Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν είναι καλά ο Μπακαμπού, ο Ολυμπιακός ρίχνει 3άρες στα ντέρμπι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον πρωταγωνιστή και της δεύτερης σερί τριάρας του Ολυμπιακού σε ντέρμπι!

· Τεράστια η χθεσινή επικράτηση του Ολυμπιακού. Για να το αντιληφθούμε καλύτερα: ανατροπή σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη είχε να κάνει από τον Οκτώβριο του 2016, όταν είχε νικήσει με γκολ του Μιλιβόγεβιτς στα τελευταία λεπτά, έναν ΠΑΟΚ που είχε προηγηθεί από τα αποδυτήρια με γκολ του Βαρέλα. Έκτοτε, πέντε φορές ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ μέσα στον Πειραιά και έκανε τρία διπλά (1-0, 1-0, 2-1) και έφερε δύο ισοπαλίες (1-1, 1-1)…

· Παίκτης-κλειδί του Ολυμπιακού ξεκάθαρα ο Μπακαμπού. Κι όχι μόνο γιατί ισοφάρισε, με ένα από τα ωραιότερα φετινά γκολ σε ντέρμπι, και δη σε κρίσιμο σημείο, με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα κι ενώ το φάντασμα άλλου ενός 0-1 από τον ΠΑΟΚ περιφέρονταν γύρω από το Καραϊσκάκη. Αλλά και γιατί δεν άφησε ήσυχη την άμυνα της ομάδας του Λουτσέσκου σε κανένα σημείο του αγώνα.
· Μπήκε σε φάσεις-φωτιά, είχε συνολικά τέσσερις τελικές, έβαλε κι άλλο ωραιότατο γκολ, που ακυρώθηκε γιατί ήταν οφσάιντ (ίσως μοναδικό του μειονέκτημα χθες, ότι έβγαινε ακάλυπτος υπερβολικά συχνά, εξ ου κι άλλη άστοχη κεφαλιά του από οφσάιντ), είχε πολλές καλές ενέργειες κερδίζοντας και κάρτα από τον αντίπαλο στόπερ, πίεζε κι έκλεβε μπάλες φτιάχνοντας έτσι και μία φάση, είχε καλές πάσες και στην περιοχή του ΠΑΟΚ, έδινε γρήγορα και σωστά την μπάλα, κέρδιζε μάχες και στον αέρα (από δική του κεφαλιά προς τον Μπιέλ ήρθε η φάση-μισό γκολ του Ρέαμπτσιουκ).

Νικολακόπουλος: Με καλό Μπακαμπού ο Ολυμπιακός ρίχνει 3άρες

· Ο Μπακαμπού ήταν ένας φορ αγκάθι για την αντίπαλη άμυνα! Για να επιβεβαιωθεί μέσα από αυτό το εντυπωσιακό 3-1, πώς όταν ο Ολυμπιακός έχει καλά το σέντερ φορ του, πέφτουν τριάρες ακόμη και στα ντέρμπι! Με 3-1 δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός και στο αμέσως προηγούμενο ντέρμπι του, με την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια, με πρωταγωνιστή και τότε τον Μπακαμπού; Γκολ είχε βάλει, γκολ είχε φτιάξει κι ήταν μέσα και στο τρίτο γκολ!

· Εξίσου σημαντικό: χθες ο Ολυμπιακός είχε καλά και τον άλλο του σέντερ φορ! Ο Ελ Αράμπι, λες και απαλλαγμένος από ένα βάρος γιατί ένιωθε ότι ο Μίτσελ δεν τον πίστευε και δεν τον «έβλεπε», ήταν ο Αράμπι που ξέραμε! Έστω γι΄ αυτά τα 20 λεπτά. Κι άλλες φορές έμπαινε 20 λεπτά, και δεν…

· Τώρα, τον είδες. Μπήκε μέσα κι αμέσως έκανε διαφορά. Βγήκε πλάγια, για να πάρει την υπέροχη πάσα του Χουάνγκ κι αμέσως σέντραρε προς τον Χάμες, που σωστά είχε έρθει από πίσω σε ρόλο κρυφού κυνηγού, κάνοντας όμως όχι απευθείας κεφαλιά, αλλά πάσα, που έστω από το λάθος του Κουλιεράκη έφερε το γκολ. Ήταν δραστήριος ο Άραβας, έκανε καλές κινήσεις και συνεργασίες και έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, τόσο ζητώντας από τον Χάμες την εκτέλεση του πέναλτι, όσο και εκτελώντας το με τέτοιο τρόπο, έστω…σπάζοντας μας τα νεύρα!

Νικολακόπουλος: Με καλό Μπακαμπού ο Ολυμπιακός ρίχνει 3άρες

· Το ζητούμενο είναι τι κάνει ο Ολυμπιακός όταν δεν είναι σε καλή ημέρα ο Μπακαμπού. Διότι, όπως έχουμε δει, τότε ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα, καθώς δεν σκοράρει καν (βλέπε 0-0 με ΠΑΟ κι ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και με ΠΑΟΚ στην Τούμπα) η, βάζει γκολ με το στανιό (βλέπε 1-2 από ΠΑΟΚ και 1-1 με ΠΑΟ)…

· Κι επειδή ένας σέντερ φορ σπανιότατα πάει «τρένο», ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη μεγάλη να πάρει βοήθειες στο γκολ κι από τους άλλους επιθετικογενείς παίκτες του, τον Μπιέλ, τον Μασούρα, τον Φορτούνη, τον Χάμες. Και φυσικά τον Ελ Αράμπι, που παρεμπιπτόντως είχε να σκοράρει πάνω από δύο μήνες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x