Κώστας Νικολακόπουλος

Η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού έχει κάτι πολύ σπάνιο…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την καλή ομάδα και τα σπουδαία ταλέντα της Κ19 του Ολυμπιακού με αφορμή το 3-1 επί της Λέτσε.

• Ήταν καλός ο Ολυμπιακός χθες στο 3-1 με τη Λέτσε στο Γιούθ Λιγκ στο Ρέντη. Όχι πολύ καλός, αλλά καλός. Και η νίκη είναι καλή, αλλά δεν του εξασφαλίζει την πρόκριση, καθώς η Λέτσε δίνει μεγάλη έμφαση στη διοργάνωση και τη ρεβάνς θα την δώσει κανονικά στο γήπεδο της, της πρώτης ομάδας της εννοώ.

• Ο Ολυμπιακός ήταν πραγματικά όπως έπρεπε στα πρώτα 25-30 λεπτά και στα 20 τελευταία! Εκεί, άλλωστε, βρήκε και τα τρία γκολ του. Το ξεκίνημα του ήταν υπέροχο και έφερε στο 15’ αποβολή του στόπερ της Λέτσε (πιθανόν να ήταν και πέναλτι σε τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ) και το 1-0 στο 20’. Οι Ιταλοί από το 30’ έως το 65’ ήταν δυνατοί, ενίοτε και καλύτεροι, παρότι με παίκτη λιγότερο. Εύλογα ισοφάρισαν στο 60’, με κεφαλιά από κόρνερ.

• Σημείο κλειδί για την έκβαση του αγώνα οι αλλαγές του Συλαϊδόπουλου μετά το 1-1. Εγκατέλειψε από το 68’ το 3-4-3, που έμοιαζε υπερβολικά συντηρητικό για αντίπαλο που έπαιζε με 5-2-2 και το γύρισε στο πολύ πιο επιθετικό 4-2-3-1. Άμεσα, στο 71’, ήρθε το 2-1 και όχι πολύ μετά, στο 86’, και το 3-1 σε ένα παιχνίδι εν τέλει με τελικές 13 (4 εντός εστίας)-11 (4), κόρνερ 3-6 και φάουλ 19-16, δεδομένα που δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να ετοιμαστεί για μεγάλη κόντρα στη ρεβάνς.

Νικολακόπουλος: Αρθρο για την Κ19 του Ολυμπιακού

• Τώρα, ποιο είναι το πιο σημαντικό: η Κ19 του Ολυμπιακού έχει κάτι πάρα πολύ σπάνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο: οι καλύτεροι παίκτες της είναι οι επιθετικογενείς! Ο σέντερ φορ Χάρης Κωστούλας (16,5 ετών!) κι ο πιο περιφερειακός κυνηγός (κάτι σαν έξω δεξιά) Παπακανέλλος (18) είναι κυνηγοί πραγματικά με ποιότητα και προδιαγραφές για μεγάλα πράγματα, κάτι που αποτυπώθηκε και εναντίον της πρωταθλήτριας Νέων της Ιταλίας (τους βλέπουμε στη βασική φωτογραφία του άρθρου).

• Το 1-0 έγινε με προσωπική ενέργεια και σουτάρα του Παπακανέλλου…Το 2-0 από σεντερφορίσια προβολή του Κωστούλα, αφού πρώτα ο Παπακανέλλος άλλαξε υποδειγματικά την μπάλα και στη συνέχεια της φάσης την πέρασε με τακουνάκι παρακαλώ στον Αλαφάκη (έκανε τη σέντρα σουτ)…Και το 3-0 το δημιούργησε ο Κωστούλας, που παίρνοντας την μπάλα από πλάγιο άουτ πέρασε εκπληκτικά δύο αμυντικούς κι έβγαλε σέντρα ακριβείας στον σκόρερ Πνευμονίδη (εδώ στη φωτογραφία)…

Νικολακόπουλος: Αρθρο για την Κ19 του Ολυμπιακού

• Παπακανέλλος και Κωστούλας είναι φανερά παίκτες πάνω από το μέσο όρο στις ηλικίες τους. Η διαφορά τους είναι ότι ο πρώτος έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι και είναι πιο θετικός, ενώ ο δεύτερος έχει στιγμές και παίζει συχνά, για την κλάση του, επιπόλαια. Οι δυό τους συνδυάστηκαν υποδειγματικά στο ξεκίνημα του παιχνίδια, με τον Κωστούλα να κόβεται στο τσακ. Η φάση της αποβολής ήρθε με μία αριστοτεχνική πάσα του Παπακανέλλου στον Πνευμονίδη στην πλάτη της άμυνας. Ο ίδιος ο Παπακανέλλος είχε σόλο στην περιοχή των Ιταλών και τσίμπημα λίγο άουτ.

• Και οι άλλοι κυνηγοί της ομάδας έχουν ταλέντο. Ο γρήγορος έξω αριστερά Πνευμονίδης (17) κέρδισε την αποβολή και έβαλε το ωραίο τρίτο γκολ. Κι ο έτερος εξτρέμ Δαρβίρας (16,5) που μπήκε αλλαγή στο 68’ σε θέση έξω δεξιά, για να περάσει ο Παπακανέλλος πίσω από τον Κωστούλα, είχε δύο μαγικές ντρίμπλες, που έφεραν η πρώτη το ξεκίνημα για το 2-1 και η δεύτερη μία κίτρινη εις βάρος αμυντικού της Λέτσε.

Νικολακόπουλος: Αρθρο για την Κ19 του Ολυμπιακού

• Μετά τους Κωστούλα, Παπακανέλλο μου άρεσε πολύ κι ο αρχηγός Κουτσογούλας (19) σαν δεξί μπακ χαφ-νομίζω ότι αυτό το παιδί είναι ήδη για τον Ολυμπιακό Β, εκεί που παίζει κατά βάση κι ο κεντρικός από τους τρεις στόπερ, ο πανύψηλος Κουτσίδης (18,5). Πολύ δυνατός στον αέρα, με τάκλιν, επεμβάσεις καλές, αλλά με δουλειά ακόμη με την μπάλα.

• Γκολκίπερ είναι ο Ελληνοαλβανός (19) Σίνα (που το λέει η καρδούλα του στις εξόδους), στόπερ δεξί (18,5) ο Κώστας Κωστούλας κι αριστερό (18) ο Πρεκατές (αρκετά καλοί κι οι δύο), αριστερός μπακ-χαφ ο γρήγορος Αλαφάκης (17,5) και κεντρικοί χαφ ο Λιατσικούρας (16,5) κι ο Μπάκουλας, με πολύ δουλειά κυρίως ανασταλτικά. Τους αντικατέστησαν ο υψηλόσωμος Πλειώνης (16) κι ο αριστεροπόδαρος Μουζακίτης (16,5), που προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό, αλλά έδειξε από τις πρώτες επαφές του με την μπάλα γιατί είναι κεντρικός μέσος που μπορεί να έχει μεγάλη εξέλιξη.

• Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, μιλάμε για παιδιά από 16,5 έως 18,5 ετών και μόλις έναν 19χρονο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x