Κώστας Νικολακόπουλος

Μην τον παραπλανήσει τον Ολυμπιακό το δεδομένο της επίθεσης…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr μία ανάλυση που αποδεικνύει γιατί ο ολυμπιακός πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση του επιθετικά.

· Ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη επίθεση στο φετινό πρωτάθλημα, αν και τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα, εάν η ΑΕΚ δεν έβαζε τέσσερα γκολ την τελευταία αγωνιστική στο Βόλο, η απόσταση της επίθεσης του Ολυμπιακού από εκείνης της ΑΕΚ θα ήταν ακόμη πιο μεγάλη κι όχι ένα γκολ (70 έναντι 69).

· Μην μας παραπλανήσει, όμως, αυτός ο άτυπος τίτλος του Ολυμπιακού. Μία μικρή ανάλυση να κάνουμε, θα διαπιστώσουμε ότι ο Ολυμπιακός μόνο ευχαριστημένος δεν πρέπει να είναι από την παραγωγικότητα της επίθεσης του. Κι ότι ίσα ίσα πρέπει να είναι μία προτεραιότητα του να ενισχυθεί επιθετικά, ανεξαρτήτως μάλιστα της πιθανής αποχώρησης του Μπακαμπού.

· Για παράδειγμα ας δούμε τι έκανε ο Ολυμπιακός επιθετικά στα 12 ντέρμπι που έδωσε με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Στα πέντε δεν σκόραρε καν (με ΑΕΚ 0-0 μέσα και 0-0 έξω, με ΠΑΟ 0-0 μέσα και 0-2 έξω, με ΠΑΟΚ 0-0 έξω) και σε άλλα πέντε πέτυχε μόλις από ένα γκολ (με ΠΑΟ 1-1 έξω κι 1-0 μέσα, με ΑΕΚ 1-3 μέσα, με ΠΑΟΚ 1-0 έξω κι 1-2 μέσα). Άρα, μόνο σε δύο ντέρμπι ο Ολυμπιακός έβαλε πάνω από ένα γκολ: στο 3-1 επί της ΑΕΚ έξω και στο 3-1 επί του ΠΑΟΚ μέσα.

Νικολακόπουλος: Μην τον παραπλανήσει τον Ολυμπιακό

· Υπάρχουν, όμως, και άλλα έξι παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός σκόραρε από μόλις μια φορά στο καθένα (με Βόλο 1-1 μέσα, με Ατρόμητο 1-1 έξω, με Λεβαδειακό 1-0 έξω, με Άρη 1-0 μέσα και 1-2 έξω δύο φορές!) Και άλλο ένα στο οποίο δεν σκόραρε καν (0-0 με Αστέρα έξω). Κοινώς, σχεδόν στους μισούς αγώνες του πρωταθλήματος (17 από τους 36), οι «ερυθρόλευκοι» είτε δεν σκόραραν, είτε σκόραραν από μόλις μία φορά…

· Ο δε απολογισμός τους σε αυτά τα 17 παιχνίδια είναι ενδεικτικός: τέσσερις νίκες, οκτώ ισοπαλίες και πέντε ήττες. Με τέτοια αποτελέσματα ασφαλώς δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα.

· Παρεμπιπτόντως, και στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός στο ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν σκόραρε καν (0-3), ενώ στο άλλο έβαλε δύο γκολ (2-1). Στα δε δύο παιχνίδια με τον Άρη, έβαλε από ένα γκολ (1-0, 1-0)…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x