Κώστας Νικολακόπουλος

Η σφραγίδα του Μπουχαλάκη στα 6 του Ολυμπιακού κι η δυνατότητα Καμαρά για το πιο πάνω επίπεδο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Μπουχαλάκη και τον Καμαρά.

· Εδώ και δύο χρόνια σχολίαζα για τον Μπουχαλάκη ότι κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά για την ομάδα, αλλά για να ανέβαινε επίπεδο θα έπρεπε να βελτιώνονταν πάρα πολύ στο κομμάτι «γκολ κι ασίστ».

· Και το έγραφα, εγώ που όταν έκραζαν τον Μπούχα εξηγούσα την πραγματικότητα δηλαδή πόσο μεγάλες βοήθειες δίνει στον Ολυμπιακό, γιατί το οκτάρι του Ολυμπιακού δεν μπορεί να έχει τα στατιστικά που είχε ο Έλληνας διεθνής άσος την προηγούμενη διετία: Πέρυσι είχε βάλει δύο γκολ κι είχε φτιάξει τέσσερα. Και πρόπερσι είχε βάλει επίσης δύο γκολ κι είχε φτιάξει τρία.

· Να λοιπόν που φέτος ο Μπουχαλάκης, στα 27 προς 28 χρόνια του, πιο ώριμος από ποτέ, μοιάζει έτοιμος όντως να αλλάξει επίπεδο. Αυτό μας δείχνει το τι έχει επιτύχει στα εφτά τελευταία παιχνίδια του στον Ολυμπιακό στα οποία έχει βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα. Διότι, αν βγάλουμε το ματς με τον ΠΑΣ, στο οποίο έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, προερχόμενος από απουσία, καταγράφουμε:

Άρης-Ολυμπιακός 1-2 με τα δύο γκολ δικά του

Ολυμπιακός-Βόλος 4-1 με το γκολ της ισοφάρισης (Μασούρας) από δική του ασίστ

Λαμία-Ολυμπιακός 0-6 με δικό του το πρώτο γκολ

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 με το 0-1 (Βρουσάι) από δική του ασίστ

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1 με το γκολ (Μπρούμα) από δική του ασίστ

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 με το 1-0 (Ελ Αραμπί) από δική του ασίστ

· Μιλάμε για έξι παιχνίδια στα οποία ο Μπούχα τα έχει σφραγίσει, τα δύο με γκολ και τα τέσσερα με ασίστ. Και μιλάμε για δύο γκολ νίκης, για ένα γκολ που ήταν το πρώτο άρα το πιο πολύτιμο, για δύο ασίστ σε δύο ντέρμπι πάλι για το πρώτο γκολ, για ασίστ στο μοναδικό γκολ και για ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης. Όλα δηλαδή τα γκολ και οι ασίστ ήταν σε εξαιρετικά κρίσιμα σημεία των έξι αυτών αγώνων.

· Μακάρι να συνεχίσει έτσι ο Μπούχα και μακάρι, θα συμπλήρωνα εγώ, να βελτιωθεί και να βοηθάει και σε επίπεδο ευρωπαϊκών αγώνων την ομάδα με γκολ κι ασίστ, διότι αυτή την τριετία η προσφορά του σε συγκεκριμένο κομμάτι στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα γκολ (το 2-1 στο 3-1 με την Μπέρνλι), ένα κερδισμένο πέναλτι (στο 1-0 με τον Ερυθρό Αστέρα) και μία ασίστ (το τελευταίο γκολ στο 4-0 με την Κράσνονταρ). Όχι άσχημα, αλλά όχι και καλά για οκτάρι στον Ολυμπιακό.



· Θα έλεγα ότι το ίδιο ισχύει σε γενικές γραμμές και για τον Καμαρά, που την ίδια τριετία έχει στο ενεργητικό του στην Ευρώπη το γκολ στη Μαρσέϊγ, το κερδισμένο πέναλτι στο 3-1 με την Μπέρνλι και τη δημιουργία ενός γκολ στο 5-1 με την Ντουντελάνζ. Τα νούμερα δεν είναι και άσχημα, επίσης, αλλά σίγουρα δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο, ειδικά όταν μιλάμε για τον Μαντί που σε πολλά ματς δεν παίζει οκτάρι, αλλά δεκάρι, πίσω από τον σέντερ φορ.

