Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός-διαιτησία-ντέρμπι: 3 πέναλτι, 2 αποβολές, 3 ακυρωθέντα γκολ εις βάρος και 0 φάση υπέρ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τη διαιτησία που έχει ο Ολυμπιακός στα φετινά του ντέρμπι, με αφορμή την ακύρωση του γκολ του Μπακαμπού.

• Η μεγάλη πλάκα-τραγωδία ήταν στον αγώνα του Ολυμπιακού με το Βόλο με το γκολ του Κασάμι, το 2-0. Επί δύο λεπτά έψαχνε να βρει ο AVAR Νικολαϊδης (Μακεδονίας), δεν ξέρω, ίσως κι ο VAR Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), αν υπήρχε οφσάιντ του…Μπιέλ σε μία φάση που ο σκόρερ ήταν στο πέναλτι, μπροστά του ήταν 10 παίκτες του Βόλου κι ο γκολκίπερ του Βόλου ήταν εκτός εστίας, μετά το δεξί του δοκάρι!!!

• Και μετά έχουμε απορία γιατί δεν μέτρησε το γκολ του Μπακαμπού χθες στη Φιλαδέλφεια. Ρε στο Ολυμπιακός-Βόλος 5-0 έψαχναν να βρουν τρόπο να ακυρώσουν γκολ που πιο καθαρό δεν γίνεται και θα άφηναν το γκολ του Μπακαμπού με την ΑΕΚ; Είστε τρελοί; Ο AVAR Μωυσιάδης (Ηπείρου) ήταν μάλιστα και γρήγορος! Όχι πολλά πολλά! Σε χρόνο ντε τε για τέτοια φάση και για τέτοιο παιχνίδι υπέδειξε το… οφσάιντ.

• Στο μεταξύ, δείτε εδώ πού πάγωσε το συνδρομητικό κανάλι τη φάση, χωρίς γραμμή, αφού δεν χρησιμοποιεί γραμμή.

Νικολακόπουλος για Ολυμπιακό-διαιτησία-ντέρμπι

• Και δείτε τώρα εδώ πού, αλλού, πάγωσε το VAR, o AVAR, ο αρμόδιος τεχνικός και δεν ξέρω εγώ ποιος, τη φάση.

Νικολακόπουλος για Ολυμπιακό-διαιτησία-ντέρμπι

• Τα συμπεράσματα ανήκουν στον καθένα. Απλά ρίξτε μια ματιά και σε αυτή τη φωτογραφία.

Νικολακόπουλος για Ολυμπιακό-διαιτησία-ντέρμπι

• Αναλόγως που θα βάλεις την γραμμή, αν τη βάλεις όταν βρίσκει στην αρχή την μπάλα ο Χουάνγκ η, αν την βάλεις όταν έχει φύγει η μπάλα από το κεφάλι του, έχεις και το αποτέλεσμα: οφσάιντ η, όχι οφσάιντ.

• Εγώ να σας θυμίσω ότι την 13η αγωνιστική, στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0, πάλι, ο AVAR Παπαδάκης υπέδειξε οφσάιντ τον Μασούρα κι έτσι ακυρώθηκε το ωραιότατο γκολ του Χάμες, που αρχικά είχε μετρήσει ο Σουηδός διαιτητής. Κι ότι την 24η αγωνιστική στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0 ο AVAR Μεϊντάνας υπέδειξε οφσάιντ τον Ελ Αράμπι κι έτσι ακυρώθηκε το έξοχο γκολ του Βρουσάι, που αρχικά είχε μετρήσει ο Πορτογάλος διαιτητής.

• Κι έτσι σε τρία ντέρμπι του Ολυμπιακού 0-0 έχουν ακυρωθεί γκολ του.

