Κώστας Νικολακόπουλος

Εκλογές ΕΠΟ: Έβαλαν το κάρο μπροστά από το άλογο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει τις εκτιμήσεις του ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ, εξηγώντας τον τρόπο που μπορεί να έχει νόημα η υποψηφιότητα Ζαγοράκη.

• Η γνώμη μου για τις εκλογές της ΕΠΟ είναι μία: έτσι όπως προχωράει η υποψηφιότητα Ζαγοράκη, δεν έχει κανένα νόημα, πέραν του κλασικού «το μη χείρον βέλτιστον». Δηλαδή, λες ότι τουλάχιστον τον Ζαγοράκη δεν θα μπορούν να τον παίρνουν τηλέφωνο οι (δήθεν) εξυγιαντές και να του λένε, «κάνε εκείνο η, κάνε το άλλο»…

• Η λεπτομέρεια, βεβαίως, είναι ότι η εξυγίανση θα μπορεί και παρόντος του Ζαγοράκη να περνάει τα δικά της σχέδια, έχοντας δική της την εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας. Γιατί ωραία, βγαίνει ο Ζαγοράκης κι έχει κόντρα την εκτελεστική επιτροπή, τι να το κάνει που βγήκε; Η κυβέρνηση όντως έχει καλές προθέσεις να αλλάξει κάτι στην κεφαλή της ηγεσίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά η πρόθεση δεν αρκεί. Με αυτό που κάνει, στην πραγματικότητα βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο!

• Ο Ζαγοράκης έπρεπε να κατέβει στις εκλογές με ένα νέο καταστατικό στο χέρι και με μία συγκεκριμένη εκτελεστική επιτροπή, αποτελούμενη απ΄ όλες τις τάσεις του ποδοσφαίρου μας. Να εγκριθεί το καταστατικό στη γενική συνέλευση σύμφωνα με την ολιστική μελέτη της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και να προχωρήσει. Τώρα, τι πρόκειται να γίνει; Θα βγει μία εκτελεστική επιτροπή με το υπάρχον καταστατικό και στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ θα κάνει ό,τι θέλει η εξυγίανση. Ακόμη και να πάει ο Ζαγοράκης μετά ένα άλλο καταστατικό, δεν θα μπορέσει να το περάσει, αφού δεν θα έχει τα κουκιά.

• Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Ζαγοράκης απλά μπαίνει μπροστά και ό,τι βγει! Για να πουν κάποιοι ότι κάτι έκαναν…Ακόμη κι αν μετά από κάποιους μήνες ο Ζαγοράκης σηκωθεί να φύγει, βλέποντας ότι δεν μπορεί επί της ουσίας να κάνει τίποτα, και που θα παραιτηθεί τίποτα δεν θα συμβεί. Θα γίνουν εκλογές απλά για πρόεδρο, θα βάλουν οι εξυγιαντές τον γνωστό…Αθηναίο και πάμε παρακάτω.

• Έτσι όπως πάμε αυτή την στιγμή, θα βγει πρόεδρος ο Ζαγοράκης και θα έχει η εξυγίανση την απόλυτη πλειοψηφία. Άντε να βγουν και δύο-τρεις από τους παλιούς διεθνείς για τα μάτια του κόσμου, και καλά δηλαδή για να υπάρχουν και κάποιοι άλλοι εκτός από τους γνωστούς-αγνώστους… Η εξυγίανση θα έχει ΜΙΝΙΜΟΥΜ δικούς της 10-11 στους 17 και καθάρισε.

• Εάν θέλουμε να υπάρξει ένα νόημα στις εκλογές, πρέπει να εκλεγούν και οι πέντε παλιοί διεθνείς. Έτσι ώστε να μην κάνουν ό,τι θέλουν οι δήθεν εξυγιαντές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να έχουν φωνή κι ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός.

• Αλλιώς, χαίρεται!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x