Κώστας Νικολακόπουλος

Μόνο ο Ελ Αραμπί, μόνο ο Μπουχαλάκης…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού και στέκεται κυρίως σε δύο άσους του…

• Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός παίζει μέσα στο Καραϊσκάκη με την πιο δυνατή του ενδεκάδα (εξαιρουμένης της απουσίας του τραυματία Σεμέδο) εναντίον της Λαμίας η οποία παίζει με ένα βασικό της παίκτη (Ρόμανιτς), δεν μπορεί να αντέχει σε υψηλή κριτική. Ωστόσο, από κάθε αγώνα κάτι μπορείς να δεις.

• Για παράδειγμα, είδαμε πραγματικά πολύ όμορφο ποδόσφαιρο για 35 λεπτά από τον Ολυμπιακό, με κυκλοφορία της μπάλας υψηλού επιπέδου, με πολύ καλή πίεση ψηλά στην αντίπαλη περιοχή, με τρία γκολ και με άλλες τρεις καθαρές ευακιρίες για γκολ! Παίζει, βέβαια, ρόλο σε όλο αυτό το σκηνικό η μειωμένη αντίσταση της Λαμίας, χωρίς τους δέκα πιο βασικούς της παίκτες, όμως η εικόνα του Ολυμπιακού αυτή καθ΄ εαυτή ήταν όντως για θερμό χειροκρότημα.

• Κι επειδή το ποδόσφαιρο ανταμείβει την καλή προσπάθεια, είδαμε λ.χ. τον Φορτούνη να πρεσάρει και να κλέβει την μπάλα στη φάση του 2-0 και τελικά ο ίδιος στην εξέλιξη της φάσης να κάνει το 2-0. Όπως ήρθε και το 1-0 με το καλό πρέσινγκ του Μπουχαλάκη και τους τρεις πιο καλούς τεχνίτες της ομάδας, τον Βαλμπουενά, τον Φορτούνη και τον Μπρούμα να συνεργάζονται για το γκολ του Πορτογάλου.

• Θα ήθελα να σταθώ λίγο στον Μπουχαλάκη, γιατί πραγματικά ήταν πολύ άτυχος χθες! Πέρασε τέσσερις καταπληκτικές πάσες και από καμία δεν προέκυψε γκολ, με συνέπεια κάπου να χαθούν από την μνήμη μας, καθότι πάντοτε οι ασίστ μετράνε όταν η μπάλα καταλήγει στα δίκτυα. Μία «τρύπα» στον Βαλμπουενά, μία έξοχη κάθετη στον Ελ Αραμπί, ένα φοβερό σκάψιμο στον Φορτούνη και μία αριστοτεχνική ακόμη πάσα στον Χασάν πήγαν στράφι, επειδή οι συμπαίκτες του δεν έκαναν καλή τελική. Θα μπορούσε εύκολα να τελειώσει το ματς με σκορ ανάλογο του πρώτου αγώνα, το 6-0 στη Λαμία, με τον Έλληνα διεθνή να μετράει τρεις ασίστ!

• Ο Μπούχα θα μπορούσε να δώσει και συνέχεια στο γκολ του στο Χαριλάου, αν είχε κι ο ίδιος καλύτερο τελείωμα σε εκείνη την κεφαλιά που πήρε στο πρώτο δοκάρι από την σέντρα ακριβείας του Βαλμπουενά (σε μία πραγματικά καλή κομπίνα σε κόρνερ με τον Φορτούνη), ενώ βοήθησε και στη φάση του 2-0 με το καλό πρεσάρισμα που και σε αυτή τη φάση έκανε, μαζί με τον Φορτούνη.

• Και τα τρία γκολ, πάντως, των «ερυθρόλευκων» ήταν πολύ καλά τελειώματα. Και του Μπρούμα με το αριστερό και του Φορτούνη με το δεξί και του Ελ Αραμπί με κεφαλιά! Θα έλεγα μάλιστα ότι τέτοια γκολ μόνο από τον Αραμπί βλέπουμε!

• Δείτε σε αυτή τη φωτογραφία πού βρίσκεται ο κανονιέρης του Ολυμπιακού την στιγμή της σέντρας του Όλεγκ-πιο πέρα κι από το πέναλτι.



