Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ζέλσον είναι όπλο για τον Ολυμπιακό, αλλά ακόμη σε καθεστώς διαχείρισης

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Ζέλσον Μαρτίνς και για τη διαχείριση του από τον Ολυμπιακό.

• Και μόνο που πέτυχε το ένα από τα δύο γκολ της νίκης (2-1) του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ και το μοναδικό γκολ που έσωσε την ισοπαλία (1-1) στο Χαριλάου, λέει πολλά για την πολυτιμότητα του Ζέλσον Μαρτίνς σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια των «ερυθρόλευκων».

• Άλλωστε, ακόμη και όταν πρωτοάρχισε να παίζει ο Πορτογάλος, 20-30 λεπτά, είχε δείξει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να περιμένει ένα κυνηγό να κάνει τη διαφορά: θυμίζω ότι από δική του σέντρα ο Ελ Αραμπί είχε δώσει το τρίποντο στον αγώνα στην Κηφισιά (3-2) με γκολ στο 85’ και ότι από μία δική του σέντρα σουτ στον αγώνα στο Αγρίνιο η μπάλα κόντραρε στον Τορεχόν και κατέληξε στα δίκτυα του Παναιτωλικού για να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός στο 72’ και τελικά να πάρει τη νίκη στο 79’ (2-1).

• Κάπως έτσι, ο απολογισμός του Πορτογάλου σε πέντε ματς βασικός και πέντε αλλαγή στο ξεκίνημα της καριέρας του στον Ολυμπιακό είναι αυτά τα δύο γκολ που έδωσαν βαθμούς και τρεις ασίστ-τρίτη εκείνη με την οποία ο Γιόβετιτς άνοιξε το σκορ τις προάλλες στην πεντάρα στη Λαμία. Δεν το λες κι άσχημο για παίκτη που ήρθε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο έχοντας να παίξει 11 μήνες (από το Φεβρουάριο του 2023) σε επίσημο παιχνίδι και που ακριβώς λόγω αυτής της συνθήκης πρόλαβε κι έβγαλε ήδη δύο θλάσεις.

Νικολακόπουλος: Ο Ζέλσον είναι όπλο για τον Ολυμπιακό, αλλά ακόμη σε καθεστώς διαχείρισης

• Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ζέλσον βρίσκεται ακόμη σε καθεστώς διαχείρισης στον Ολυμπιακό. Και τον προσέχουν και προσέχει. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι δεν παίζει στα κόκκινα, δεν σπριντάρει όσο θα ήθελε, δεν πάει 100% στις διεκδικούμενες μπάλες. Τον έχει επηρεάσει ότι με το που έπαιξε λίγο παραπάνω στον Ολυμπιακό υπέστη θλάση και ότι με το που επανήλθε και μπήκε λίγο δυνατά, και ίσως πιο γρήγορα, έπαθε νέα θλάση.

• Το είδαμε και στον αγώνα με τον Άρη, ότι δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος να παίξει δύο παιχνίδια ως βασικός μέσα σε τρεις ημέρες: με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στο Καραϊσκάκη ήταν φανερά καλύτερος απ΄ ότι την Τετάρτη στο Χαριλάου. Κόντρα στον Άρη έπαιξε σε σαφώς χαμηλότερες στροφές, κόβονταν συχνά, δεν γύριζε τακτικά πίσω, πήγαινε δεύτερος σε αρκετές μονομαχίες. Λόγω ποιότητας μπόρεσε και ξεχώρισε, τόσο με το γκολ που έβαλε, όσο και με ευκαιρίες στις οποίες μπήκε, με καμιά καλή σέντρα κλπ.

• Είναι δε ενδιαφέρον ότι σε αυτά τα δύο παιχνίδια ο Ζέλσον έκανε πολύ καλές κινήσεις συγκλίνοντας από τα πλάγια προς τον άξονα και χώνονταν στην περιοχή σαν δεύτερος κυνηγός. Έτσι ακριβώς έβαλε και τα δύο γκολ, έτσι πήγε να κάνει κι άλλο γκολ στο Χαριλάου μετά το 1-1, αλλά τον σταμάτησε ο Κουέστα. Κι είναι πολύ σημαντικό που μας έβγαλε την εκδοχή του ως σκόρερ ο Πορτογάλος, γιατί μέχρι τώρα πραγματικά είχε πολύ άσχημα τελειώματα, όσες φορές είχε προσπαθήσει να κάνει γκολ.

Νικολακόπουλος: Ο Ζέλσον είναι όπλο για τον Ολυμπιακό, αλλά ακόμη σε καθεστώς διαχείρισης

• Ίσως το μυστικό να είναι ότι πρέπει να τελειώνει φάσεις από πιο κοντά κι όχι να σουτάρει από τα 20 μέτρα, αφού πιθανότατα να μην το έχει να σκοράρει από εκεί και πρέπει να φτάνει πιο κοντά στη μικρή περιοχή. Να σας θυμίσω ότι και στα πρώτα λεπτά ο Γιόβετιτς του έβγαλε μία τέτοια πάσα, με τον Ζέλσον πάλι να χώνεται στην περιοχή του Άρη, αλλά δύο αμυντικούς στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή να τον μπλοκάρουν πριν το σουτ. Άρα, είναι σαφές ότι αυτή την κίνηση την έχει.

• Προς το παρόν, αναπόφευκτα πρέπει να συνεχιστεί το «καθεστώς διαχείρισης», καθότι στα τρία τελευταία ντέρμπι μέσα σε μία εβδομάδα, οπότε και θα κριθεί για τον Ολυμπιακό η θέση που θα πάρει στο πρωτάθλημα, ο Ζέλσον μπορεί να είναι σπουδαίο όπλο. Αρκεί να έχει φρεσκάδα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x