές ελληνικές ομάδες (τρεις τον ΠΑΟΚ, δύο την ΑΕΚ και δύο τον ΠΑΟ) και τις είχε αποκλείσει όλες!

· Μία τριετία με παρουσία στις φάσεις των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ μία σεζόν και του Τσάμπιονς Λιγκ δύο σεζόν! Με προκρίσεις και στις έξι προκριματικές παρτίδες του καλοκαιριού! Με προκρίσεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ επί ομάδων όπως η Μαρσέιγ κι ο Ερυθρός Αστέρας. Με μονομαχίες κόντρα σε θηρία όπως η Μπάγερν και η Σίτι, αλλά και με αντιπάλους επιπέδου όπως η Τότεναμ κι η Πόρτο.

· Αν μη τι άλλο, αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού δίνει χαμόγελα στους φίλους του σημαντικότερου ελληνικού συλλόγου. Τους κάνει υπερήφανους με μία συχνότητα μάλλον…υπερβολική για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου!

· Και τώρα, τι για τον Ολυμπιακό; Ας περιμένουμε την κλήρωση, πρώτα. Μην τρέφουμε αυταπάτες. Δεν είναι όλοι οι αντίπαλοι ίδιοι. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι αποκλεισμένος από χέρι! Το είδαμε, άλλωστε, και στη φάση των 32.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ στο αγγλικό πρωτάθλημα Λέστερ έμεινε έξω από την Σλάβια Πράγας!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Μπάγερ Λέβερκουζεν αποκλείστηκε από την ελβετική Γιάνγκ Μπόις!

ΔΕΥΤΕΡΗ ομάδα της Μπουντεσλίγκα, η Χόφενχαϊμ, έμεινε έξω από την ούτε καν πρωταθλήτρια Νορβηγίας Μόλντε!

Η ΝΑΠΟΛΙ αποκλείστηκε από την Γρανάδα!

Η ΚΛΑΜΠ Μπριζ, μόνιμα πλέον πρώτη ομάδα στο Βέλγιο, έμεινε έξω από την Ντινάμο Κιέβου…



· Τι δεν θα ήθελα στην κλήρωση για τον Ολυμπιακό;

Την Άρσεναλ και τη Μίλαν, γιατί θα είναι τρελές για εκδίκηση, μετά τις απίστευτες σφαλιάρες που έφαγαν από τον Ολυμπιακό πέρυσι και πρόπερσι αντίστοιχα…

Την Σαχτάρ και την Ντινάμο Κιέβου, γιατί ο Ολυμπιακός ποτέ δεν έχει αποκλείσει ομάδα της Ουκρανίας…

Τη Βιγιαρεάλ και την Γρανάδα γιατί ο Ολυμπιακός ποτέ δεν έχει αποκλείσει ομάδα της Ισπανίας…

Την Γιουνάϊτεντ και την Τότεναμ για…ευνόητους λόγους…

· Εύκολη κλήρωση υπάρχει σε αυτή τη φάση; Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί ποδοσφαιρικά, πρέπει να απαντήσουμε αρνητικά. Ακόμη κι η Μόλντε, πώς να την πεις εύκολη, όταν έχει αφήσει έξω ομάδα της Μπουντεσλίγκα; Τον δε Ολυμπιακό τον έχει αποκλείσει (!), όπως κι η έτερη νορβηγική, η Ρόζενμποργκ!

· Ποια;

ΑΓΙΑΞ; Την πρώτη ομάδα της Ολλανδίας, που τρεις σερί σεζόν είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας πρόπερσι στα ημιτελικά; Και που μόλις έκανε δύο νίκες επί της πρωτοπόρου του γαλλικού πρωταθλήματος Λιλ;

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ; Πρωτοπόρος κι αήττητη στο πρωτάθλημα Σκωτίας, με 22 βαθμούς διαφορά από τη Σέλτικ (!), έχοντας μόλις βάλει εννιά γκολ (!) στη βελγική Αντβέρπ.

ΡΟΜΑ; Νο 4 ομάδα στο Καμπιονάτο κι έχοντας μόλις βάλει πέντε γκολ στην Μπράγκα, Νο 3 στην Πορτογαλία, ένα πόντο πίσω από την δεύτερη Πόρτο.

ΣΛΑΒΙΑ Πράγας; Πρόπερσι είχε φτάσει στους 8 του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από την Τσέλσι, ενώ είχε αποκλείσει στους 16 την Σεβίλλη! Πέρυσι ήταν στους ομίλους του τσάμπιονς Λιγκ. Και φέτος έβγαλε νοκ άουτ τη Λέστερ…

ΝΤΙΝΑΜΟ Ζάγκρεμπ; Πέρυσι έπαιξε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, φέτος ήταν πρώτη σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με Φέγενορντ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τώρα απέκλεισε την Κράσνονταρ…

ΓΙΑΝΓΚ ΜΠΟΪΣ; Έχοντας μόλις αποκλείσει την Μπάγερ Λέβερκουζεν…



· Για να είμαι ειλικρινής, την Σλάβια δεν θα την ήθελα με τίποτα αντίπαλο! Μπορούμε, πάντως, να παρατηρήσουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει καλή παράδοση κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ (με δύο προκρίσεις στην 22ετία), έχει αποκλείσει πριν μία πενταετία την Γιάνγκ Μπόϊς, έχει γενικά καλή παράδοση κόντρα στους ολλανδούς και δύο προκρίσεις ιστορικά επί του Άγιαξ και ότι οι ελληνικές ομάδες σχεδόν πάντα τα καταφέρνουν με τις σκοτσέζικες.

· Τι λέει το παρελθόν; Με ποιες ομάδες πέφτει ο Ολυμπιακός στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ; Κατά βάση αγγλικές (Άρσεναλ, Γουλβς και Νιούκαστλ, Λίβερπουλ παλιότερα) και ουκρανικές (Ντινάμο Κιέβου, Ντνίπρο)!!! Και με μία ισπανική (Λεβάντε) και μία ιταλική (Γιουβέντους). Αφήνοντας έξω χώρες που πλέον δεν εκπροσωπούνται στη σημερινή κλήρωση, όπως την Τουρκία (Μπεσίκτας, Οσμάνλισπορ), Γαλλία (Σοσό, Σεντ Ετιέν), το Βέλγιο (Άντερλεχτ), και τη Ρωσία (Ρούμπιν).

· Ατυχώς, το παρελθόν λέει ότι ο Ολυμπιακός κατά ένα ποσοστό της τάξης του 43% θα πέσει με αγγλική η, ουκρανική ομάδα, αφού στις 14 κληρώσεις στου στα νοκ άουτ, τις έξι έχει πέσει με ομάδες από αυτές τις δύο χώρες! Εναλλακτικά, μπορούμε να περιμένουμε τον Άγιαξ, καθώς δύο φορές στο παρελθόν και δη πολύ πρόσφατα ο Ολυμπιακός κληρώνεται την ίδια σεζόν με ομάδες από την ίδια χώρα στους 32 και τους 16 (βλέπε πέρυσι Άρσεναλ και Γουλβς και πριν πέντε χρόνια Μπεσίκτας κι Οσμάνλισπορ)!!!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x