Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός δεν είναι στο -10, αλλά στο -5 σε σχέση με πέρυσι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr την πραγματική διαφορά του Ολυμπιακού στο φετινό σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα.

• Ρίχνεις μία ματιά στη φετινή βαθμολογία και βλέπεις ότι ο Ολυμπιακός έχει συγκομιδή 25 βαθμών με το φινάλε του α΄ γύρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Και κάμνεις τη σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό σημείο της σεζόν και βλέπεις ότι τότε είχε 35 βαθμούς, άρα λες είναι φέτος στο -10.

• Νομίζω, όμως, ότι η σωστή σύγκριση δεν είναι αυτή. Διότι άλλα ματς έδωσε πέρυσι στο α΄ μισό της σεζόν ο Ολυμπιακός κι άλλα φέτος-άλλα εντός έδρας, άλλα εκτός έδρας κλπ. Η πιο σωστή σύγκριση είναι να δεις τι είχε κάνει την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός στα αντίστοιχα περσινά παιχνίδια. Τι είχε κάνει δηλαδή παίζοντας με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο κλπ, κλπ. Βάζεις δηλαδή τα φετινά παιχνίδια και δίπλα το αποτέλεσμα του ακριβώς αντίστοιχου περσινού αγώνα, και δη στην κανονική διάρκεια κι όχι στα πλέι οφς.

• Ας το κάνουμε, βλέποντας και πού είναι ωφελημένος και πού ζημιωμένος ο Ολυμπιακός.

Καμία διαφορά με ΠΑΣ, αφού και φέτος τον κέρδισε 2-0 στο Καραϊσκάκη, αλλά και πέρυσι τον είχε κερδίσει με 2-0

Στο -2 με Αστέρα, αφού φέτος έφερε 0-0 στην Τρίπολη, ενώ πέρυσι τον είχε κερδίσει με 2-0
Καμία διαφορά με Ιωνικό, αφού και φέτος τον κέρδισε 3-1 στο Καραϊσκάκη, αλλά και πέρυσι τον είχε κερδίσει με 1-0
Στο -2 με Βόλο, αφού φέτος έφερε 1-1 στο Καραϊσκάκη, ενώ πέρυσι τον είχε κερδίσει με 2-1
Καμία διαφορά με Άρη, αφού και φέτος έχασε 1-2 στο Χαριλάου, και πέρυσι είχε χάσει με 1-2
Στο +2 με Ατρόμητο, αφού φέτος τον κέρδισε 2-0 στο Καραϊσκάκη, ενώ πέρυσι είχε φέρει 0-0
Καμία διαφορά με ΟΦΗ, αφού και φέτος τον κέρδισε 2-1 στο Ηράκλειο, αλλά και πέρυσι τον είχε κερδίσει με 3-1

Νικολακόπουλος: Ο Ολυμπιακός δεν είναι στο -10

Στο -3 με ΠΑΟΚ, αφού φέτος έχασε 1-2 στο Καραϊσκάκη, ενώ πέρυσι τον είχε κερδίσει 2-1
Καμία διαφορά με Παναιτωλικό, αφού και φέτος κέρδισε 2-0 στο Αγρίνιο, αλλά και πέρυσι είχε κερδίσει με 2-1
Καμία διαφορά με Λαμία, αφού και φέτος την κέρδισε 2-0 στο Καραϊσκάκη, αλλά και πέρυσι την είχε κερδίσει με 1-0
Καμία διαφορά με Παναθηναϊκό, αφού φέτος έφερε 1-1 στη Λεωφόρο, αλλά και πέρυσι είχε φέρει 0-0
Στο +2 με Λεβαδειακό, αφού φέτος κέρδισε 1-0 στη Λιβαδειά, ενώ πέρυσι είχε φέρει 0-0 με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.
Στο -2 με ΑΕΚ, αφού φέτος έφερε 0-0 στο Καραϊσκάκη, ενώ πέρυσι την είχε κερδίσει με 1-0

• Ο απολογισμός; Ο Ολυμπιακός φέτος έχει συγκομιδή πέντε βαθμών λιγότερων σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά παιχνίδια του κι όχι 10 που λέει μία «ξερή» σύγκριση των δύο πρώτων γύρων. Κι αυτοί οι πέντε βαθμοί διαφορά είναι εν πολλοίς τα δύο ντέρμπι μέσα στο Καραϊσκάκη. Σε όλα τα άλλα παιχνίδια υπάρχει πλήρης ισορροπία! Με εφτά ομάδες έχει φέρει ακριβώς ίδια αποτελέσματα. Με άλλες δύο (Ατρόμητο και Λεβαδειακό-που πήρε τη θέση του Απόλλωνα στην Α΄ Εθνική) είναι στο +2. Με άλλες δύο (Αστέρα και Βόλο) είναι στο -2, οπότε πάει «μία η άλλη». Κι η διαφορά είναι στα δύο εντός έδρας ντέρμπι, τα οποία ο Ολυμπιακός πέρυσι είχε κερδίσει, ενώ φέτος είχε σε αυτά ήττα κι ισοπαλία. Αυτό είναι το -5 που έχει φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Νικολακόπουλος: Ο Ολυμπιακός δεν είναι στο -10

• Αν προσέξουμε, όμως, κάποια πράγματα, θα διαπιστώσουμε ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι κατά βάση ίδιος με τον περσινό, πάντοτε στα αντίστοιχα παιχνίδια του! Απλά πέρυσι είχε κερδίσει τον Βόλο με ένα φάουλ στο 90ο λεπτό, ενώ φέτος είχε δύο δοκάρια στα τελευταία λεπτά κι έτσι έμεινε στο 1-1…Και πέρυσι είχε κερδίσει 1-0 την ΑΕΚ με γκολ του Εμβιλά στο 84’ (εξ ου κι η βασική φωτογραφία στο άρθρο), ενώ φέτος έμεινε στο 0-0…Επιπλέον το 1-2 από τον ΠΑΟΚ είναι κατά κοινή ομολογία μαγική εικόνα, όπως και το 1-1 με τον ΠΑΟ. Επιπλέον να προσέξουμε ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός κέρδισε οριακά, δηλαδή με ένα γκολ διαφορά, άλλα τρία παιχνίδια του (1-0 τον Ιωνικό, 1-0 τη Λαμία και 2-1 τον Παναιτωλικό), στα οποία φέτος είχε συνολικό σκορ 7-1…

• Καταλήγοντας, ο φετινός Ολυμπιακός πολύ λίγο διαφέρει σε σχέση με τον περσινό. Όσο κι αν δεν μας φαίνεται. Απλά πέρυσι η ομάδα είχε καλύτερη ψυχολογία κι έτσι π.χ. κέρδιζε στα τελευταία λεπτά την ΑΕΚ και το Βόλο, αλλά και τη Φενέρμπαχτσε (1-0 στο 90΄) και την Άντβερπ (2-1 στο 86΄), ενώ φέτος χάνει νίκες στο 93΄(στο 1-1 με την Φράιμπουργκ) κι ισοπαλίες (στο 1-2 με τη Ναντ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x