• Σε μία επίθεση του Ολυμπιακού, που ενώ εξελίχθηκε πολύ όμορφα, από ένα έξοχο άνοιγμα του Τιάγκο στον Όλεγκ, δεν είχε σωστή τελική μορφή! Διότι βλέπουμε ότι μέσα στην περιοχή την στιγμή της σέντρας υπάρχει μόνο ο Αραμπί, ενώ σε τέτοιες σέντρες από τα πλάγια θα έπρεπε να είναι κοντά στον Αραμπί τόσο ο εξτρέμ από την άλλη πλευρά (Μπρούμα), όσο κι ο χαφ πίσω από τον Αραμπί (ο Φορτούνης).

• Η κεφαλιά σαν κτύπημα κόμπρας του Αραμπί είναι φυσικά όλα τα λεφτά, με τη διαφορά ότι το μισό γκολ για τον Μαροκινό είναι η κίνηση του. Δείτε κι αυτή την φωτογραφία, πού δείχνει πού βρίσκεται πλέον ο φορ του Ολυμπιακού την στιγμή της κεφαλιάς.



• Ο Αραμπί έχει φύγει από εκεί που βρίσκονταν, έχει φτάσει προς το πρώτο δοκάρι κι έτσι έχει θέσει νοκ άουτ τους δύο στόπερ της Λαμίας, αλλά και τον γκολκίπερ που αδυνατεί να επέμβει στην κεφαλιά του-παρεμπιπτόντως, είναι το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο βάζει γκολ με κεφαλιά, ύστερα από εκείνα με τον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό!

• Το γκολ αυτό μπήκε στο 32.58, αλλά ενάμιση λεπτό πριν, στο 31.29 υπήρξε μία φάση στην οποία ο Αραμπί εκτέθηκε! Δείτε τη φωτογραφία.



• Ο Φορτούνης του έχει περάσει μία πολύ ωραία κάθετη πάσα κι ο Αραμπί βγαίνει στην επίθεση με τον ξένο στόπερ της Λαμίας, τον Τζέιμς και χάνει πολύ εύκολα τη μονομαχία στο σπριντ. Νομίζω ότι εκείνη την στιγμή ο Αραμπί κατάλαβε ότι ήταν μία ήττα γι΄ αυτόν η συγκεκριμένη στιγμή και είπε μέσα του ότι πρέπει να πάρει τη ρεβάνς. Και σαν μεγάλη προσωπικότητα που είναι, με το που βρήκε την ευκαιρία, την πήρε τη ρεβάνς, μόλις ενάμιση λεπτό αργότερα με το ωραίο του γκολ, με το οποίο ο ίδιος αυτή τη φορά εξέθεσε το κέντρο της αντίπαλης άμυνας.

• Το χθεσινό παιχνίδι για τον Ελ Αραμπί ήταν ένα εύκολο ματς για χατ τρικ! Πώς όμως να κάνει το χατ τρικ με μόλις μία τελική στα 62 λεπτά στα οποία έπαιξε;

• Πολύ απλά, ο Αραμπί έπρεπε σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις να πάρει δύο μπαλιές που θα τις έκανε γκολ ακόμη και να μην ήθελε (!) από τις θέσεις στις οποίες βρίσκονταν! Δείτε τις δύο φωτογραφίες.



• Στην πρώτη, ο Λαλά έχει φύγει σε θέση έξω δεξιά, από μία απίστευτη μπαλιά-τρύπα του Βαλμπουενά, και το μόνο που χρειάζεται είναι να γυρίσει την μπάλα στον Αραμπί που είναι μόνος μπροστά από τον αντίπαλο σέντερ μπακ. Πώς τα καταφέρνει ο Λαλά και στέλνει την μπάλα εκεί που είναι ο γκολκίπερ!...



• Στη δεύτερη, ο Βαλμπουενά επίσης έχει φύγει σε θέση έξω δεξιά, από μία έξοχη κάθετη πάσα του Μπουχαλάκη κι ενώ σηκώνει το κεφάλι και βλέπει τον Αραμπί στο πέναλτι να καιροφυλακτεί, αποτυγχάνει να του περάσει μία απλά καλή σέντρα…

• Κρίμα, γιατί ο σέντερ φορ πάντοτε παίρνει ψυχολογία από τα γκολ που βάζει κι ενόψει του αγώνα με την Άρσεναλ, θα ήταν καλό ο Ελ Αραμπί να σκόραρε περισσότερο...

Άσχετο: αυτός ο Πολωνός "κομάντο", που πέρυσι στο Γουλβς-Ολυμπιακός δεν είχε δει την πεναλτάρα που είχε γίνει πάνω στον Ελ Αραμπί, ακόμη στη βούλα του πέναλτι πάει στην Τούμπα! Λίγο χρόνο ακόμη να είχε, θα έδινε και τρίτο πέναλτι στον ΠΑΟΚ!!!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x