Κώστας Νικολακόπουλος

Να πάρει μία ανάσα κι ο Καμαρά, μετά από 9 ματς σε 35 μέρες!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr κάποια πράγματα γύρω από τον Ολυμπιακό, που προβληματίζει τον τελευταίο καιρό.

• Εν τέλει το αήττητο αποδείχθηκε φέτος μία πολύ πονεμένη ιστορία σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! Τρεις ομάδες το διεκδικούσαν μέχρι και τον Ιούλιο.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ το έχασε στο Ισραήλ την 36η και τελευταία αγωνιστική, με το 0-2 εκτός έδρας από τη Χάποελ Μπερ Σέβα, μετά από 26 νίκες κι εννιά ισοπαλίες.

Η Λούντογκορετς το έχασε στη Βουλγαρία την 31η και τελευταία αγωνιστική, με το 1-3 εκτός έδρας από την Σλάβια Σόφιας, μετά από 21 νίκες κι εννιά ισοπαλίες.

Κι ο Ολυμπιακός το έχασε εδώ την 34η, τρίτη από το τέλος αγωνιστική, με το 0-1 εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ, μετά από 26 νίκες κι εφτά ισοπαλίες.

• Γενικά το αήττητο μας έχει δώσει ορισμένες απίστευτες ιστορίες, με κορυφαία ίσως αυτό που είχε συμβεί πρόπερσι, 2018, τον Μάϊο, όταν η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία είχε 27 νίκες και εννιά ισοπαλίες στις 36 πρώτες αγωνιστικές και στην 37η και προτελευταία ηττήθηκε με 5-4 εκτός έδρας από τη Λεβάντε!!!

• Για τον Ολυμπιακό ήταν ένας στόχος που δεν επιτεύχθηκε, όπως άλλωστε αναγνώρισε ο ίδιος ο Μαρτίνς αμέσως μετά το παιχνίδι. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν κρύφτηκε-ο ίδιος άλλωστε έλεγε τόσο καιρό ότι ήθελε να πάρει η ομάδα του το πρωτάθλημα αήττητη. Και για να είμαστε ρεαλιστές, θα μπορούσε ίσως κι εύκολα αυτή την στιγμή να ήταν ακόμη αήττητος, αφού το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν για 0-0 η, 1-1 και τελικά η ισοπαλία «έφυγε» στο 90’.

• Το επώδυνο για τον Ολυμπιακό είναι ότι εδώ και κάποια παιχνίδια χάνει την αξιοπιστία που τον διέκρινε μία ολόκληρη σεζόν. Είναι πολλά μικρά μικρά που φτιάχνουν ένα παζλ, το οποίο δεν είναι…όμορφο. Τα μηνύματα είχαν έρθει στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά στο Ρέντη έκαναν ότι δεν τα έβλεπαν.

Δύο χαμένα πέναλτι από τον Βαλμπουενά μέσα σε τέσσερις ημέρες!...

Δύο γκολ παθητικό από αυτό τον Άρη των χιλίων προβλημάτων!...

Λιγότερες τελικές από αυτό τον Παναθηναϊκό με τα παιδιά της Β ομάδας!...

Δύο παραλίγο αυτογκόλ του Ελ Αραμπί στο β΄ ημίχρονο σε κόρνερ της ΑΕΚ!...

• Κάπως έτσι φτάσαμε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου είδαμε τον άλλο φορ του Ολυμπιακού, τον Χασάν, να κάνει παραλίγο αυτογκόλ, κι αυτός (!), σε κόρνερ του ΠΑΟΚ, κι ένα λεπτό αργότερα να του φεύγει η μπάλα μέσα από τα πόδια και να αναγκάζεται ο Σα σε πλονζόν αυτοθυσίας για να μην γίνει η ζημιά για την ομάδα του σε δεύτερο διαδοχικά κόρνερ.

Όπως είδαμε στο α΄ ημίχρονο και στην ίδια φάση, δύο «ποδιές» παικτών του ΠΑΟΚ πάνω σε Μπουχαλάκη και Σισέ (να τους περνούν την μπάλα μέσα από τα πόδια)…

Η, τον Γκιγιέρμε μόλις στο 3ο λεπτό να πουλάει την μπάλα και να βγάζει φάση ο ΠΑΟΚ…Η, τον Καμαρά να πουλάει κι αυτός την μπάλα στο 25’ και να δίνει τη δυνατότητα στον Μαουρίτσιο να σουτάρει από μακριά…

• Γιατί στο ποδόσφαιρο το ένα φέρνει το άλλο, αλυσίδα είναι. Όταν χάνεις τη σοβαρότητα σου σε κάποια παιχνίδια, δεν είναι τόσο απλό κάποια στιγμή να πατήσεις ένα κουμπί και να γίνεις πάλι σοβαρός κι αξιόπιστος. Δείτε τα γκολ που τρώει ο Ολυμπιακός στα τελευταία ματς των πλέϊ οφ: Αραούχο από κόρνερ, Μπαγκαλιάνης από κόρνερ, Μιχάϊ από φάουλ. Προσέξτε, ότι τα δύο από τα τρία γκολ τα έχει δεχθεί από πιτσιρικάδες. Γιατί; Μα με πιτσιρικάδες αντιπάλους παίζει αυτό τον καιρό ο Ολυμπιακός!

