Κώστας Νικολακόπουλος

Να αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός την προίκα με την οποία πάει στην Πόλη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr τη δική του προσέγγιση για το αποψινό κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Τουρκία.

• Πάει με μία καλή προίκα ο Ολυμπιακός απόψε στην Κωνσταντινούπολη. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ότι κατά την τελευταία επίσκεψη του στην Τουρκία είχε κάνει ένα εντυπωσιακό διπλό, το 3-0 επί της Οσμάνλισπορ!

• Εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός στα εκτός έδρας παιχνίδια του στα καλοκαιρινά προκριματικά, είτε του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε του Γιουρόπα Λιγκ, έχει καλά αποτελέσματα. Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει σε συνολικά 11 παιχνίδια εφτά διπλά (σε Λουκέρνη, Παρτίζαν, Ριέκα, Αρούκα, Μπέσα, Σλόβαν, Σέριφ), δύο ισοπαλίες (σε Μπέρνλι και Πλζεν) και δύο ήττες, και τις δύο στο Ισραήλ, εξαιρετικά επώδυνες, αφού έφεραν αποκλεισμούς, εκείνα τα 0-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ το 2010 και από την Μακάμπι Χάϊφα το 2016.

• Στις υπόλοιπες εννιά παρτίδες του, εκτός από τις δύο με τις ομάδες από το Ισραήλ, μετά από εκείνο τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση το 2009, με την ήττα στην Κύπρο 0-3, ο Ολυμπιακός έχει εννιά προκρίσεις, χωρίς να χάσει κανένα ματς εκτός έδρας κι έχοντας οκτώ νίκες και μία ισοπαλία εντός έδρας. Κοινώς, ο Ολυμπιακός περνάει όταν δεν χάνει! Δύο φορές έχασε στα 22 παιχνίδια του, μέσα κι έξω στη δεκαετία, και τις δύο αποκλείστηκε.

• Συμπέρασμα: κι απόψε στην Τουρκία ο Ολυμπιακός πρέπει πάση θυσία να αποφύγει την ήττα. Να τα δώσει όλα για το αποτέλεσμα, με τη νίκη να είναι το επιθυμητό, αλλά και την ισοπαλία, ειδικά με γκολ, να είναι καλή. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντοτε έτσι είναι, από το πρώτο ματς παίρνουν τις προκρίσεις. Η, από το πρώτο τις χάνουν, άμα τους στραβώνει.

• Να υπενθυμίσω εδώ ότι ο Ολυμπιακός προέρχεται από ένα μεγάλο αήττητο 12 αγώνων στα καλοκαιρινά προκριματικά παιχνίδια του! μετά από εκείνη την ήττα στη Χάϊφα, με τον Βίκτορ Σάντσεθ στον πάγκο, έχει εννιά νίκες (Αρούκα 1-0 και 2-1, Παρτίζαν 3-1, Ριέκα 2-1 κι 1-0, Λουκέρνη 4-0 και 3-1, Μπέρνλι 3-1, Πλζεν 4-0) και τρεις ισοπαλίες (Παρτίζαν 2-2, Μπέρνλι 1-1, Πλζεν 0-0).

• Δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός έχει τσακίσει τα…θηρία της Ευρώπης. Η δε Μπασάκσεχιρ ίσως είναι και πιο δυνατή απ΄ όλες αυτές τις ομάδες (αν κι από την Μπέρνλι αποκλείστηκε πέρσι τέτοιο καιρό στην παράταση, 0-0 στην Πόλη, 0-1 στην Αγγλία). Αλλά τέλος πάντων δεν είναι και μικρό πράγμα σε 12 παιχνίδια στην Ευρώπη να έχεις 9-3-0 μέσα σε τέσσερα καλοκαίρια.

• Είναι όπλα αυτά τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθεί απόψε, να τα αξιοποιήσει, γιατί μπορεί να μην παίζει στην Τουρκία με Γαλατά, Μπεσίκτας η, Φενέρ, αλλά παίζει με την πιο ανερχόμενη ομάδα, αυτή που πέρσι και πρόπερσι διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι και την 34η και τελευταία αγωνιστική από την πανίσχυρη Γαλατά.

• Θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή ο Ολυμπιακός και πρέπει να βγάλει κάθε όπλο από τη φαρέτρα του. Επί αγωνιστικού και ψυχολογικού…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x