Κώστας Νικολακόπουλος

Με «πρώτο γκολ», ο Ολυμπιακός κερδίζει 100% κι ο ΠΑΟ 90%!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ομοιότητες και διαφορές του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

• Αν επιχειρήσει κανείς να αναλύσει λίγο το παιχνίδι τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού, θα βρει εύκολα ένα κοινό σημείο!

• Και οι δύο ομάδες κυνηγάνε πολύ να ανοίξουν το σκορ και όταν τα καταφέρνουν στο τέλος κερδίζουν! Ο Ολυμπιακός σε ποσοστό 100%, ο Παναθηναϊκός σε ποσοστό 90%!

• Ο Ολυμπιακός έχει προηγηθεί στο σκορ σε 13 παιχνίδια του (12 στο πρωτάθλημα κι ένα στο Κύπελλο) και έχει κερδίσει και στα 13! Την ΑΕΚ 3-2, τον ΠΑΟΚ 2-1, τη Λαμία 2-1 κι 1-0, τον Ατρόμητο 3-0, τον Απόλλωνα 4-1, τον Αστέρα Τρίπολης 2-0, τον ΠΑΣ Γιάννινα 2-1, τον Παναιτωλικό 2-1, τον Βόλο 2-1, τον Ιωνικό 1-0, τον Άρη 1-0 και στο Κύπελλο τον Λεβαδειακό 2-0.

• Ο Παναθηναϊκός έχει προηγηθεί στο σκορ σε δέκα παιχνίδια (οκτώ για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο) και έχει κερδίσει στα εννιά. Τον Απόλλωνα 4-0, τον Βόλο 5-1, τον Ιωνικό 4-1, τον Παναιτωλικό 2-0, τον Ατρόμητο 2-0, τον ΠΑΣ 2-0, τον Άρη 2-0 και στο Κύπελλο τον Ατρόμητο 1-0 και τον Βόλο 2-1. Στο μοναδικό παιχνίδι που προηγήθηκε και δεν κέρδισε ήταν στην Τρίπολη, οπότε κι έχασε 1-2 από τον Αστέρα, που είχε την τύχη να ισοφαρίσει σε 1-1 με πέναλτι αμέσως μετά το εις βάρος του 0-1.

• Μπορούμε, πάντως, να προσέξουμε ότι από τις εννιά αυτές νίκες του ΠΑΟ οι οκτώ είναι εντός έδρας. Αντίθετα, από τις 13 νίκες του Ολυμπιακού οι έξι είναι εκτός έδρας.

Με «πρώτο γκολ», ο Ολυμπιακός κερδίζει 100% κι ο ΠΑΟ 90%!

• Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε και κάτι άλλο: τόσο ο Ολυμπιακός, όσο κι ο Παναθηναϊκός έχουν κάνει μία ανατροπή σκορ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 τον ΟΦΗ εκτός έδρας ενώ έχανε 0-1, ενώ ο ΠΑΟ κέρδισε 3-1 τη Λαμία στον ουδέτερο Βόλο ενώ έχανε 0-1.

• Η διαφορά τους είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί πίσω μόνο δύο φορές στο σκορ (η άλλη ήταν στη Λιβαδειά για το Κύπελλο, οπότε κι έχασε 2-3), ενώ ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί πίσω στο σκορ αρκετές φορές κι έχει χάσει σε όλες πλην εκείνης στη Λαμία: έχει χάσει στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ 0-1, στο Χαριλάου από τον Άρη 0-1, στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ 0-1, στο Βόλο από την τοπική ομάδα 1- και μέσα στη Λεωφόρο από τον ΠΑΟΚ 1-3.

• Και κάτι τελευταίο: και οι δύο αντίπαλοι του ντέρμπι της Κυριακής έχουν φέρει φέτος από τρία 0-0! Ένα το μεταξύ τους 0-0 στο Καραϊσκάκη κι από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός 0-0 με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη και με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, ο δε Παναθηναϊκός 0-0 με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο και 0-0 στο Βόλο για το Κύπελλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x