Κώστας Νικολακόπουλος

Τα δύο νέα ταλέντα του Ολυμπιακού, ο Μουζακίτης κι ο Κωστούλας

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δέκα πράγματα με αφορμή τα όσα είπε ο Ανιγκό χθες για τα νέα ταλέντα του Ολυμπιακού.

• Να σας πω ένα λόγο που ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα στην Κ19, ενώ η πρώτη του ομάδα κινδυνεύει να μην τερματίσει ούτε στην Τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής; Απλά δείτε αυτό το λίγων δευτερολέπτων βιντεάκι, με ένα γκολ της Κ19 επί του Αστέρα Τρίπολης.



• Είναι ο Κωστούλας, σέντερ φορ της Κ19, που σε επίδειξη ομαδικού πνεύματος σιγουρεύει το γκολ για να κερδίσει η ομάδα. Έχετε δει ποτέ τέτοιο πράγμα φέτος στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού; Ποτέ! Πολύ απλά γιατί όλοι κοιτάζουν την πάρτη τους, αν και αυτό που ταιριάζει ακόμη περισσότερο είναι να γράψω ότι κοιτάζουν, συγνώμη κιόλας, τον κώλο τους-μακριά από την ευθύνη αμυντικά και εγωϊστές επιθετικά.

• Τέλος πάντων, το κομμάτι αυτό το γράφω με αφορμή μία δήλωση του Ανιγκό, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να μνημονεύσει τα ονόματα δύο παικτών της Κ19 του Ολυμπιακού, που θεωρεί ότι θα φτάσουν στην πρώτη ομάδα. Τον Χρήστο Μουζακίτη και τον Χαράλαμπο Κωστούλα. Και οι δύο κανονικά παίκτες της Κ17, αλλά με τέτοια εξέλιξη που παίζουν στην Κ19.

• Ο Μουζακίτης δεν είναι καν 17 ετών (25.12.2006)! Κεντρικό χαφ, τον λες κι εξαροοκτάρι κι οκταροεξάρι, με καλά μαρκαρίσματα κι ακόμη καλύτερο αριστερό πόδι, που του δίνει την ευχέρεια να εκτελεί όλα τα στημένα, από κόρνερ και φάουλ, έως και πέναλτι, και να πετυχαίνει πολλά γκολ: τέλειωσε τη σεζόν με οκτώ γκολ και δύο ασίστ σε 22 παιχνίδια.

Μουζακίτης-Κωστούλας: Τα δύο νέα ταλέντα του Ολυμπιακού

• Ο Κωστούλας είναι ένας 16χρονος (30.5.2007) σέντερ φορ, που τον λες και μεσοκυνηγό: μυρίζεται το γκολ, αλλά και μπορεί να παίξει καλά με την μπάλα, να βγει έξω από την περιοχή, να ελιχθεί στα άκρα, να σκοράρει και με το κεφάλι, να μπει με δύναμη στις φάσεις. Η στατιστική του φέτος ήταν εννιά γκολ και τρεις ασίστ σε 14 παιχνίδια!

• Και τα δύο αυτά παιδιά είναι στελέχη της Εθνικής ομάδας Κ17. Ο Μουζακίτης πέντε φορές βασικός με ένα γκολ και μία ασίστ (μετά από τρία παιχνίδια βασικός στην Κ16) κι ο Κωστούλας τρεις φορές αλλαγή.

• Ο Μαρινάκης επενδύει στην Ακαδημία, στα Ελληνόπουλα. Του κοστίζει κάποια εκατομμύρια, αλλά καλά κάνει, παρά να μαζεύει κάθε καρυδιάς καρύδι από το εξωτερικό, που φέρνουν οι μάνατζερ και οι δήθεν τεχνικοί διευθυντές. Και να το θέσουμε κι αλλιώς, λεφτά στον Ολυμπιακό γύρισαν πίσω μόνο τα Ελληνόπουλα, από τους πιο μικρούς, τον Ρέτσο και τον Νικολάου, τον Φετφατζίδη και τον Τσιμίκα, έως τους πιο έμπειρους, τον Μανωλά, τον Σάμαρη, τον Σιόβα και τον Μήτρογλου. Από αυτές τις καραβιές των ξένων, Αφρικάνων και λοιπών εθνικοτήτων, δεν είδα να κερδίζει ποτέ χρήματα η ΠΑΕ.

• Οι Πορτογάλοι Ποντένσε και Σα, ο Βραζιλιάνος Γκιγέρμε, ο Σέρβος Μιλιβόγεβιτς κι ο Βέλγος Μιραλάς πέντε εξαιρέσεις είναι μεταξύ κάποιων δεκάδων. Κι από τους πάμπολλους Αφρικάνους ο μόνος που έχει πουληθεί είναι ο Μαζουακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x