Κώστας Νικολακόπουλος

Γολγοθάς για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ μετά το Πάσχα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ έως το τέλος της σεζόν στις μάχες για το νταμπλ.

•Τέλειωσαν λοιπόν κι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, μετά από εκείνες του Ολυμπιακού.

•Με τους αποκλεισμούς τους να έχουν ένα κοινό σημείο: τα τραγικά λάθη δύο αμυντικών τους, που ουσιαστικά υπέγραψαν τους αποκλεισμούς τους, από την Αταλάντα και τη Μαρσέιγ. Και τα δύο ολέθρια λάθη, μέσα στο σπίτι τους. Χθες ήταν ο Κρέσπο που μέσα στην Τούμπα «άρχισε» το μοναδικό γκολ των Γάλλων και του αγώνα. Και τις προάλλες ήταν ο Λαλά που μέσα στο Καραϊσκάκη έκανε δώρο το πρώτο γκολ στους Ιταλούς, σε εκείνη τη φάση που ήλεγχε πλήρως την μπάλα μέσα στην περιοχή του Βατσλίκ και λες και του σταμάτησε το μυαλό, ολιγώρησε κι έβαλε το γκολ ο Μέλε…

•Τέλος πάντων, ας πάμε στην επόμενη ημέρα. Αυτή φέρνει… γολγοθά για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ μετά το Πάσχα! Ένα πρόγραμμα πάρα πολύ δύσκολο, με οκτώ ντέρμπι μέσα σε 24 ημέρες! Με τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, με το εξ αναβολής μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα, αλλά και με τη ρεβάνς του Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη (ο α' ημιτελικός θα γίνει τρεις ημέρες πριν το Πάσχα, στην Τούμπα) και φυσικά με τον τελικό στον οποίο θα φτάσει μία εκ των δύο.

•Κατά πως φαίνεται το πρόγραμμα της σεζόν μετά το Πάσχα θα διαμορφωθεί ως εξής, κι αφού παιχτεί βέβαια η 5η αγωνιστική μεθαύριο Κυριακή με τα ΠΑΟ-Ολυμπιακός και Άρης-ΠΑΟΚ.

Τετάρτη 27.4 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (Κύπελλο)

Κυριακή 1.5 Ολυμπιακός-ΠΑΣ και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Τετάρτη 4.5 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Κυριακή 8.5 Άρης-Ολυμπιακός και ΠΑΣ-ΠΑΟΚ

Τετάρτη 11.5 Ολυμπιακός-ΠΑΟ και ΠΑΟΚ-Άρης

Κυριακή 15.5 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Τετάρτη 18.5 ΑΕΚ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-ΠΑΟ

Σάββατο 21.5 Τελικός

•Όποια ομάδα από τις δύο περάσει στον τελικό του Κυπέλλου, θα δώσει οκτώ παιχνίδια σε 24 ημέρες. Όποια αποκλειστεί θα δώσει εφτά παιχνίδια σε 21 ημέρες. όπως κι αν έχει θα παίζουν οι δυο ομάδες συνεχώς τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Ακόμη κι αν δεν οριστούν έτσι όπως το καταγράφω τα παιχνίδια (που κατά 99% έτσι θα οριστούν) δεν αλλάζει και τίποτα. Πάλι, τον ίδιο αριθμό αγώνων μέσα στις ίδιες ημέρες πρέπει να δώσουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, που έχοντας πλέον αποκλειστεί κι οι δύο από την Ευρώπη, θα ρίξουν όλο τους το βάρος (κι ο ΠΑΟΚ δηλαδή πλέον, μετά τον Ολυμπιακό), στις μάχες για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός θέλει το νταμπλ κι ο ΠΑΟΚ το ίδιο! Ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα, λόγω του +11, με τον ΠΑΟΚ να ελπίζει στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, στο δικό του καλό μομέντουμ λόγω της καλής παρουσίας του στα νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ και σε μία κούραση που δείχνουν να βγάζουν οι «ερυθρόλευκοι». Θα μπορέσει, όμως, κι ο ίδιος να σταθεί με τις ίδιες δυνάμεις κι αντοχές στο κρίσιμο φινάλε της σεζόν, παίζοντας 22 παιχνίδια μέσα στο 2022, με μοναδική διακοπή εκείνη για τις Εθνικές ομάδες, ενώ ο Ολυμπιακός έπαιξε 18;…

•Κατά τα άλλα, η λογική λέει ότι ο τελικός πρέπει να πάει την Κυριακή στις 22 Μάιου. Όχι γιατί… γιορτάζω εγώ στις 21 (!), αλλά γιατί δεν είναι ωραίο οι δύο φιναλίστ να έχουν μόλις δύο ημέρες προετοιμασίας, από την στιγμή που το πρόγραμμα δεν βγαίνει αλλιώς και πρέπει στις 18 να υπάρξει αγωνιστική, η τελευταία των πλέι οφς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x