• Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και τον τρόπο με τον οποίο παίζεται το πρωτάθλημα, η χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού στις Σέρρες προσλαμβάνει άλλες διαστάσεις κι έχει ιστορική αξία! Και δεν κάνω καθόλου πλάκα.

• Ξέρετε πότε κέρδισε ο Ολυμπιακός τελευταία φορά 1-0 με πέναλτι στο ελληνικό πρωτάθλημα; Πρέπει να γυρίσουμε πίσω πάνω από τέσσερα χρόνια!!! Ήταν 1η Σεπτέμβρη του 2019, όταν με ένα πέναλτι του Βαλμπουενά είχε νικήσει στη Λάρισα την τοπική ΑΕΛ. Σκεφθείτε, ότι έχουμε Δεκέμβριο του 2023, ε; Και μιλάμε για Σεπτέμβρη του 2019. 51 μήνες πίσω…

• Για να καταλάβουμε τη διαφορά, ο Παναθηναϊκός στο περσινό πρωτάθλημα (2022-23) κέρδισε τρία ματς 1-0 με πέναλτι (έξω τον ΠΑΣ και μέσα τον Αστέρα και τον Ιωνικό), ενώ το Μάη του 2022 πήρε το Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ επίσης με 1-0 από πέναλτι. Η δε ΑΕΚ κέρδισε 1-0 με πέναλτι (στο 90’) τον Ατρόμητο επίσης στο περασμένο πρωτάθλημα στη Φιλαδέλφεια κι ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει 1-0 με πέναλτι τον Αστέρα στην Τρίπολη το Σεπτέμβρη του 2021, ενώ μόλις τις προάλλες κέρδισε 1-0 το Βόλο για το Κύπελλο με πέναλτι.

• Για τον Ολυμπιακό το χθεσινό παιχνίδι ήταν μία…πρόοδος καθώς πήρε το ένα πέναλτι από τα δύο που ζήτησε, αφού τις προάλλες στο 2-2 στο Βόλο από τα τρία πέναλτι είχε πάρει το ένα!!! Τέλος πάντων, άκρη δεν πρόκειται να βρούμε σε αυτό το θέμα, όσο η κυβέρνηση και η ΟΥΕΦΑ αδιαφορούν και αφήνουν το πράγμα στο «όπου πάει».

Νίκη 1-0 του Ολυμπιακού με πέναλτι, έχει ιστορική αξία!

• Ας σταθούμε στον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου που λέει ότι αν μία μεγάλη ομάδα θέλει να πετύχει τους στόχους της, πρέπει να παίρνει και νίκες με 1-0, δηλαδή με το μικρότερο δυνατό σκορ. Αυτό που έλεγα εγώ χθες ότι θα είναι μια χαρά για τον Ολυμπιακό να κέρδιζε…μισό μηδέν στις Σέρρες!

• Όταν ξέρεις ότι μία ημέρα πριν ο ένας παραδοσιακός αντίπαλος σου (Παναθηναϊκός) έχει χάσει στο Περιστέρι (2-3) κι όταν μαθαίνεις στο ημίχρονο του δικού σου αγώνα ότι ο άλλος παραδοσιακός αντίπαλος σου (ΑΕΚ) έχει φέρει ισοπαλία στο Αγρίνιο, είσαι υποχρεωμένος εσύ να πάρεις το τρίποντο. Μία υποχρέωση που σου βάζει και λίγο άγχος παραπάνω, αλλά έτσι είναι αυτά. Δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα δικά μας, και να χάνουν οι άλλοι στα δικά τους παιχνίδια κι εμείς να είμαστε άνετοι στα δικά μας παιχνίδια!

• Να προσέξουμε ότι τόσο η ΑΕΚ, όσο κι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκαν στους αγώνες τους, και δη η ΑΕΚ με 2-0, χωρίς τελικά να μπορέσουν να νικήσουν-μάλιστα οι «πράσινοι» έχασαν κιόλας. Οπότε, με βάση και αυτή τη συνθήκη έχει αξία ότι ο Ολυμπιακός κράτησε το υπέρ του σκορ. Καλό ήταν αυτό, γιατί εκτός των άλλων δέχονταν συνεχώς γκολ (10 συνολικά!) και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, οπότε το είχε ανάγκη ένα «μηδέν πίσω», και ο γκολκίπερ Πασχαλάκης με την άμυνα, αλλά και ο προπονητής και όλη η ομάδα.

Νίκη 1-0 του Ολυμπιακού με πέναλτι, έχει ιστορική αξία!

• Για να είμαστε ρεαλιστές, μπορεί και οι τρεις αντίπαλοι των μεγάλων να είναι στις κάτω θέσεις της βαθμολογίας, όμως ο Παναθηναϊκός βρήκε τον Ατρόμητο σε πολύ καλή κατάσταση, όπως και η ΑΕΚ βρήκε τον Παναιτωλικό στην καλύτερη του φετινή φόρμα. Αντίθετα ο Πανσερραϊκός ήταν στα κάτω του, προερχόμενος από πέντε σερί εκτός έδρας αγώνες! Μπορεί δηλαδή κάποιος να πει ότι αν κάποιος δεν έπρεπε να στραβοπατήσει σε αυτή την αγωνιστική ήταν ο Ολυμπιακός.

• Και μπορεί να πει και κάτι παραπάνω: ότι το πραγματικά κρίσιμο τεστ για την ομάδα του Καρβαλιάλ θα είναι την Πέμπτη στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να έχει τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες στις έξι τελευταίες αγωνιστικές!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x