Κώστας Νικολακόπουλος

Η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού για το κλειδί σε πρωτάθλημα και Κύπελλο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εκφράζει μέσα από το sport-fm.gr την άποψη του για το πού πρέπει να επικεντρωθεί ο Ολυμπιακός στο φινάλε της σεζόν.

• Λέμε, δικαιολογημένα, για την βοήθεια που έχει πάρει ο Ολυμπιακός από τις στατικές φάσεις στο φετινό πρωτάθλημα. Δικαιολογημένα, γιατί σχεδόν τα μισά γκολ του ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας τα έχει βάλει μέσα από τη διαδικασία των κόρνερ και των φάουλ, ορισμένα κι από πέναλτι - ενώ στα Γιάννινα την περασμένη Κυριακή σκόραρε κι από…αράουτ.

• Μόνο που αυτή είναι η μισή αλήθεια. Γιατί ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει πάρει πολλούς βαθμούς από στατικές φάσεις, αλλά κι έχει χάσει βαθμούς από κόρνερ και φάουλ. Με έσχατο, βέβαια, παράδειγμα ακριβώς το ματς με τον ΠΑΣ, ο οποίος ισοφάρισε από κόρνερ και το μελέ που προκάλεσε στην περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Περέα να κάνει το 1-1, από την εκτέλεση του Σάλιακα και την αδυναμία των «ερυθρόλευκων» να καθαρίσουν αυτή τη στημένη φάση.

• Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός τις προάλλες είχε χάσει 2-1 από τον Άρη στο Χαριλάου με ένα γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ (του Μπρούνο Γκάμα), ενώ και στην Τούμπα είχε φέρει ισοπαλία δεχόμενος και τότε γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ (του Ζίbκοβιτς), με τον Μπα να προσπαθεί να διώξει την μπάλα με το κεφάλι και τελικά να την στέλνει στα δίκτυα του Βατσλίκ.

• Από στημένες φάσεις ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί γκολ τόσο στη Λαμία από τον Καραμάνο (στη νίκη του 2-1), όσο κι από τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη από τον Ντάουντα (στη νίκη του 4-1), αλλά κι από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο από τον Διαμαντή (στη νίκη του 3-1) κι από τον Βόλο στο Καραϊσκάκη από τον Φαν Βερτ (στη νίκη 2-1) ενώ από πέναλτι έφαγε γκολ από τον ΠΑΣ στη νίκη του 2-1 στα Γιάννινα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

• Αν θέλετε να το πούμε αλλιώς, ο Ολυμπιακός από τα 16 γκολ του παθητικό στις 28 αγωνιστικές πρωταθλήματος, έχει φάει τα μισά, τα οκτώ, από στατικές φάσεις-την στιγμή που έχει σώσει κι ένα πέναλτι ο Βατσλίκ, με το Βόλο στο Καραϊσκάκη. Κατά την γνώμη μου δε, είναι υπερβολικό να έχει δεχθεί τόσα γκολ από στατικές φάσεις, γιατί εδώ μιλάμε για επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος. Εντάξει από Αταλάντα, Άιντραχτ, Άντβερπ, Λούντογκορετς, ακόμη κι από Σλόβαν είχε παθητικό εφτά γκολ! Αλλά λες ότι εκεί είναι Κύπελλα Ευρώπης. Όμως, στην ελληνική Λίγκα…

Νικολακόπουλος: Η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού

• Γιατί στέκομαι τώρα σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού; Πολύ απλά γιατί είμαι βέβαιος ότι όπως συμβαίνει σε όλη τη σεζόν, έτσι θα συμβεί και στο φινάλε της σεζόν, πάρα πολλά θα κριθούν ακριβώς από τις στατικές φάσεις. Ειδικά δε όταν έχουμε να κάνουμε με οκτώ αγωνιστικές playoffs, που θα είναι οκτώ ντέρμπι, αλλά και δύο ημιτελικούς Κυπέλλου ντέρμπι. Και οι φάσεις αυτές θα είναι κλειδί για την έκβαση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, και θα με θυμηθείτε σε αυτό.

• Είναι μία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, να δουλέψουν σοβαρά και σωστά και σύγχρονα σε αυτό το κομμάτι ο Μαρτίνς κι οι ποδοσφαιριστές στο Ρέντη, προκειμένου να βελτιωθούν τόσο επιθετικά (όπου λίγα γκολ βάζουν με βάση τα κόρνερ και τα φάουλ που κερδίζουν), όσο κι αμυντικά (όπου ξεκάθαρα δεν είναι αξιόπιστοι όπως θα έπρεπε να είναι μία ομάδα τέτοιου επιπέδου).

• Μέχρι τις 17 Απρίλη ο Ολυμπιακός θα δώσει μόνο ένα παιχνίδι όλο κι όλο, αυτό με την ΑΕΚ στις 3 Απρίλη. Είναι χρυσή ευκαιρία να δουλέψει όλη η ομάδα σε διάφορους τομείς, όπως θα μαζευτεί μετά τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων. Και μέσα σε αυτούς τους τομείς, δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να είναι και στις εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ, αμυντικά κι επιθετικά. Ας εκμεταλλευθεί τον χρόνο που θα έχει τώρα ο Ολυμπιακός, μέχρι τα μέσα Απρίλη. Γιατί μετά, από τα μέσα Απρίλη έως τα τέλη Μάη, η ομάδα θα παίζει συνεχώς τρεις φορές την εβδομάδα…

• Τώρα είναι η ευκαιρία, και δη μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x