Κώστας Νικολακόπουλος

Ο…πλέι μέικερ Εμβιλά, ο καλύτερος μπακ Λαλά κι ο χαμηλόστροφος Μαντί…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την εικόνα κάποιων παικτών του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.

• Τα δύο πρώτα φιλικά του Ολυμπιακού ουσιαστικά μας έδειξαν το ίδιο πράγμα: ότι η δύναμη της ομάδας και τη νέα σεζόν θα είναι η μεσαία της γραμμή.

• Στα δύο ημίχρονα που είδαμε δίπλα τον Εμβιλά και τον Μπουχαλάκη στον άξονα, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο δυνατός σε σχέση με τα δύο άλλα ημίχρονα στα οποία είδαμε στον άξονα τους Πέπε, Τιάγκο στο ένα ημίχρονο και τους Πέπε, Σουρλή στο άλλο. Λογικό θα πει κανείς, αλλά δεν μπορείς παρά να το εντοπίσεις.

• Προχθές με την Κράσνονταρ ο Εμβιλά έπαιξε το ρόλο του πλέι μέικερ από πίσω και τον θαυμάσαμε για τις μπαλιές που έβγαζε από τα 20, 30 και 40 μέτρα! Είχε και κάποιες πάσες που δεν πέρασε, αλλά γενικά ήταν ένας καλός Εμβιλά, που προσπάθησε μάλιστα πάλι να σκοράρει, έστω χωρίς επιτυχία. Κι είναι σημαντικό για την ομάδα που έχει ένα παίκτη να απειλεί με συνέπεια από τις πίσω γραμμές-σε δύο ημίχρονα, ο Γάλλος είχε πέντε τελικές, τις τρεις με σουτ από το ύψος της περιοχής και τις δύο από στατικές φάσεις.

Νικολακόπουλος: Ο… πλέι μέικερ Εμβιλά, καλύτερος μπακ Λαλά

• Ο Μπουχαλάκης μπορεί κι αυτός να μην ήταν σε καμία σούπερ ημέρα, αλλά βοήθησε σημαντικά ανασταλτικά, είχε καλές επιστροφές και βοήθησε στο να έχει ο ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο κυκλοφορία μπάλας 60-40 απέναντι σε μία ομάδα που έπαιξε κι αυτή Τσάμπιονς Λιγκ, ε;…

• Αυτός ο οποίος έχει μπει σε πολύ χαμηλούς τόνους στην προετοιμασία είναι ο Μαντί Καμαρά. Δεν ξέρω αν έχει το μυαλό του στη μεταγραφή που όλο έρχεται και ποτέ δεν έρχεται η, δεν του ταιριάζει καλά να παίζει σαν δεκάρι, που τον βάζει ο Μαρτίνς στα πρώτα φιλικά, αλλά πράγματι είναι πολύ πίσω από τον κανονικό Καμαρά και πρέπει να αρχίσει να συνέρχεται. Κάποιες ελάχιστες καλές ενέργειες δεν μπορεί να το σώσουν το πράγμα κι ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη, ειδικά τώρα που έχασε για έξι-εφτά ολόκληρους μήνες τον Φορτούνη.

Νικολακόπουλος: Ο… πλέι μέικερ Εμβιλά, καλύτερος μπακ Λαλά

• Ο Πέπε, που είχε δώσει κάποιες υποσχέσεις στο πρώτο φιλικό, μας απογοήτευσε στο δεύτερο. Με απαράδεκτο ξεκίνημα, από το οποίο προέκυψαν φάσεις των Ρώσων και με μέτρια συνέχεια, στην οποία απλά είδαμε μία καλή ενέργεια του και τίποτα άλλο. Είναι να απορεί κανείς με αυτό το παιδί, δύο μέτρα παλικάρι, για το χαλαρό τέμπο στο οποίο παίζει.

• Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός σίγουρα ζητάει πιο πολλά πράγματα από τα άκρα του, τους μπακ του. Κόντρα στην Κράσνονταρ ο μοναδικός που ανταποκρίθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό ήταν ο Λαλά, που αν μη τι άλλο έβγαινε μπροστά όπως έπρεπε, είχε πέντε σέντρες εκ των οποίων μόνο η μία κακή, κέρδισε κόρνερ, άλλαξε με εντυπωσιακή 40άρα μία φορά το παιχνίδι κι έτσι προέκυψε η σέντρα για γκολ του Βαλμπουενά στον Χασάν, ενώ κι αμυντικά ήταν πιεστικός, κάλυψε τον Σεμέδο όταν χρειάστηκε και ήταν ίσως ο τελευταίος υπεύθυνος που εκτέθηκε η πλευρά του στις πλαγιοκοπήσεις του αντίπαλου αριστερού μπακ, αφού οι εξτρέμ μπροστά του βοήθησαν σπάνια.

• Μακάρι να συνεχίσει έτσι ο Λαλά, αλλά περιμένουμε κι από τον Ανδρούτσο να ανεβάσει ρυθμούς, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικός. Είχε καλές επεμβάσεις πίσω, αλλά μπροστά κινήθηκε αυτή τη φορά σε χαμηλές στροφές. O δε Ρέαμπτσιουκ από αριστερά επέστρεψε στις «έτσι κι έτσι» εμφανίσεις, με ερωτηματικά δηλαδή. Και αμυντικά δεν ήταν στο καλύτερο επίπεδο, αλλά κυρίως επιθετικά ήταν που δεν βοήθησε. Καλό ήταν που πάτησε μία φορά την αντίπαλη περιοχή και πήρε μία κεφαλιά, έστω χωρίς να απειλήσει. Όταν βρέθηκε δύο φορές σε θέση να σεντράρει, απέτυχε παταγωδώς. Τη δεύτερη φορά ο επόπτης τον έβγαλε οφσάιντ ενώ καλύπτονταν ξεκάθαρα σε μία έξοχη κάθετη του Μασούρα, αλλά σημασία έχει ότι όταν επιχείρησε τη σέντρα ήταν πολύ κακή. Τα καλά σπριντ πρέπει να τα συνοδεύσουν έστω κάποια καλά τελειώματα…

Νικολακόπουλος: Ο… πλέι μέικερ Εμβιλά, καλύτερος μπακ Λαλά

• Ευχάριστο από το τελευταίο φιλικό, με ισχυρό αντίπαλο, το ανέβασμα της απόδοσης των τριών έμπειρων στόπερ.

Ο Σεμέδο έδειξε καλή εικόνα, ενίοτε και επιβλητική και κυρίως άρεσε ότι έβγαινε πολύ ψηλά για να μαρκάρει και να βοηθήσει και στο κέντρο. Με καλές τοποθετήσεις, αλλαγές παιχνιδιού και «μόλις» μία…κουτσουκέλα.

Ο Σωκράτης ξεκίνησε με μία κακή ήττα (έχασε κεφαλιά από την οποία εύκολα μπορούσε να γίνει το 0-1), αλλά συνέχισε με ουκ ολίγες καλές επεμβάσεις κι όταν χρειάστηκε έβαλε και τα πόδια στη φωτιά.

Ο Αβραάμ ήταν ανεβασμένος σε σχέση με το πρώτο ματς και έκοψε αρκετές αντίπαλες επιθέσεις, ακόμη κι όταν χρειάστηκε να κάνει ένα φάουλ.

• Τι δεν μας άρεσε; Ο Ολυμπιακός όπως και στο πρώτο φιλικό άφησε να κάνει η αντίπαλος του αρκετά σουτ έξω από την περιοχή χωρίς τη σωστή πίεση από τους στόπερ και τους αμυντικούς μέσους και τους ακραίους μπακ. Υπερβολικά πολλά σουτ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x