Κώστας Νικολακόπουλος

Ναι, ο Ολυμπιακός αδικείται! Αλλά ας σταματήσει κάποια στιγμή να αδικεί και ο ίδιος τον εαυτό του

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport.fm.gr σημαντικά δεδομένα του φετινού Ολυμπιακού και τα σχολιάζει.

· Είναι άστοχο να λέμε ότι το μεγάλο πρόβλημα του φετινού Ολυμπιακού είναι η άμυνα, επειδή όντως σε κάποια παιχνίδια έφαγε πολλά γκολ. Το πρόβλημα είναι συνολικότερο και ακριβώς έτσι, συνολικά, προσπαθεί να το λύσει ο Μίτσελ και δη σε χρόνο ρεκόρ.

· Τα ίδια τα αποτελέσματα, άλλωστε, δείχνουν ότι ο πιο μεγάλος πονοκέφαλος της ομάδας είναι ότι δεν έχει το εύκολο γκολ, κάτι που ατυχώς αποδείχθηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο έκανε και την πιο καλή και μεστή και όμορφη εμφάνιση της. Όταν έχεις εννιά ευκαιρίες για γκολ (που δέκα είναι, αλλά τέλος πάντων βγάζω μία γιατί δεν υπήρξε τελείωμα φάσης) και βάζεις ένα, δεν μπορείς παρά να είσαι απογοητευμένος από την αποτελεσματικότητα σου.

· Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι ο Ολυμπιακός φέτος στα 15 πιο σημαντικά παιχνίδια του από την αρχή της σεζόν, δηλαδή τα 12 ευρωπαϊκά και τα πέντε πιο δύσκολα στο πρωτάθλημα, δεν σκόραρε ποτέ πάνω από ένα γκολ! Και κάπως έτσι φυσικά εξηγούνται εν πολλοίς τα αποτελέσματα του, που είναι πλήρως δυσανάλογα με την απόδοσή του, που μπορεί να μην είναι σούπερ, αλλά δεν είναι και τέτοια που να μην έχει κερδίσει ούτε ένα από αυτά τα 17 ματς! Κι όμως, "στην ξεφτίλα" μπορούσε να κερδίσει τα μισά! Και τώρα βρίσκεται στην επώδυνη βαθμολογική θέση που βρίσκεται στην ελληνική Λίγκα και έχει αποκλειστεί από τα νοκ άουτ της Ευρώπης για μόλις δεύτερη φορά τα τελευταία 11 χρόνια. Με αποτελέσματα σε αυτά τα 17 παιχνίδια, 10 ισοπαλίες κι εφτά ήττες.

· Αλλά πώς θα γίνονταν αλλιώς όταν ο Ολυμπιακός σε έξι ματς δεν έχει καν σκοράρει (εντός έδρας 0-4 από Μακάμπι, 0-3 από Φράιμπουργκ, 0-3 από Γκαραμπάγκ, 0-2 από Ναντ κι εκτός έδρας 0-0 σε Γκαραμπάγκ και 0-0 σε Αστέρα Τρίπολης) και στα άλλα 11 ματς έχει βάλει από μόνο ένα γκολ: εντός έδρας 1-1 με Σλόβαν, 1-1 με Απόλλωνα Λεμεσού, 1-2 από ΠΑΟΚ, 1-1 με Βόλο κι εκτός έδρας 1-1 με Φράιμπουργκ, 1-1 με Μακάμπι, 1-1 Απόλλωνα, 1-1 με Σλόβαν (το 2-2 έγινε στην παράταση), 1-2 από Ναντ, 1-1 με ΠΑΟ, 1-2 από Άρη.