• Κατά τα άλλα, η διαιτησία του Γάλλου χθες ήταν…μια χαρά για τα δεδομένα της διαιτησίας που βλέπουμε στο φετινό πρωτάθλημα! Μπροστά στα χειρουργεία χωρίς αναισθητικό του Ιταλού Μάσα στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-3 και του Δανού Κελέτ στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 η, στο χειρουργείο με αναισθητικό του Ιταλού Μαριάνι στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-3 και του Πορτογάλου Πινέϊρο στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0, το να παίζει ένας διαιτητής 55-45 η, 60-40 για την ΑΕΚ στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ δεν είναι τίποτα! Εκεί φτάσαμε φέτος με την ΕΠΟ του Μπαλτάκου και την ΚΕΔ του Μπένετ.

• Είναι ευτύχημα που ο Γάλλος Μπριζάρ στις φάσεις που οι παίκτες της ΑΕΚ έπεσαν στην περιοχή του Τζολάκη δεν τσίμπησε και δεν είχαμε κανένα πέναλτι σαν εκείνο το δήθεν του Ρέαμπτσιουκ στον Βίντα που είχε δώσει τις προάλλες στο Καραϊσκάκη ο Μάσα και έκανε το διπλό η ΑΕΚ. Σίγουρα δεν ήταν ωραίο που σε πέντε φάσεις ο Γάλλος σφύριξε έδρα, δίνοντας δύο κόρνερ στην ΑΕΚ που δεν ήταν και μην δίνοντας τρία φάουλ υπέρ του Μπιέλ, του Ρέαμπτσιουκ και του Χουάνγκ, με το τελευταίο να «προκαλεί» επικίνδυνη αντεπίθεση της ΑΕΚ.



• Αλλά επαναλαμβάνω για τα φετινά δεδομένα που βλέπουμε κανονική διαιτητική μαφία, γενικά είχαμε χθες μία διαιτησία αρκετά τίμια εκ μέρους του, με κάτι ξεχωριστό να είναι το θέμα του γκολ του Μπακαμπού, που εκεί δεν είναι αρμοδιότητα του, αλλά του συμπατριώτη του Πινιάρ, που ήταν στο VAR, κυρίως όμως του Έλληνα επόπτη Μωϋσιάδη που ήταν AVAR. Το θέμα, βέβαια, είναι ότι δεν υπάρχει φέτος ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό η, την ΑΕΚ, που να μην έχει αδικηθεί ο Ολυμπιακός! Μα από τον διαιτητή, μα από VAR, μα από τον AVAR.

• Μία φάση ρε αδελφέ σε εννιά ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟ δεν έχει πάει στον Ολυμπιακό! Και μην κοροϊδευόμαστε τώρα, για να το θεωρήσουμε συμπτωματικό. Σε εννιά 90λεπτα μία φάση ρε σεις. Έτσι για στάχτη στα μάτια. Τρία κρίσιμα πέναλτι εις βάρος του στα τελευταία λεπτά (στο 97΄στη Λεωφόρο, στο 97’ στη Φιλαδέλφεια, στο 81’ με ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη), δύο εις βάρος του αποβολές (Μπιέλ στη Φιλαδέλφεια, Παπασταθόπουλου με ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη), τρία γκολ που του έχουν ακυρωθεί και δεκάδες φάσεις μικρότερης σημασίας που φτιάχνουν ένα παζλ που παραπέμπει στην στυγνή πραγματικότητα του φετινού πρωταθλήματος και κυπέλλου.

• Δηλαδή, πρέπει ο Ολυμπιακός να πανηγυρίζει γιατί στη νίκη του 3-1 στη Φιλαδέλφεια δεν μέτρησε στο 0-0 το γκολ του Πινέδα που κοντρόλαρε την μπάλα με το χέρι! Που ακόμη κι εκεί, ο διαιτητής πήγε σέντρα και μέτρησε αρχικά το γκολ!!! Κι ευτυχώς δεν θέλησε να ξεφτιλιστεί ο Ιταλός που ήταν στο VAR και του είπε για το χέρι. Μιλάμε για κωμωδία και τραγωδία μαζί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x