Κώστας Νικολακόπουλος

Και όμως ο Βαλμπουενά είναι σοβαρή απώλεια για τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την κακή για τον Ολυμπιακό εξέλιξη με τον Βαλμπουενά.

· Μάλλον στα ψιλά γράμματα πέρασε ο τραυματισμός του Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό. Εγώ, πάντως, θεωρεί τη συγκεκριμένη εξέλιξη απώλεια για την ομάδα και μακάρι να βγω ψεύτης.

· Δεν με ενδιαφέρει ότι ο Ματιέ είναι 38 ετών, μακράν ο πιο μεγάλος σε ηλικία «ερυθρόλευκος». Αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι ο Γάλλος όποτε ερχόταν από τον πάγκο η, κι όταν έπαιξε βασικός, πάντοτε κάτι έδινε στον Ολυμπιακό. Κι όταν λέμε κάτι, εννοούμε γκολ (με ΠΑΣ και Παναιτωλικό) κι ασίστ (με Ατρόμητο, ΟΦΗ, Σλόβαν).

· Τώρα, από το ρόστερ του Ολυμπιακού δεν ξέρω ποιος μπορεί να έρθει από τον πάγκο και να κάνει τη διαφορά. Ο Βαλμπουενά έμπαινε μέσα και έβγαζε τόση ενέργεια που δύσκολα έβλεπες κι από βασικούς παίκτες! Τώρα, ποιος θα κάνει τη δική του δουλειά, του παίκτη που θα μπει και που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι;

· Θεωρητικά η απάντηση είναι εύκολη, ο Φορτούνης, καθώς και ποιότητα τέτοια έχει και το έχει ξανακάνει. Μόνο που ο διεθνής άσος έχει να παίξει μπάλα ουσιαστικά μισό χρόνο, από τα μέσα του περασμένου Μάη-αν και στην πραγματικότητα έχει να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο (κι όχι ένα ημίχρονο κι ένα 30λεπτο που όλα κι όλα έπαιξε την περασμένη σεζόν) από το Μάιο του 2021, όταν ήταν υγιής.

Νικολακόπουλος: Κι όμως ο  Βαλμπουενά είναι σοβαρή απώλεια

· Ποιος δεν το θέλει ο Φορτούνης να μπει και να βοηθήσει, αλλά αυτό πρέπει να περιμένουμε να το δούμε. Κι ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναίκό δεν ξέρουμε κι αν θα είναι στη διάθεση του Μίτσελ, καθώς ταλαιπωρείται από μία ίωση, με γαστρεντερίτιδα κλπ.

· Ο Μίτσελ δεν ήταν κανένας χαζός που σε όλα, μα σε όλα τα παιχνίδια του από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό, έβαζε τον Βαλμπουενά! Δεν υπήρχε ένα που να τον άφησε έξω. μα ένα ημίχρονο, μα μισή ώρα, μα ένα 20λεπτο, μα 10 λεπτά, τον έβαζε πάντα. Πολύ απλά γιατί καταλάβαινε ότι αυτός ο παίκτης, ας είναι στα 38 του, θα του κάνει τη διαφορά. Κι ο Βαλμπουενά πάντα τον έβγαζε ασπροπρόσωπο.

· Όσα παιχνίδια χάσει ο Βαλμπουενά, τα τέσσερα επόμενα, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά και όποια (ίσως άλλα τέσσερα) μετά τη διακοπή, θα είναι απώλεια για τον Ολυμπιακό. Ο Βαλμπουενά είναι ένας. Γι΄ αυτό και όσα εξτρέμ και 10άρια παίρνει ο Ολυμπιακός, όλοι οι προπονητές τον Βαλμπουενά τον έχουν στο πλάνο τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x