Κώστας Νικολακόπουλος

Τα playoffs, ο φετινός Ολυμπιακός και ο περσινός Παναθηναϊκός…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ένα παράδειγμα του Παναθηναϊκού, που μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τον Ολυμπιακό!

· Τα πλέι οφς ξεκίνησαν κι ένα από τα πράγματα που ξέρουμε είναι ότι ο Ολυμπιακός στην άτυπη βαθμολογία των ντέρμπι έχει τη μικρότερη συγκομιδή βαθμών, με εφτά, έναντι εννιά των ΑΕΚ και ΠΑΟ (που έχουν έναν αγώνα παραπάνω, τον μεταξύ τους) και 10 του ΠΑΟΚ.

· Εύλογο το ερώτημα, αν μπορεί ο Ολυμπιακός με τέτοια δεδομένα να ελπίζει ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ, αλλά και να μείνει μπροστά από τον ΠΑΟΚ, μέσα από τη διαδικασία των εννιά ακόμη αγωνιστικών των πλέι οφς. Γιατί τα πλέι οφς σε βαθμό 60% είναι ντέρμπι. Πόσο εύκολο είναι λοιπόν να επιτύχει τους στόχους του ο Ολυμπιακός στα πλέι οφς, από εκεί που στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε στα ντέρμπι μία ήττα για αρχή, τέσσερις σερί ισοπαλίες μετά και μία νίκη ως φινάλε; Κι εδώ ίσως μπορούμε να απαντήσουμε με ένα περσινό παράδειγμα, του Παναθηναϊκού!

· Τι αποτελέσματα είχε στην κανονική διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός; Να τα θυμίσουμε…Ισοπαλία (0-0) έξω με τον Ολυμπιακό, ήττα (1-3) μέσα από τον ΠΑΟΚ, ήττα (0-1) έξω από την ΑΕΚ, πάλι ισοπαλία (0-0) μέσα με τον Ολυμπιακό, ήττα (1-2) έξω από τον ΠΑΟΚ και νίκη (3-0) μέσα με την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν είχε στα πέντε πρώτα του ντέρμπι τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες! Στο τελευταίο, όμως, έριξε τριάρα στην ΑΕΚ στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Και δη με τρία γκολ μέσα σε 14 λεπτά, από το 16 έως το 29’.

· Τι είχε ο Ολυμπιακός φέτος στα πέντε πρώτα του ντέρμπι; Μία ήττα (1-2 μέσα από τον ΠΑΟΚ) και τέσσερις ισοπαλίες (1-1 έξω με ΠΑΟ, 0-0 μέσα με ΑΕΚ, 0-0 έξω με ΠΑΟΚ, 0-0 μέσα με ΠΑΟ). Τι έκανε, κι αυτός, όπως πέρυσι, ο ΠΑΟ; Έριξε τριάρα στην ΑΕΚ στο τελευταίο του ντέρμπι, ακριβώς στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Και δη με τρία γκολ μέσα σε 17 λεπτά, από το 50’ έως το 67’!

Νικολακόπουλος: Ο φετινός Ολυμπιακός κι ο περσινός ΠΑΟ

· Ας γυρίσουμε στον Παναθηναϊκό; Τι έκανε πέρυσι στα ντέρμπι των πλέι οφς, έχοντας μάλιστα ακόμη πιο μικρή βαθμολογική συγκομιδή στα ντέρμπι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (πέντε βαθμούς) κι από τον φετινό Ολυμπιακό (εφτά βαθμούς); Με την ώθηση από εκείνο το 3-0 επί της ΑΕΚ, είχε κατά σειρά: ισοπαλία 1-1 μέσα με την ΑΕΚ, νίκη 2-1 μέσα επί του ΠΑΟΚ, νίκη 1-0 μέσα επί του Ολυμπιακού, ισοπαλία 0-0 έξω με την ΑΕΚ, νίκη 2-1 έξω επί του Ολυμπιακού κι έχασε (0-2) μόνο στο τελευταίο του ντέρμπι, στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφς, όντας βαθμολογικά αδιάφορος και μία εβδομάδα πριν τον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, όπου είχε και στραμμένη αποκλειστικά την προσοχή του.

· Μπορεί κάποιος και να πει ότι ο ΠΑΟ σάρωσε πέρυσι στα ντέρμπι των πλέι οφς, με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, φτάνοντας στη μοναδική του ήττα στο φινάλε και με εντελώς ειδικές συνθήκες. Και γενικότερα πήγε καλά σε όλα τα πλέι οφς ο ΠΑΟ, έχοντας νίκη μέσα κι ισοπαλία έξω τόσο με Άρη, όσο και ΠΑΣ. Με συνέπεια να έχει την καλύτερη συγκομιδή απ΄ όλες τις ομάδες στα πλέι οφς, ακόμη κι από τον Ολυμπιακό που στέφθηκε πρωταθλητής.

· Άραγε, ο Ολυμπιακός με την ώθηση από εκείνο το 3-1 στη Φιλαδέλφεια δεν μπορεί να κάνει στα φετινά πλέι οφς το ίδιο που έκανε πέρυσι ο Παναθηναϊκός;…Έχοντας επιπλέον το δεδομένο ότι τρέχει ένα αήττητο 19 αγωνιστικών…

· Κατά τα άλλα, δύο πρώην παίκτες της Φλαμένγκο, ο Αντρέ Περέιρα της Φούλαμ κι ο Ρόντινεϊ του Ολυμπιακού, βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι. Κι έκαναν ψώνια. Μεταξύ αυτών και καπέλα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x