Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κυνηγάνε ένα μικρό (ή μεγάλο) θαύμα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr γιατί ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ κυνηγάνε ένα μικρό (ή μεγάλο) θαύμα στην Ευρώπη.

· Είχα εκφράσει την άποψη στο ραδιόφωνο ότι είναι σχεδόν απίθανο να μπορέσουν να εκμεταλλευθούν ο Ολυμπιακός η, ο ΠΑΟΚ, εάν ένας εκ των δύο μπορέσει να στεφθεί φέτος πρωταθλητής, την αλλαγή κανονισμού της ΟΥΕΦΑ που δίνει τη δυνατότητα στο σύλλογο με το μεγαλύτερο ranking από τα μικρομεσαία πρωταθλήματα να περνάει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς προκριματικά.

· Θεωρητικά, υπάρχει φέτος αυτή η δυνατότητα για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Θεωρητικά, όμως, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από την παρακάτω ανάρτηση.



· Βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι 7ος στο ranking κι ο ΠΑΟΚ 8ος. Άρα, έχουν να ξεπεράσουν έξι ομάδες που είναι από πάνω τους. Αυτό σημαίνει, οι έξι αυτές ομάδες να μην πάρουν φέτος πρωτάθλημα στις χώρες τους. Ήδη, όμως, ο Ερυθρός Αστέρας είναι τέσσερις πόντους πάνω από την Παρτίζαν στη Σερβία και αποτελεί φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου για 7η στη σειρά σεζόν.

· Ας υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός η, ο ΠΑΟΚ συνεχίζουν στο Κόνφερενς Λιγκ, προκρίνονται επί της Φενέρμπαχτσε και της Κλαμπ Μπριζ. Κι έτσι περνάνε στο ranking τον Ερυθρό Αστέρα. Ακόμη κι έτσι θα πρέπει να μην πάρουν το πρωτάθλημα ούτε η Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Κροατία, ούτε η Κοπεγχάγη στη Δανία, ούτε Σλάβια Πράγας στην Τσεχία, ούτε η Σαχτάρ στην Ουκρανία (η Βασιλεία δεν μπορεί να το πάρει στην Ελβετία).

· Θα πρέπει λοιπόν να ξέρουμε ότι η Σλάβια είναι μόλις ένα πόντο πίσω από την Σπάρτα Πράγας, ότι η Κοπεγχάγη είναι τρεις πόντους πίσω από τη Μίντιλαντ, ότι η Ντινάμο Ζάγκρεμπ είναι πέντε πόντους πίσω από τη Ριέκα αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο και ότι, προπάντων, η Σαχτάρ είναι πλέον πρώτη στην Ουκρανία, μαζί με την Κρίβμπας, αλλά με δύο παιχνίδια λιγότερα.

· Υπό αυτές τις συνθήκες, ναι, πρέπει να παρακολουθούν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ τι γίνεται σε αυτά τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πρέπει πρωτίστως να κυνηγήσουν να πάρουν αυτοί το πρωτάθλημα, όμως μάλλον κυνηγάνε ένα μικρό η, μεγάλο θαύμα για να παίξουν απευθείας στο τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν. Η Σαχτάρ έχει ξεκάθαρα τον πρώτο, και πιθανότατα τον τελευταίο, λόγο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x