Κώστας Νικολακόπουλος

Μήπως χρειάζεται λίγο πάγκος ή εξέδρα (και) για τον Σεμέδο;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει δέκα πράγματα στο sport-fm.gr για τον Σεμέδο με αφορμή το νέο τραγικό του λάθος χθες με την Ξάνθη, σε ένα ματς στο οποίο είχε πάλι εξαιρετική απόδοση.

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει δέκα πράγματα στο sport-fm.gr για τον Σεμέδο με αφορμή το νέο τραγικό του λάθος χθες με την Ξάνθη, σε ένα ματς στο οποίο είχε πάλι εξαιρετική απόδοση, όπως και με τον ΟΦΗ, που βλακωδώς είχε αποβληθεί.

• Ναι, ακόμη και χθες, που έκανε ξανά μία απίστευτη αγωνιστική σαχλαμάρα, αποδείχθηκε ότι ο Σεμέδο είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού.

• Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων στις οποίες είχε συμμετοχή, και ήταν πολλές, ο Πορτογάλος αναδείχθηκε σε κυρίαρχο στον αέρα και απολύτως αποτελεσματικό χαμηλά. Ορισμένες επεμβάσεις του ήταν πραγματικά εντυπωσιακές, ενδεικτικές κλάσης, ενώ από τα πόδια του ξεκινούσαν και καλές επιθέσεις με εύστοχες μεταβιβάσεις, κυρίως με την μπάλα χάμω. Ένας στόπερ υψηλών προδιαγραφών, ηγέτης της άμυνας.

• Κοιτάξτε, ψεγάδια το παιχνίδι του έχει. Αλλά και τα μειονεκτήματα κάθε ποδοσφαιριστή είναι μέσα στο πρόγραμμα. Για παράδειγμα ο Σεμέδο έχει εύκολο το φάουλ. Με αποτέλεσμα πρώτον να γεμίζει κάρτες-έχει ήδη 12 (!!!) σε Ελλάδα κι Ευρώπη, με τις δύο από αυτές να έχουν φέρει μία αποβολή του-και δεύτερον να βάζει συχνά τον αντίπαλο μέσα στην περιοχή του Σα με σέντρες από στημένα η, να του δίνει και φάσεις να απειλεί με απευθείας κτυπήματα. Να υπενθυμίσω ότι χθες στο 88’ έκανε φάουλ σε άριστη θέση για απευθείας εκτέλεση κι αν ο Μουλέν σκόραρε κι έκανε το 3-2 θα είχαμε θρίλερ στο Καραϊσκάκη…

• Αυτό το θέμα του Σεμέδο με τα φάουλ εξυπακούεται ότι πρέπει να κοιτάξει να το φτιάξει. Να το δουλέψει και στην προπόνηση και στην νοοτροπία του. Όμως, το πιο επώδυνο με τον Σεμέδο είναι το θέμα με τα μυαλά που κουβαλάει. Γιατί εκεί ενίοτε πραγματικά δείχνει επικίνδυνος για την ομάδα!

• Τα τρία τελευταία παιχνίδια του μιλάνε από μόνα τους!

Με τον Άρη στο ξεκίνημα του παιχνιδιού έπαιρνε την μπάλα και χωρίς πίεσε έβγαζε πάσες στους παίκτες του Άρη έξω από την περιοχή του Σα και κινδύνευε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού!

Με τον ΟΦΗ, σε έναν αγώνα στον οποίο είχε εξαιρετική απόδοση, πήγε στο τέλος κι έριξε κάτω ένα μπολ μποϊ κι έτσι δεν έπαιξε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Με την Ξάνθη χθες, σε έναν άλλο αγώνα στον οποίο έκανε πολύ καλή εμφάνιση, έκανε δώρο ένα πέναλτι, την στιγμή που είχε την μπάλα στα πόδια του και μπορούσε να κάνει το τόσο απλό,να την γυρίσει στον Σα. Δεν ήταν πέναλτι, αλλά φάουλ; Ναι. Παρακάτω; Θα έπαιρνε απευθείας κόκκινη, θα είχε ο ΟΦΗ ένα φάουλ από θέση-σαν πέναλτι κι ο Ολυμπιακός θα έπαιζε από το 70΄με παίκτη λιγότερο…

• Μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ζητούσε συγνώμη για την ενέργεια του. Χθες, πήγε να «χαλάσει» ένα παιχνίδι χωρίς κανένα απολύτως λόγο, επειδή προφανώς κόλλησε το μυαλό του. Κι αν η Ξάνθη μείωνε σε 3-2 με το φάουλ που ο ίδιος έκανε στο 88’; Και πριν ακόμη το πέναλτι, του έφυγε η μπάλα από τον έλεγχο κι η Ξάνθη έβγαλε τον Μπαριέντος σε θέση για γκολ προ του Σα, αλλά εκεί μπορείς να πεις ότι του έπαιξε και κακό παιχνίδι η μπάλα, αν και ο στόπερ οφείλει να είναι προσεχτικός και να υπολογίζει όσο το δυνατόν καλύτερα. Τέλος πάντων, αυτά γίνονται, όμως το να «προκαλεί» εν ψυχρώ πρόβλημα από το πουθενά δεν μπορεί να γίνεται! Ειδικά όταν…γίνεται και ξαναγίνεται!

