Κώστας Νικολακόπουλος

Ο μεγάλος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό αυτή την στιγμή είναι ένας!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στον Ολυμπιακό ενόψει της συνέχειας της σεζόν μετά το ντέρμπι στη Λεωφόρο και μετά το σφύριγμα στο 97’.

· Πώς τα φέρνει καμιά φορά το ποδόσφαιρο. Πριν 20 χρόνια, σε ένα άλλο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1, με ένα άλλο πέναλτι στα τελευταία λεπτά, είχε ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός τότε. Τώρα, στην ίδια εστία, περίπου στο ίδιο σημείο, αριστερά, ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός.

· Και στις δύο περιπτώσεις προκλήθηκαν μεγάλες αντιδράσεις από τις ομάδες που έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους. Με μία μεγάλη διαφορά: Τότε, ο διαιτητής είχε πάει στα αποδυτήρια αιμόφυρτος από τις επιθέσεις που του είχαν κάνει οι αξιωματούχοι του Παναθηναϊκού…

· Παρεμπιπτόντως, έχουν περάσει 20 ολόκληρα χρόνια κι ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει πέναλτι στη Λεωφόρο! Εκείνο ήταν, το 2002, του Κωνσταντίνου στον Βενετίδη, με την εύστοχη εκτέλεση του Τζόρτζεβιτς. Έκτοτε, πέναλτι αγνοείται υπέρ του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο. Αντιθέτως, έχουν δοθεί τρία υπέρ του Παναθηναϊκού, εκ των οποίων τα δύο είναι τεράστιας σημασίας.

· Έτσι είχε ανοίξει το σκορ ο ΠΑΟ στο 2-2 (με την αποβολή και του Τζιοβάνι από τον Δούρο στη συνέχεια) με τον Ολυμπιακό τον Απρίλιο του 2004, ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά του έδωσε το πρωτάθλημα, το ένα από τα δύο που έχει κατακτήσει τα τελευταία 26 χρόνια.

· Έτσι τώρα, στο 1-1 προχθές, ο ΠΑΟ κράτησε τη διαφορά των 10 βαθμών από τον Ολυμπιακό και των έξι από την ΑΕΚ, διατηρώντας και το αήττητο. Μιλάμε για ένα αποτέλεσμα από αυτά που λέμε ότι μπορεί να σου δώσουν το πρωτάθλημα. Για σκεφθείτε πώς θα ήταν τώρα τα πράγματα χωρίς αυτό το πέναλτι του Δανού Κέλετ: η βαθμολογία θα ήταν ΠΑΟ 30, ΑΕΚ 25, Ολυμπιακός 23.

Νικολακόπουλος: Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι ένας!

· Ο ΠΑΟ θα είχε χάσει το αήττητο, ο δε Ολυμπιακός θα είχε πάρει τη μεγάλη νίκη που τόσο ήθελε για «χίλιους λόγους» και προπάντων οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι θα πήγαιναν στη συνέχεια με εντελώς άλλη ψυχολογία. Διότι εκτός των άλλων όλοι αποδέχονται ότι ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν άξιζε απλά τη νίκη, αλλά ήταν φανερά πειστικός κι εμφανώς ανώτερος του Παναθηναϊκού. Άρα, η μία ομάδα θα έπαιρνε άλλη ψυχολογία για να επιχειρήσει την ανατροπή, στην δε άλλη ομάδα όπως και να το κάνουμε θα κόβονταν λίγο τα φτερά.

· Αντιθέτως τώρα, αυτό το πέναλτι του Κέλετ δημιουργεί εντελώς άλλες συνθήκες: Στον Ολυμπιακό ξέρουν ότι έκαναν το καλύτερο τους παιχνίδι και εν τέλει παραμένουν 10 βαθμούς πίσω από την κορυφή, ενώ στον Παναθηναϊκό ξέρουν ότι έκαναν το χειρότερο τους παιχνίδι και παραμένουν στην ίδια απόσταση που είχαν από Ολυμπιακό (και ΑΕΚ). Από κάθε πλευρά δηλαδή γίνεται τεράστια ζημιά στον Ολυμπιακό και υπάρχει τεράστιο όφελος στον Παναθηναϊκό. Πόσο δε μάλλον όταν την Κυριακή ο Ολυμπιακός έχει νέο ντέρμπι, με την ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟ υποδέχεται τον Ατρόμητο (αύριο παίζει κι οι δύο εκτός έδρας, σε Λιβαδειά κι Αγρίνιο).

· Τέλος πάντων, ό,τι έγινε έγινε. Και στο ποδόσφαιρο, ότι γράφει δεν ξεγράφει. Η επιλογή του Ολυμπιακού τώρα είναι να πάει στη Λιβαδειά να παίξει με συγκέντρωση κι αποφασιστικότητα. Το κλειδί για τον Ολυμπιακό είναι αυτό ακριβώς το παιχνίδι, το αμέσως επόμενο κι όχι το μεθεπόμενο. Δεν έχει πολυτέλεια ο Ολυμπιακός, τόσο πίσω που έχει μείνει, να βλέπει πιο πέρα. Ο Λεβαδειακός είναι γι΄ αυτόν τώρα ο μεγάλος αντίπαλος! Όποιος από τον Ολυμπιακό δεν το καταλαβαίνει, πολύ απλά, και συγνώμη κιόλας, δεν ξέρει τι του γίνεται!

Νικολακόπουλος: Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι ένας!

· Πώς θα πάει ο Ολυμπιακός να παίξει την Κυριακή με την ΑΕΚ, αν έχει στραβοπατήσει στη Λιβαδειά, την ώρα που η ΑΕΚ θα έχει εύκολο παιχνίδι στο σπίτι της με τον ΟΦΗ; Τι αντίκρισμα θα έχει η πραγματικά εξαιρετικά γεμάτη εμφάνιση του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Λεωφόρου, εάν δεν συνοδευθεί με τρίποντο στη Λιβαδειά; Τι θα λέει μετά ο Ολυμπιακός; Ότι έπαιξα μπαλάρα στη Λεωφόρο, δεν με άφησε ο διαιτητής να κερδίσω, αλλά δεν μπορώ να κερδίσω τον ουραγό Λεβαδειακό;

· Να κοιτάξουν ο Μίτσελ, που συνεχώς κερδίζει πόντους και μαγκιά του, αλλά και όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού να μην αποπροσανατολιστεί η ομάδα μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος τώρα! Ο Ισπανός είναι πολύ έμπειρος, το ίδιο κι ο Ανιγκό κι ο Αβραάμ κι ο Καρεμπέ κι ο Κοκκινάκης. Η ομάδα πρέπει να μην χάσει τα βήματα της τώρα που μοιάζει να τα βρίσκει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x