Κώστας Νικολακόπουλος

Ο τελικός Ολυμπιακός-Φιορεντίνα μπορεί να κριθεί σε μία «λεπτομέρεια» όπως μία φάση στη Λεωφόρο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr κάτι που έχει συμβεί στο ίδιο σημείο σε τέσσερα παιχνίδια του Ολυμπιακού τον τελευταίο καιρό!

· Ένας μεγάλος τελικός, όπως αυτός του Ολυμπιακού με τη Φιορεντίνα, καθότι μιλάμε για τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, συνήθως, αν όχι σχεδόν πάντα, κρίνεται από μικρά μικρά πραγματάκια, τις λεγόμενες λεπτομέρειες του παιχνιδιού.

· Με αφορμή το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και το 2-2 προχθές που κλείδωσε για τον Ολυμπιακό ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο ενόψει της νέας σεζόν, να δώσω ένα παράδειγμα: το γκολ του Παναθηναϊκού με το πέναλτι του Μπακασέτα. Το έφαγε ο Ολυμπιακός στο 45+5΄ του α΄ ημιχρόνου. Στο χειρότερο δηλαδή σημείο. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο επώδυνο από το να πας στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια, χάνοντας και δη με ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό.

· Με μία καλύτερη συγκέντρωση των παικτών του (Ρέτσος, Ρόντινεϊ, Όρτα, Ρίτσαρντς ενήργησαν ο ένας χειρότερα από τον άλλο!), ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε αποφύγει αυτό το γκολ και να πήγαινε ισόπαλος στο ημίχρονο. Όταν έχεις γλιτώσει το γκολ από άλλες κι άλλες περιπτώσεις στα πρώτα 45 λεπτά, σου αξίζει η κριτική να το φας και μάλιστα με αυτό τον τρόπο στο 45’+5!

· Δεν θα στεκόμουν εδώ, εάν δεν είχε ξανασυμβεί το ίδιο πράγμα και σε άλλα παιχνίδια του Ολυμπιακού εσχάτως.

Νικολακόπουλος: Ο τελικός Ολυμπιακός-Φιορεντίνα μπορεί να κριθεί σε μία «λεπτομέρεια»

· Στο Άστον Βίλα-Ολυμπιακός 2-4 οι Άγγλοι στο 45+1’ του α΄ ημιχρόνου είχαν μειώσει το σκορ σε 1-2. Θυμόμαστε δε ότι ο Ορτέγκα σε εκείνο το παιχνίδι έπαιζε τραυματίας από το 30’ και βγήκε τελικά μόνο στο ημίχρονο, με τον Ρίτσαρντς να παίρνει τη θέση του. Στο διάστημα αυτό, από το 30’ έως το 45’, και ειδικά όσο το ημίχρονο πήγαινε στο φινάλε του κι ο Αργεντίνος χαμήλωνε συνεχώς στροφές, δεν ήταν μόνο το γκολ που ξεκίνησε από επίθεση της Άστον Βίλα από την πλευρά του, αλλά και η φάση που οριακά δεν ήταν πέναλτι στη μάχη ένας μ΄ ένα του Ορτέγκα με τον Μπέϊλι.

· Στο Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-3 ο Παναθηναϊκός είχε πάρει σοβαρό προβάδισμα στο σκορ με ένα γκολ στο 45+4’! Με σκόρερ τον Ιωαννίδη. Το πιο καθοριστικό γκολ του παιχνιδιού, αφού με αυτό ο ΠΑΟ γύρισε το ματς και κράτησε τη νίκη ως το τέλος.

· Στο Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1 οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ κι αυτοί στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου! Και ο Ολυμπιακός για να γυρίσει το ματς χρειάστηκε πρώτα να κερδίσει ένα πέναλτι στο 79’ και μετά να βάλει ένα γκολ στο 87’.

Νικολακόπουλος: Ο τελικός Ολυμπιακός-Φιορεντίνα μπορεί να κριθεί σε μία «λεπτομέρεια»

· Βλέπουμε δηλαδή ότι εδώ υπάρχει ένα φαινόμενο που έχει γίνει τέσσερις φορές-δεν τις λες καθόλου λίγες. Αν μη τι άλλο περιμένουμε από τους παίκτες του Ολυμπιακού να κατανοήσουν το απλό ότι το α΄ ημίχρονο δεν τελειώνει στο 45ο λεπτό! Παρά μόνο όταν σφυρίξει ο διαιτητής το τέλος.

· Δεν ξέρω αν η ομάδα πέφτει από δυνάμεις στα τελευταία λεπτά παίζοντας με ένταση σχεδόν όλο το α΄ ημίχρονο. Ξέρω, όμως, ότι το να δέχεσαι σε τέσσερα παιχνίδια γκολ στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου μέσα σε διάστημα λιγότερο των τριών μηνών, σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται καλά.

· Να επαναλάβω δε ότι ένας τελικός με μία ιταλική ομάδα θα κριθεί, κατά πάσα πιθανότητα έως βεβαιότητα, στις λεπτομέρειες. Όποιος τις έχει με το μέρος του, θα είναι ο νικητής. Και σίγουρα δεν θα είναι ευχάριστη λεπτομέρεια για όποιον δεχθεί ένα γκολ στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x