· Είναι πράγματι πολύ σημαντικό που ο Μαντί πλέον σκοράρει σταθερά στα ντέρμπι (σε τέσσερα με την ΑΕΚ και σε δύο με τον ΠΑΟΚ!). όπως και ότι γενικά βάζει την σφραγίδα του σε τέτοια ματς: βλέπε και την ασίστ στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ (για το 1-0 του Ραντζέλοβιτς), αλλά και την ασίστ στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (για το 1-0 του Μασούρα). Αλλά το πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει και στην Ευρώπη, να πάει στο επόμενο σκαλοπάτι δηλαδή. Για παίκτη που παίζει στον Ολυμπιακό μπροστά από τους δύο κεντρικούς χαφ και πίσω από τον φορ, όπως αγωνίζεται συνήθως ο Αφρικάνος άσος, στα ευρωπαϊκά ματς από πέρυσι, δεν είναι καλά τα νούμερα, ένα γκολ, ένα πέναλτι και δημιουργία ενός γκολ.

· Παρεμπιπτόντως, ο Καμαρά είχε τελικά δύο δοκάρια μέσα σε 15 ημέρες στα δύο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ! Ένα στην Τούμπα κι ένα στο Καραϊσκάκη! Ο δε Ολυμπιακός συνολικά είχε πέντε σε αυτά τα δύο ματς!!! Δύο στην ίδια φάση στην Τούμπα, με Εμβιλά πρώτα και μετά με Καμαρά και τρία στο Καραϊσκάκη με Μπρούμα, Καμαρά και Βρουσάι!



Είχε δε γούστο ότι και στα δύο παιχνίδια υπήρξε καρμπόν φάση: στο πρώτο σουτάρει ο Εμβιλά, διώχνει ο γκολκίπερ, γυρίζει η μπάλα στον Εμβιλά, σουτάρει και η μπάλα πάει στο δοκάρι. Στο δεύτερο σουτάρει ο Βρουσάι, πάει η μπάλα στο δοκάρι, γυρίζει στον Βρουσάι και με δεύτερο σουτ σκοράρει!

Ο δε Βρουσάι πολύ εύκολα θα μπορούσε να είχε βάλει δύο γκολ την Τετάρτη, παρότι μπήκε αλλαγή στο 73΄! Το ένα γκολ το έβαλε βέβαια, στο 89’ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Αλλά, αν προσέξατε, στη φάση του 2-0, ο Ελ Αραμπί είχε δύο επιλογές, να δώσει αριστερά στον Καμαρά η, δεξιά στον Βρουσάι. Τελικά έδωσε στον Καμαρά, αλλά και στον Βρουσάι να έδινε, πιθανότατα γκολ θα είχε ξανά ο ολυμπιακός, καθότι κι αυτός αμαρκάριστος ήταν, αφού κι οι τρεις αμυντικοί του ΠΑΟΚ είχαν πάει πάνω στον Αραμπί!

· Και κάτι τελευταίο: στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός βρήκε μετά από καιρό γκολ στο χρονικό σημείο εκείνο που όλα αυτά τα χρόνια με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του αρέσει να «κτυπάει» τον κάθε αντίπαλο του, στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου. Στο 50ο λεπτό σκόραρε ο Ελ Αραμπί, όπως ο Ολυμπιακός είχε ανοίξει το σκορ στο 48’ στο 2-0 με τον Παναιτωλικό, στο 51’ στο 1-1 στα Γιάννινα, στο 52’ στο 4-0 με τον Ατρόμητο και στο 53’ στο 2-0 με τον ΟΦΗ. Ακόμη και στο 57’ άνοιξε το σκορ στο 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x