• Ειλικρινά αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως ο Πέδρο Μαρτίνς χειρίζεται εν τέλει λανθασμένα το ζήτημα με τον Σεμέδο. Γιατί υπάρχει ζήτημα, από την στιγμή που βλέπουμε ότι προφανέστατα με τις συζητήσεις και τις συμβουλές ο συμπατριώτης του δεν βελτιώνεται κι εξακολουθεί να κάνει απίστευτα λάθη κάποιες στιγμές, ακόμη και σε ημέρες στις οποίες διαπρέπει σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι.

• Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Σεμέδο π.χ. να μην φάει κάποιες φορές πάγκο, ακόμη κι εξέδρα. Μήπως ρε παιδί μου σκεφθεί κάπως διαφορετικά, πήξει το μυαλό του και κάνει τουλάχιστον το μίνιμουμ: να διώχνει την κωλόμπαλα μακριά από την περιοχή του Σα κι όχι να την κρατάει υπερβολικά στα πόδια του, δημιουργώντας συχνά προβλήματα κι εκνευρισμό στην ομάδα.

• Κι έχει δώσει κι αφορμή και με εξωαγωνιστικό παράπτωμα ο Σεμέδο, κάνοντας τον Μαρτίνς έξαλλο μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού...Μία το ένα, μία το άλλο, μία το παράλλο. Και στον πάγκο η, την εξέδρα ποτέ. Ίσα ίσα, σε χρόνο ρεκόρ, αφότου είχε κάνει την επέμβαση στο γόνατο του τον Σεπτέμβρη, βρέθηκε στην ενδεκάδα και στο δεύτερο παιχνίδι του μετά τον τραυματισμό, με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, τρέκλιζε αγωνιστικά, έχανε την μπάλα μέσα από τα πόδια του κι έκανε κι ένα ανόητο πέναλτι, άρα το χθεσινό είναι το δεύτερο, αλλά ευτυχώς το είχε πιάσει τότε ο Σα.

• Η ουσία είναι ότι πρέπει με κάποιο τρόπο ο Σεμέδο να σοβαρευτεί. Γιατί δεν είναι σοβαρή αυτή η εικόνα. Αν δεν το καταλαβαίνει μόνος του, οφείλουν στον Ολυμπιακό να του το δώσουν να το καταλάβει. Ο σύλλογος πλήρωσε γι΄ αυτόν σχεδόν 5 εκ. Ευρώ, ποσό ασύλληπτο για τα ελληνικά δεδομένα, μιλώντας για στόπερ-κι ο ίδιος έχει συμβόλαιο και παίρνει ένα κάρο λεφτά. Ο Ολυμπιακός του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και να κάνει (πρώτη φορά στην καριέρα του) πρωταθλητισμό, μετά από δύο σεζόν στις οποίες ήταν ποδοσφαιρικά στο πουθενά!

• Κατ΄ επέκταση του έδωσε την ευκαιρία να κληθεί στην Εθνική Πορτογαλίας πρώτη φορά στην καριέρα του επίσης, και να είναι μόνιμα στις αποστολές. Προσέξτε, με το σπαθί του το κατάφερε. Το αξίζει. Γιατί είναι πολύ καλός παίκτης. Και αυτός έχει βοηθήσει τον Ολυμπιακό, και γκολ πολλά ακόμη ακόμη έχει βάλει-δεν αμφισβητεί κανείς την αξία του, ούτε την προσφορά του, ούτε καν τη διάθεση του να βοηθήσει. Μόνο που πρέπει να κόψει κάποια στιγμή τις βλακείες, μέσα (κι έξω) από το γήπεδο.

• Ο Μεριά έκανε χοντρά λάθη, τα πλήρωσε ακριβά ο Ολυμπιακός και τα πλήρωσε κι ο ίδιος: Από εκεί που ήταν στον αφρό, στο Τσάμπιονς Λιγκ κι υποψήφιος πρωταθλητής Ελλάδας, τώρα θα πάει να παίζει δανεικός στην Κασίμπασα και θα παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού στο τουρκικό πρωτάθλημα-Τρίτη από τέλος είναι…

• Με κάποιο τρόπο ο Σεμέδο πρέπει να συνετιστεί. Ειδάλλως, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αν συνεχίσει έτσι, να του κολλάει το μυαλό μέσα στο παιχνίδι, θα κοστίσει ακριβά στην ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x