Κώστας Νικολακόπουλος

Μέσα στους επτά αήττητους φέτος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον αγώνα του Ολυμπιακού στην Τουρκία, ξεκινώντας από ένα ωραίο ρεκόρ του!

• Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να μην…θέλγει με την απόδοση του σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά ας λάβουμε υπόψιν μας ότι είναι και μία από τις ελάχιστες αήττητες ομάδες στην Ευρώπη!

• Από τις δεκάδες ομάδες που έχουν φέτος παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη, Σούπερ καπ και γενικά επίσημο παιχνίδι, αήττητες παραμένουν μόλις εφτά: η Ζάλτσμπουργκ με 14 νίκες και μία ισοπαλία (!), η Μπενφίκα με 11 νίκες και δύο ισοπαλίες, η Γκαραμπάγκ με εφτά νίκες και πέντε ισοπαλίες, ο Ολυμπιακός με εφτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, η Μπάγερν με εννιά νίκες και μία ισοπαλία, η Λίβερπουλ με εφτά νίκες και δύο ισοπαλίες και η Σεβίλλη με τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

• Ένα αήττητο που φυσικά καλείται ο Ολυμπιακός να το υπερασπιστεί απόψε στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, κι αυτή πρωτοπόρος στο τουρκικό πρωτάθλημα, όπως ο Ολυμπιακός στο ελληνικό! Σίγουρα μία δύσκολη αποστολή για τους ‘ερυθρόλευκους’, που μέχρι τώρα στα ταξίδια τους στην Τουρκία είτε κρατάνε το μηδέν και κερδίζουν (βλέπε 1-0 την Μπασάκσεχιρ και 3-0 την Οσμάνλισπορ), είτε δέχονται έστω ένα γκολ και χάνουν (0-1 δύο φορές από τη Γαλατασαράι και 1-4 από την Μπεσίκτας).

• Μπορούμε επιπλέον να σχολιάσουμε ότι στην 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, το Ολυμπιακός-Άντβερπ ήταν πιο κοντά στο 1-1 η, στο 1-2 κι έληξε 2-1, ενώ το Φρανκφούρτη-Φενέρμπαχτσε ήταν πιο κοντά στο 1-2 (με το χαμένο πέναλτι του Πέλκα στα τελευταία λεπτά) κι έληξε 1-1…Μία επισήμανση που την κάνω, γιατί συνήθως το ποδόσφαιρο σου χαρίζει κάτι μία φορά, αλλά τη δεύτερη αν δεν παίξεις όπως πρέπει, θα σου πάρει πίσω ό,τι σου είχε δώσει…

• Παρεμπιπτόντως, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει πολύ τον Πέλκα, όσο παίξει. Όχι μόνο γιατί στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2 του Κυπέλλου το Μάρτη του 2020 είχε κάνει δύο γκολ, αλλά γιατί θα λυσσάξει να πάρει ρεβάνς για το χαμένο του πέναλτι στο παιχνίδι με την Άιντραχτ, αλλά και γενικά να κάνει το κομμάτι του απέναντι στον Ολυμπιακό και να γίνει έτσι ήρωας στους οπαδούς της Φενέρ (ε, και λίγο και του ΠΑΟΚ!)

Μέσα στους επτά αήττητους φέτος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός!

• Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν, στο μεταξύ, οι οπαδοί της Φενέρ για τον Βαλμπουενά, τον ποίο είχαν λατρέψει στα δύο χρόνια που είχε παίξει στην ομάδα τους. Αντίθετα με τον Ονιεκούρου, που έχει παίξει τρεις σεζόν στη Γαλατασαράι και θα είναι το κόκκινο πανί, κάτι που ίσως παίξει το ρόλο του και δεν τον βάλει ο Μαρτίνς…

• Άλλη σημαντική διαπίστωση: ο Ολυμπιακός κι η Φενέρ μοιάζουν πολύ ως προς την ανάγκη να σκοράρουν πρώτοι γκολ. όταν τα καταφέρνουν, νιώθουν πολύ πιο άνετα στο παιχνίδι τους.

Η Φενέρ άνοιξε φέτος το σκορ σε εννιά παιχνίδια της και είχε ως τελικά αποτελέσματα εφτά νίκες και δύο ισοπαλίες.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε επίσης φέτος το σκορ σε εννιά παιχνίδια του και είχε ως τελικά αποτελέσματα εφτά νίκες και δύο ισοπαλίες!

Η Φενέρ μία φορά δέχθηκε πρώτη γκολ κι έχασε!

Ο Ολυμπιακός μία φορά δέχθηκε πρώτος γκολ και ισοφάρισε στο 87…

• Στη μάχη των πάγκων, ο Ολυμπιακός για δεύτερη φορά την τελευταία 20ετία αντιμετωπίζει έναν πρώην προπονητή του, τον Βίτορ Περέιρα τώρα. Η προηγούμενη ήταν πριν μία πενταετία όταν έπαιξε εναντίον του Ερνέστο Βαλβέρδε, με ήττα 1-3 στη Βαρκελώνη κι ισοπαλία 0-0 στον Πειραιά.

• Ο Περέιρα έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία σε τέσσερα παιχνίδια του κόντρα στον Μαρτίνς, αλλά πριν χρόνια, με τον ίδιο στον πάγκο της Πόρτο και τον Πέδρο στον πάγκο της Μαρίτιμο…

• Και κάτι που πρέπει να το συνδέσουμε με την παραπάνω διαπίστωση, για το λεγόμενο πρώτο γκολ: ο Περέιρα στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες του με την Φενέρμπαχτσε έχει μόνο μία ήττα και δη από τη Μόλντε, στο μοναδικό ματς στο οποίο έφαγε πρώτη γκολ η τουρκική ομάδα. Σε όλα τα άλλα παιχνίδια στα οποία άνοιξε το σκορ η Φενέρ με τον Περέιρα στον πάγκο, είχε νίκες και μία ισοπαλία…

• Κατά τα άλλα, υπάρχει άλλο ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Τουρκία με Ισπανό διαιτητή (όπως απόψε με τον Ερνάντεθ Ερντάντεθ), το Γαλατασαράι-Ολυμπιακός 1-0 με ρέφερι τον Ιτουρλάδε Γκονζάλεθ.

• Στο αποψινό παιχνίδι θα είναι στα επίσημα του γηπέδου της Φενέρμπαχτσε ο Β. Μαρινάκης.

Άσχετο: δεν κλήθηκε ούτε αυτή τη φορά, όπως δεν είχε κληθεί και τον περασμένο μήνα, ο Ελ Αραμπί στην Εθνική ομάδα του Μαρόκου για τα παιχνίδια του επόμενου δεκαημέρου στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όπερ σημαίνει ότι λογικά δεν θα τον πάρει και στο Κόπα Άφρικα το Γενάρη ο Χαλίλχοτζιτς-καλό για τον Ολυμπιακό. Ο Χαλίλχοτζιτς αφήνει έξω τον Ελ Αραμπί, όπως και τον Ζίγιετς της Tσέλσι! Δεν κλήθηκαν και ο Άμραμπατ της ΑΕΚ με τον Καντουρί του ΠΑΟΚ, λόγω τραυματισμών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x