Κώστας Νικολακόπουλος

Να αποκλειστεί από τον ΠΑΣ ο Ολυμπιακός, αν θέλει να κάνει παραπάνω διακοπές!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα με αφορμή την άρνηση των αντιπάλων του Ολυμπιακού να αποδεχθούν την πρόταση του για τον τελικό του Κυπέλλου.

• Στο στοίχημα (θα) έπαιζε 1,05 ότι ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ θα αρνούνταν την πρόταση του Ολυμπιακού να γίνει νωρίτερα ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ώστε να είχαν όλες οι ομάδες μία εβδομάδα παραπάνω χρόνο για τις διακοπές των παικτών τους ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας τους για τη νέα σεζόν και δη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων τους.

• Και πάλι καλά που η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ δεν είπαν, «αν θέλει ο Ολυμπιακός να κάνει παραπάνω διακοπές, να αποκλειστεί από τον ΠΑΣ στο Κύπελλο»! Κι απλά βρήκαν μία δικαιολογία ότι δεν τους βολεύει η αλλαγή ημερομηνίας του τελικού λόγω των παιχνιδιών τους στα πλέι οφς. Αν και κατά βάθος δεν αποκλείω καθόλου αυτό ακριβώς να είπαν στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ συζητώντας η κάθε μία ομάδα εσωτερικά (η, και σε συνεννόηση μεταξύ τους, δεν το ξέρω) το θέμα: δηλαδή, «αν έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα στον Ολυμπιακό να τελειώσει γι΄ αυτούς η σεζόν στις 16 Μαίου, να μην προκριθούν στον τελικό. Ας αποκλειστούν από τα Γιάννινα κι ας πάνε διακοπές όποτε θέλουν»!

• Στην πραγματικότητα, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η παντελής αδυναμία των μεγάλων συλλόγων του ελληνικού ποδοσφαίρου να κατανοήσουν ότι κάποια στιγμή πρέπει να δουν αυτά τα έστω λίγα σημεία που τους ενώνουν και να συμφωνήσουν σε πέντε πράγματα που θα έκαναν καλό σε όλους ανεξαιρέτως. Διότι είναι μαθηματικά απίθανο να μην υπάρχουν τέτοια σημεία. Απλά, το έχουν πλέον καθιερώσει το «ό,τι πει ο Ολυμπιακός, εμείς θα λέμε το αντίθετο, γιατί για να το λέει ο Ολυμπιακός θα είναι μόνο προς το δικό του συμφέρον κι άρα αφού είναι μόνο προς το δικό του συμφέρον, θα είναι ενάντια στα δικά μας συμφέροντα».

• Βέβαια, με αυτή τη νοοτροπία δεν θα πάμε πουθενά. Δεν πάμε ήδη πουθενά, όπως άλλωστε φαίνεται από την παρουσία μας στα Κύπελλα Ευρώπης. Επί της ουσίας, ακόμη κι έτσι να μην είναι, οι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού δίνουν την εντύπωση ότι απλά θέλουν να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα αυτός, μην τυχόν και τα εκμεταλλευθούν οι ίδιοι και κάνουν κάτι τη νέα σεζόν. Να μην κάνει δηλαδή ο Ολυμπιακός την καλύτερη προετοιμασία, να μην φρεσκαριστούν οι παίκτες του, να στριμώχνονται από τις ημερομηνίες των προκριματικών κλπ, κλπ.

• Και κάπως έτσι προέκυψαν δικαιολογίες του τύπου, «πώς θα παίξουμε τελικό Κυπέλλου στις 3 Μαίου ημέρα Δευτέρα και θα παίξουμε και πλέι οφς στις 6 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και δη με ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ»; Υπό την έννοια δηλαδή ότι όποιος εκ των ΑΕΚ-ΠΑΟΚ έφτανε στον τελικό, θα έπρεπε να παίξει τρεις ημέρες μετά ντέρμπι, άρα θα κινδύνευε π.χ. και το Κύπελλο να έχανε, με πιθανό αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αλλά και το ντέρμπι για τα πλέι οφς».

• Μόνο που αυτό ήταν το ένα σενάριο από τα δύο που υπήρχαν. Το άλλο σενάριο έλεγε να αξιοποιηθεί η κενή ημερομηνία της Τετάρτης 14 Απριλίου κι έτσι να μην χρειάζονταν να γίνει αγωνιστική την Πέμπτη 6 Μαίου. Θέλω να πω ότι λύσεις υπήρχαν, καλή διάθεση και θέληση δεν υπήρχε. Και φάνηκε αυτό ακόμη κι από τα ρεπορτάζ και την αρθρογραφία των δυο ομάδων, όπου δεν προβάλλεται καμία συγκεκριμένη, επαρκής και πειστική δικαιολογία για την άρνηση τους να πάει νωρίτερα ο τελικός.

• Βέβαια, στο Κύπελλο έχουμε και μία… παράδοση, όταν πλησιάζει να φτάσει ο Ολυμπιακός στον τελικό. Πέρυσι φτάσαμε στο σημείο να γίνει… μέσα Σεπτέμβρη, επειδή ήθελαν να τον ορίσουν από την…δίκαιη ΕΠΟ στη γειτονιά της ΑΕΚ, στη Ριζούπολη. Και πιο πριν είχε γίνει ο τελικός ένα μήνα αφότου είχε τελειώσει για τον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα, με τους διαιτητές που ήθελε να βάλει ο Κοντονής!

• Τέλος πάντων, ας αφήσουμε τον χρόνο να δικαιώσει τους μεν η, τον δε. Να δούμε δηλαδή τα αποτελέσματα στα πλέι οφς και στο Κύπελλο. Για να μην πάω και πιο μακριά και πω να δούμε και τα αποτελέσματα στα προκριματικά του καλοκαιριού. Ξέρετε, συνήθως το ποδόσφαιρο αποδίδει δικαιοσύνη…

Άσχετο: με δύο καλά «κοράκια» στους ημιτελικούς μπορεί να γίνει κι αυτό, να αποκλειστεί πράγματι ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο-αν δεν είναι σοβαρός και όπως πρέπει. Ο ΠΑΣ θα το πάει, άλλωστε, στο 101% και στα δύο παιχνίδια, θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει για να γράψει ιστορία. Παρεμπιπτόντως, προς τιμήν του ο ΠΑΣ δεν είχε πρόβλημα να γίνει ο τελικός 3 κι όχι 22 Μαίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x