Κώστας Νικολακόπουλος

Μεγάλη η διαφορά για τον Ολυμπιακό με Έλληνες και ξένους διαιτητές στα ντέρμπι…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr την διαφορά αποτελεσμάτων του Ολυμπιακού με με Έλληνες και ξένους διαιτητές στα ντέρμπι…

• Ανάμεσα στα άλλα που μας δείχνει η φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό είναι κι αυτό: ότι καλά έκανε και ζητούσε από την πρώτη στιγμή ξένους διαιτητές για τα ντέρμπι…

• Φέτος ο Ολυμπιακός έχει παίξει μέχρι στιγμής με ξένους διαιτητές πέντε ντέρμπι. Κι έχει μία νίκη (4-1 την ΑΕΚ με τον Γερμανό), δύο ισοπαλίες (με Παναθηναϊκό 1-1 με τον Ελβετό Γιάκοτετ κι ΑΕΚ 1-1 με τον Δανό Κριστόφερσεν) και δύο ήττες (από ΠΑΟΚ 0-1 με τον Ελβετό Φενταγί και 1-3 με τον Ισπανό Ζιλ Μανθάνο).

• Τι αποτελέσματα είχε πέρσι και πρόπερσι, με Έλληνες διαιτητές, από τότε που άλλαξε η κατάσταση στη διοίκηση της ΕΠΟ; Δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και οκτώ ήττες!!!

• Τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους. Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει μόνο τον ΠΑΟΚ (1-0, Κομίνης) και την ΑΕΚ (1-0, Σιδηρόπουλος)-με αποκλεισμό όμως από το Κύπελλο-, είχε φέρει δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ (0-0, Σιδηρόπουλος) και ΠΑΟ (1-1, Ευαγγέλου) κι είχε οκτώ ήττες: από ΑΕΚ 0-1 (Μάνταλος), ΠΑΟΚ 0-2 (Κύζας), Παναθηναϊκό 0-1 (Κομίνης), ΑΕΚ 1-2 (Παπαπέτρου), ΑΕΚ 2-3 (Σιδηρόπουλο), Παναθηναϊκό 0-1 (Παπαπέτρου), ΑΕΚ 1-2 (Παπαπέτρου), ΑΕΚ 1-2 (Κομίνης).

• Μπορεί κάποιος να παρατηρήσει…

Πρώτον, με τους ξένους διαιτητές φέτος ο Ολυμπιακός δεν πήρε κανένα σφύριγμα. Αντιθέτως, τόσο ο Δανός στο ΟΑΚΑ (που είχε νωρίτερα παρατηρητή τον Τριτσώνη σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του), όσο κι ο Ισπανός στην Τούμπα (είχε παίξει το ΑΕΚ-Κλαμπ Μπριζ 3-0), αλλά κι ο Ελβετός στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟ, είχαν εις βάρος του τις περισσότερες υποδείξεις τους. Αλλά τουλάχιστον δεν αδικήθηκε και ποτέ κατάφωρα. Δεν αλλοιώθηκε κανένα αποτέλεσμα.

Δεύτερον, αντίθετα, σε τουλάχιστον τέσσερα ντέρμπι με Έλληνες διαιτητές, τρία με την ΑΕΚ (το γκολ με το χέρι του Πατίτο, η αποβολή του Μποτία, το γκολ-επιθετικό φάουλ του Γιακουμάκη) κι ένα με τον ΠΑΟ (το ανύπαρκτο πέναλτι ισοφάρισης στο 90’), υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος.

Τρίτον, ο Μάνταλος κι ο Κύζας έχουν τεθεί εκτός πινάκων. Ο δε Κομίνης πλέον δεν ορίζεται σε σημαντικά παιχνίδια.

Τέταρτον, μόνο με τον Σιδηρόπουλο ο Ολυμπιακός έφερε νορμάλ αποτελέσματα στα ντέρμπι (σε τρία παιχνίδια από μία νίκη, ισοπαλία, ήττα).

Πέμπτον, με τον δε Παπαπέτρου είχε τρεις ήττες σε τρία ντέρμπι! Μάλιστα, οι δύο ήττες ήταν μέσα στο Καραϊσκάκη από την ΑΕΚ, για το πρωτάθλημα και για το Κύπελλο. Είναι και τα μόνα διπλά της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη εδώ και μία δεκαετία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x