• Ας θυμηθούμε τις ενδεκάδες των αντιπάλων του Ολυμπιακού στα τελευταία ματς…

Ο ΠΑΟΚ είχε βασικούς τους Τζόλη, Μιχαηλίδη κι αλλαγή στο ημίχρονο τον Μιχάι.

Ο Άρης είχε βασικούς τους Μπακουτσή και Μπαγκαλιάνη.

Ο Παναθηναϊκός είχε βασικούς τους Αλεξανδρόπουλο, Θεοχάρη κι αλλαγή τον Σερπέζη.

Ο ΟΦΗ είχε βασικούς τον Βαφέα και τον Δεληγιαννίδη κι αλλαγή τον Νοικοκυράκη.

Κι η ΑΕΚ είχε αλλαγές τους Χριστόπουλο και Μαχαίρα.

• Συγνώμη κιόλας, αλλά…έλεος! Αυτά τα παιδιά αντιμετώπισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα, αυτές τις 15 ημέρες. Και βγάζουν εδώ και 3,5 παιχνίδια το χειρότερο πρόσωπο. Δεν ξέρω αν ακριβώς επειδή είναι νέα παιδιά κι οι «ερυθρόλευκοι» κουρασμένοι, αυτό που συμβαίνει είναι να τους «τρέχουν» και να κάνει τη διαφορά η αντοχή. Ξέρω ότι πρώτον αν μη τι άλλο πρέπει να βγαίνει κι ο εγωϊσμός του κάθε παίκτη, να μην την τρώει από ένα πιτσιρικά, και δεύτερον ότι αν ισχύει αυτό το σκεπτικό, κακώς δεν έβαλε κι ο Ολυμπιακός πιο φρέσκο αίμα. Σημαίνει ότι η διαχείριση που έγινε σε αυτά τα τελευταία ματς των πλέϊ οφ απέτυχε.

• Ο Μαρτίνς αποφάσισε προφανώς να πάει με τους πιο βασικούς του παίκτες στα ντέρμπι με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, δίνοντας τους ανάσες στα ενδιάμεσα παιχνίδια με ΟΦΗ, Άρη και ΟΦΗ (αύριο). Η ιδέα δεν του βγήκε, κρίνοντας από τις εμφανίσεις, αλλά και εσχάτως τα αποτελέσματα. Ίσως να ήταν καλύτερα να υπήρχε ένα πιο «στρωτό» ροτέϊσον, με αρκετές αλλαγές σε όλα τα παιχνίδια, παρά αυτός ο διαχωρισμός σε ντέρμπι και με μη ντέρμπι.

• Για παράδειγμα, ο Καμαρά ξεπατώθηκε! Το παιδί έχει παίξει (και δη σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας) και στα εννιά παιχνίδια του Ολυμπιακού, σε 35 ημέρες μετά την επανέναρξη της σεζόν-στα οκτώ των πλέϊ οφ και στη ρεβάνς του Κυπέλλου! Από τα εννιά, τα έξι ντέρμπι! Κι έτσι φτάσαμε προχθές με τον ΠΑΟΚ να βλέπουμε τον Μαντί, τον πιο φορμαρισμένο «ερυθρόλευκο», να μην μπορεί να κάνει πλέον ούτε μία πραγματικά ποιοτική κι ουσιαστική ενέργεια, να μην περνάει τις σωστές σέντρες και πάσες σε Μασούρα κι Αραμπί, να χάνει μπάλες και να δίνει αντεπιθέσεις στον αντίπαλο, να καθυστερεί υπερβολικά την μπάλα κλπ, κλπ. Και να βλέπουμε να παίρνει μία ανάσα μόλις τώρα, ενόψει του αυριανού αγώνα με τον ΟΦΗ. Έπρεπε να παίξει ο Μαντί και στο Χαριλάου;

• Λένε συνεχώς στον Ολυμπιακό για την πολυτιμότητα των γερόλυκων Αβραάμ και Τοροσίδη. Ο Αβραάμ έχει να παίξει από τις 15 Φλεβάρη! Κι ο Τοροσίδης στο Χαριλάου έπαιξε μετά από τις 2 Φλεβάρη- κι ήταν μια χαρά. Πολύ καλύτερος από τον Τσιμίκα που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, να παίζει ουσιαστικά τραυματίας-προχθές με τον ΠΑΟΚ απλά κρατούσε τη θέση του και κοίταζε να μην έχει προβλήματα με τον 18χρονο Τζόλη. Σε ένα ολόκληρο 90λεπτο βγήκε δύο φορές για σέντρα και πέρασε τη μία (κι αμέσως έγινε φάση, απλά ο Αραμπί δεν σούταρε καλά). Για τον Ολυμπιακό το να παίζει έτσι ο Τσιμίκας είναι τεράστιο πρόβλημα, γιατί ουσιαστικά ολόκληρη τη σεζόν ήταν ο καλύτερος του…εξτρέμ. Αλλά αν χρειάζεται ανάσες, ας μην παίζει. Να θυμίσω ότι με τον ΟΦΗ είχε γίνει αλλαγή στο ημίχρονο και στα δύο επόμενα ματς αναγκαστικά δεν έπαιξε σε κανένα.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1276958476674256896

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x