Κώστας Νικολακόπουλος

Με Χασάν και Μασούρα ο Ολυμπιακός, κόντρα πάλι σε 4 πρώην, όπως με τον ΠΑΣ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το sport-fm.gr με τον δικό του τρόπο τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο.

• Μεταξύ πολλών άλλων, ο Πέδρο Μαρτίνς, δημιουργός αυτής της πολύ καλής, εδώ και πάνω από δύο χρόνια, ομάδας του Ολυμπιακού, έχει ένα μεγάλο συν κι ένα μεγάλο πλην.

• Το πλην είναι ότι δεν αποφεύγει τις γκέλες σε εκτός έδρας παιχνίδια. Βλέπε…πρόπερσι 1-1 στην Ξάνθη και 0-1 στον ΟΦΗ…πέρσι 0-0 στην Ξάνθη, 1-1 στον Πανιώνιο και 0-0 στον Βόλο…και φέτος ήδη 1-1 στα Γιάννινα.

• Το συν είναι ότι μέσα στο Καραϊσκάκη δεν έχει την παραμικρή γκέλα-όπου γκέλα όλα τα άλλα παιχνίδια πλην των ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ.

• Και επειδή το πρωτάθλημα κρίνεται σε ένα μεγάλο βαθμό ακριβώς σε αυτά τα παιχνίδια, είναι μεγάλη δουλειά που ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς στον πάγκο έχει μόνο νίκες σε συνολικά 26 παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη με Άρη, ΟΦΗ, Ατρόμητο, Αστέρα, Λάρισα, Λαμία, Ξάνθη, ΠΑΣ, Παναιτωλικό, Πανιώνιο, Βόλο, Απόλλωνα, Λεβαδειακό.

• Μπορεί να φαίνονται εύκολα παιχνίδια, μπορεί όντως πολλά από αυτά να είναι εύκολα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποδειχθούν κάποια, ουκ ολίγα από αυτά, σε δύσκολα, πολύ δύσκολα παιχνίδια. Κι είναι τεράστια υπόθεση να καταφέρει ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς και φέτος να συνεχίσει αυτό το πολύ ωραίο σερί του στο Καραϊσκάκη.

• Κακά τα ψέματα δε, ο Ατρόμητος ίσως θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, βγάζοντας έξω τα ντέρμπι. Είναι σαφές ότι ο Κάναντι έχει φορμάρει την ομάδα του στην προετοιμασία για να είναι στο 100% έτοιμη στο ξεκίνημα της σεζόν, ώστε να μπει πολύ δυνατά. Προφανέστατα δεν είναι τυχαίο ότι έχει κερδίσει ήδη σε δύο φιλικά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ κι έχει σε δύο ματς πρωταθλήματος νίκη με την ΑΕΚ κι ισοπαλία στην Τούμπα…

• Γενικά είναι ένα παιχνίδι ενδιαφέρον το αποψινό, αν σκεφθούμε και την παρουσία τόσων πρώην παικτών του Ολυμπιακού στο ρόστερ του Ατρόμητου. Από τον Λάζαρο και τον Γιαννιώτη, έως τον Ρισβάνη και του Γούτα. Ακόμη κι οι δύο τελευταίοι που δεν έπαιξαν εν τέλει ποτέ στον Ολυμπιακό, είχαν υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Kαι θέλω να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι του, στα Γιάννινα, την πάτησε από τον ΠΑΣ κατά κύριο λόγο από την έξοχη παρουσία πρώην δικών του παικτών, του γκολκίπερ Χουτεσιώτη, του δεξιού μπακ Σάλιακα και του στόπερ Παντελάκη…
Μην έχει δε κανείς την παραμικρή αμφιβολία: Και οι τέσσερις πρώην του Ολυμπιακού και νυν του Ατρόμητου, θα θέλουν απόψε να "δείξουν", ο καθένας για τους λόγος του. Οι κορυφαίοι της ομάδας του Περιστερίου θα είναι!

• Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το πάθημα στα Γιάννινα έγινε μάθημα στον Ολυμπιακό. Μάθημα ως προς το ότι δεν πρέπει να υποτιμάς κανένα αντίπαλο γενικά και κανένα πρώην παίκτη σου ειδικά…Μάθημα ως προς το ότι δεν μπορείς να μπαίνεις σε ένα αγώνα πρωταθλήματος τόσο χαλαρά (τρεις λάθος πάσες στα τέσσερα πρώτα λεπτά)…Μάθημα ως προς το ότι η φετινή σεζόν δύσκολα θα βγει χωρίς σοβαρό ροτέϊσον…

• Περιμένουμε από εκεί και πέρα με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον και μεμονωμένα από κάποιους παίκτες ορισμένα πράγματα. Για παράδειγμα, ο Ραντζέλοβιτς έχει δείξει ότι μπορεί να αποτελέσει πολύ καλό όπλο του Ολυμπιακού. Αλλά χρειάζεται να βγάλει μεγαλύτερη σταθερότητα και διάρκεια. Για παράδειγμα, παίζει στον τελικό με την ΑΕΚ και τον καθορίζει με το μοναδικό γκολ, αλλά στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα γίνεται αλλαγή στο ημίχρονο. Μπαίνει αλλαγή με την Ομόνοια και κερδίζει το πέναλτι για το 1-0, ξεκινάει με τον Παναιτωλικό και δίνει την ασίστ για το 1-0, αλλά στα δύο επόμενα παιχνίδια, πάλι ως βασικός, στη ρεβάνς με την Ομόνοια και στα Γιάννινα, είναι «λίγα πράγματα».

• Δεν είναι κάτι…περίεργο αυτό το πράγμα, η έλλειψη διάρκειας, συμβαίνει και σε πιο έμπειρους παίκτες, αλλά ο Ραντζέλοβιτς νομίζω ότι με την διάθεση που έχει, την έκρηξη που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του και την ταχύτητα του, θεωρώ ότι αν αποκτήσει μία σταθερότητα στην απόδοση του, θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά σε ακόμη περισσότερα παιχνίδια, απ΄ όσα ήδη το κάνει.

• Τώρα, για την ενδεκάδα που θα κατεβάσει ο Μαρτίνς, τον πρώτο λόγο για την επίθεση θα έχουν ο Χασάν κι ο Μασούρας, οπότε ο Ελ Αραμπί κι ο Ραντζέλοβιτς θα μείνουν στον πάγκο. Μην ξεχνάμε ότι ο Μαροκινός επέστρεψε μόλις χθες από την πατρίδα του, μετά από απουσία 11 ημερών και δύο παιχνίδια με την Εθνική του-την δε Τετάρτη ο Ολυμπιακός έχει να υποδεχθεί τη Μαρσέϊγ στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε ένα ροτέϊσον δεν είναι δυνατόν να μην γίνει.

• Κι ο Σεμέδο με τον Μπα και τον Σισέ, βέβαια, χθες γύρισαν στο Ρέντη κι αυτοί με ίδια απουσία στις Εθνικές τους, ωστόσο άλλη είναι η δική τους η θέση, άλλα τα τρεξίματα του στόπερ κι άλλα του σέντερ φορ. Θα παίξει οπότε το βασικό δίδυμο στην καρδιά της άμυνας.



Και η δήλωση της ημέρας από τον Πορτογάλο προπονητή Βίτορ Περέϊρα, που είχε έρθει Γενάρη μήνα κι είχε κάνει νταμπλ στον Ολυμπιακό! «Λατρεύω τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, της Πόρτο και του Ολυμπιακού. Μπορώ να πω ότι από τον σεβασμό που τους έχω δεν θα δουλέψω στην Γαλατασαράϊ, την Μπενφίκα και τον Παναθηναϊκό»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x