Νικολακόπουλος: Να μην αδικεί τον εαυτό του ο Ολυμπιακός

· Εύλογο το ερώτημα που μπορεί να τεθεί: Δεν μπορούσε δηλαδή ο Ολυμπιακός να πάρει τέσσερις-πέντε νίκες με 1-0, όταν οκτώ (!) παιχνίδια του έληξαν 1-1; Μα από την αρχή ξεκαθάρισα ότι το πρόβλημα της έλλειψης καλών αποτελεσμάτων είναι πιο συνολικό, και αφορά ασφαλώς και την άμυνα, η οποία έχει κρατήσει το μηδέν μόνο σε δύο από αυτά τα 17 παιχνίδια, στις δύο λευκές ισοπαλίες-αυτό κι αν είναι απίστευτο.

· Ο Μίτσελ με το επιτελείο του κάνουν μία καλή δουλειά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με αβαντάζ την ποιότητα αρκετών ποδοσφαιριστών, και τη δίψα αρκετών άλλων, αλλά πρέπει επιτέλους να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα. Έστω με κάπως κυνικό τρόπο. Ο Ολυμπιακός όλες τις φετινές νίκες του τις έχει όταν σκόραρε δύο γκολ! Είτε εντός έδρας (2-0 τον ΠΑΣ, 2-0 τον Ατρόμητο, 2-0 τη Λαμία), είτε εκτός έδρας (2-1 τον ΟΦΗ, 2-0 τον Παναιτωλικό). Στο μοναδικό ματς, ως εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, ήταν το 3-1 εντός έδρας με τον Ιωνικό, με το τρίτο γκολ με πέναλτι στο 96’.

· Άλλη επιλογή δεν υπάρχει στην ομάδα, από το να μάθει αφενός μεν να προστατεύει καλύτερα το 1-0, αφετέρου δε να βγάλει τσαγανό και να γυρίζει τα παιχνίδια στα οποία μπορεί να μείνει πίσω στο σκορ. Πλέον ό,τι βλέπαμε επί μήνες στην Ευρώπη (στις καθυστερήσεις τόσο η ήττα 1-2 από τη Ναντ, όσο και οι ισοπαλίες 1-1 με Μακάμπι, Σλόβαν, Απόλλωνα, Φράιμπουργκ), το ζήσαμε και σε ντέρμπι πρωταθλήματος, στη χειρότερη εκδοχή του, με ένα πέναλτι του ΠΑΟ στο 97'.

Νικολακόπουλος: Να μην αδικεί τον εαυτό του ο Ολυμπιακός

· Ο Ολυμπιακός ναι, ξεκάθαρα και κατάφωρα αδικείται από τη διαιτησία. Αλλά και ξεκάθαρα και κατηγορηματικά αδικεί ο ίδιος τον εαυτό του, όταν έχει χάσει 11 βαθμούς μετά το 90ο λεπτό (!!!) σε Ευρώπη κι Ελλάδα. Η, όταν προηγείται 1-0 στο Χαριλάου και μέσα σε δύο λεπτά τρώει δύο γκολ και χάνει ένα έβδομο ματς μέσα από τα χέρια του. Η, όταν πετάει δύο ακόμη βαθμούς με το Βόλο στο Καραϊσκάκη, μην μπορώντας να στείλει την μπάλα στα δίκτυα σε απίθανα τετ α τετ.

· Αυτός ο μέτριος, κακός, πείτε τον όπως θέλετε, Ολυμπιακός, με λίγη προσοχή, συγκέντρωση, τύχη θα ήταν εύκολα στα νοκ άουτ της Ευρώπης και πάρα πολύ κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας. Ακόμη και με κόντρα διαιτησία. Με καλή διαιτησία, τώρα δεν θα συζητάγαμε! Το μόνο που χρειάζεται ο Ολυμπιακός είναι ένα μίνιμουμ αποτελεσματικότητας μπροστά κι ένα μίνιμουμ συγκέντρωσης πίσω.

· Μόνο που νόημα θα έχει, να αρχίζει να τα βγάζει στο σωστό βαθμό έστω τώρα, όχι μετά τη διακοπή του Μουντιάλ...

· Παρεμπιπτόντως: «άλα της» ο Μπιέλ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x