Κώστας Νικολακόπουλος

Ημερομηνίες για πρωτάθλημα και Κύπελλο; Ένα σωρό υπάρχουν!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr και εξηγεί ότι είναι…κουραφέξαλα ότι δεν υπάρχουν ημερομηνίες για το υπόλοιπο της σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

•Πολύς λόγος γίνεται για έλλειψη ημερομηνιών στο καλεντάρι του ελληνικού πρωταθλήματος και Κυπέλλου, λόγω των αναβολών που υπήρξαν στις δύο διοργανώσεις, λόγω κορονοϊού και καιρικών συνθηκών (ας το πούμε έτσι…).

•Δεν υπάρχουν ημερομηνίες; Κουραφέξαλα, λέω εγώ! Ένα σωρό κενές ημερομηνίες υπάρχουν για τα παιχνίδια του Κυπέλλου, αλλά φυσικά και του πρωταθλήματος. Ασφαλώς και θα πρέπει οι ομάδες να παίξουν και Τετάρτες, αλλά ούτως η, άλλως έτσι θα γινόταν, από την στιγμή που υπήρξαν αναβολές.

•Για να καταλάβουμε κάτι: τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν στο πρωτάθλημα, θα παιχτούν το αργότερο έως τις 2 Μαρτίου, αφού τότε λήγει η κανονική διάρκεια της σεζόν στο πρωτάθλημα, με τα πλέι οφς να ξεκινάνε στις 6 Μαρτίου. Ημερομηνίες υπάρχουν έως τότε.

•Αυτό που θα απομένει είναι πότε θα παιχτούν οι ημιτελικοί του Κυπέλλου. Μιλάμε τώρα για δύο Τετάρτες μέσα στο Μάρτιο και τον Απρίλιο και τον Μάιο! Ξέρετε πόσες διαθέσιμες Τετάρτες υπάρχουν; Έξι! 9 και 16 Μαρτίου, 6 και 13 και 27 Απριλίου αλλά και 4 Μαίου…Έξι Τετάρτες και χρειάζονται δύο.

•Τώρα, μπορεί κάποιος να πει, κι αν περάσουν ο Ολυμπιακός την Αταλάντα και ο ΠΑΟΚ τη Μίντιλαντ και συνεχίσουν στην Ευρώπη, τι γίνεται; Πολύ απλά, αντί για έξι κενές ημερομηνίες, θα υπάρχουν τέσσερις για τις δύο ημιτελικές φάσεις. Ακόμη και αν φτάσουν στα προημιτελικά, πάλι οι ημερομηνίες φτάνουν! Τώρα, οκέι αν φτάσουν στα ημιτελικά, μαγκιά τους! Θα βρεθεί τρόπος και τότε. Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

•Ακόμη κι έτσι, όμως, με τη μία η, τις δύο ομάδες στα ημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, για να δημιουργηθεί πραγματικό πρόβλημα στις ημερομηνίες, θα πρέπει να περάσουν κι ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο την ΑΕΚ και τον Παναιτωλικό αντίστοιχα. Κι αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, αυτή την στιγμή τον πρώτο λόγο έχουν η ΑΕΚ που έχει πάρει 0-0 στην Τούμπα κι ο Παναιτωλικός που έχει κερδίσει 2-1 στο Αγρίνιο. Και να περάσει δε ο Ολυμπιακός στη συνέχεια, θα παίξει με ΠΑΟΚ η, ΑΕΚ. Κοινώς, δεν μπορούν να περάσουν όλοι!

•Και τέλος πάντων, ρεαλιστικά οι υπάρχουσες ημερομηνίες φτάνουν και περισσεύουν για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Και το πιο πιθανό είναι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τον Απρίλιο και τον Μάιο, όλες οι Τετάρτες να είναι κενές από αγωνιστική δράση. Και κατά τα άλλα, δεν έχουμε ημερομηνίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x