Κώστας Νικολακόπουλος

Οι πέντε φωτογραφίες που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Κουτσιαύτη στο ΠΑΣ-Ολυμπιακός

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr μέσα από φωτογραφικό υλικό τα συνεχόμενα εις βάρος του Ολυμπιακού λάθη του διαιτητή Κουτσιαύτη προχθές στα Γιάννινα.

• Κατ' αρχάς να γράψω κάτι που έχω αμελήσει από το παιχνίδι του Ολυμπιακού στα Γιάννινα. Δεν μου άρεσε που ο Ελ Αραμπί όταν σκόραρε πήγε και πανηγύρισε με τον γνωστό του τρόπο («πυροβολισμούς») μπροστά στην εξέδρα των οπαδών του ΠΑΣ. Για ποιο λόγο να το κάνει; Ας έκανε τον πανηγυρισμό του, αλλά προς άλλη κατεύθυνση. Το μόνο που κέρδισε ήταν να τον βρίζει σε όλο το β' ημίχρονο η κερκίδα, κάτι που ποτέ δεν κάνει καλό σε ένα παίκτη και στην ομάδα γενικά.

• Κατά δεύτερον, ο ΠΑΣ ήταν άξιος αντίπαλος του Ολυμπιακού, αποδεικνύοντας ότι δίκαια είναι φέτος η πιο καλή επαρχιακή ομάδα και, αν θέλετε, ένα από τα πιο «σκληρά καρύδια» που κάποιος αντίπαλος μπορεί να σπάσει. Εγώ δε είχα πει επανειλημμένως, μετά την αφαίρεση των πέντε βαθμών του, ότι τα παιχνίδια πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο και άρα έπρεπε να τους πάρει πίσω τους πόντους που είχε κερδίσει μέσα στο γήπεδο, όπως τους πήρε πίσω κι ο Άρης.

• Η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα στο προχθεσινό παιχνίδι κι αξίζουν πολλά μπράβο στον προπονητή και στους παίκτες του ΠΑΣ. Υπάρχει, όμως, ένα κομμάτι το οποίο δεν μπορείς να αγνοήσεις, το πολύ δυναμικό παιχνίδι της ομάδας, το οποίο ενίοτε ξέφευγε και σε πολύ σκληρά μαρκαρίσματα. Εδώ, δεν κατηγορώ τον ΠΑΣ, αλλά κριτικάρω τον διαιτητή Κουτσιαύτη που άφησε αυτό το σκληρό παιχνίδι, χαρίζοντας κάρτες και φάουλ.

• Για του λόγου το αληθές, πέντε φωτογραφίες…

Πρώτη φωτογραφία: Στο 8΄ο Σνάιντερ πάει και με τα δύο πόδια και κάνει φάουλ για κίτρινη στον Μαντί. όχι κίτρινη δεν δίνει ο διαιτητής, αλλά ούτε φάουλ. Και ο ΠΑΣ βγάζει έτσι κι αντεπίθεση!

Νικολακόπουλος: Οι 5 φωτογραφίες που εκθέτουν Κουτσιαύτη

Δεύτερη φωτογραφία:Στο 50’ ο Εραμούσπε με αγκωνιά πετάει εκτός αγωνιστικού χώρου τον Αγκιμπού και τον στέλνει έξω κι από τις διαφημιστικές πινακίδες! Ο διαιτητής δεν δίνει έστω φάουλ!

Νικολακόπουλος: Οι 5 φωτογραφίες που εκθέτουν Κουτσιαύτη

Τρίτη φωτογραφία:Στο 58’ ο Κάργας πάει με τα πόδια πάνω στον Βατσλίκ και τον κτυπάει, ενώ ο γκολκίπερ έχει μπλοκάρει την μπάλα. Ο διαιτητής δεν του βγάζει την κίτρινη, που θα ήταν η δεύτερη…

Νικολακόπουλος: Οι 5 φωτογραφίες που εκθέτουν Κουτσιαύτη

Τέταρτη φωτογραφία: Στο 62’ ο Ποζνάσκι ανατρέπει από πίσω (τον βρίσκει με το πόδι του στο πόδι του) τον Λαλά και σταματάει αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Ο διαιτητής δίνει το φάουλ, αλλά όχι την κίτρινη…

Νικολακόπουλος: Οι 5 φωτογραφίες που εκθέτουν Κουτσιαύτη

Πέμπτη φωτογραφία: Στο 87’ ο Γκαρντάφσκι πάει με τα δύο πόδια και κτυπάει τον Ανδρούτσο στην γραμμή του αράουτ, μπροστά στα μάτια του Θεσσαλονικιού επόπτη Λ. Δημητριάδη. Ο διαιτητής δεν δίνει έστω το φάουλ…

Νικολακόπουλος: Οι 5 φωτογραφίες που εκθέτουν Κουτσιαύτη

• Ατυχώς η Nova δεν έδειξε κάποια ριπλέι από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν οι σχετικές φωτογραφίες απ' όπου θα φαίνονταν π.χ. μία ακόμη κίτρινη που χάρισε στον Στάνκο γιατί σταμάτησε με φάουλ αντεπίθεση του Ροντρίγκες και μία απίθανη περίπτωση όπου έγινε φάουλ δύο πάνω σε ένα (Εμβιλά) κι ο Κουτσιαύτης το άφησε, με συνέπεια μετά να κάνει φάουλ ο Λαλά για να κόψει την επίθεση του ΠΑΣ- κι αμέσως να του βγάλει κάρτα.

• Νομίζω όμως ότι και αυτές οι πέντε φωτογραφίες εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Κουτσιαύτη, διαιτητή που, παρεμπιπτόντως αυτό, φέτος πήγε δύο φορές στην Τούμπα κι έδωσε τέσσερα πέναλτι (!) υπέρ του ΠΑΟΚ, που κέρδισε τον Αστέρα και τον Απόλλωνα.

• Και κάτι τελευταίο: είπα πριν στο ράδιο ότι οι καθυστερήσεις ήταν οκτώ λεπτά (διακοπές VAR, αλλαγές και τραυματισμός Περέα στο χέρι) κι ο Κουτσιαύτης κράτησε πέντε. Λάθος μου. Δέκα λεπτά ήταν. Είχα ξεχάσει και το είδα μετά στις σημειώσεις μου τα σχεδόν δύο λεπτά που σταμάτησε το παιχνίδι και στην περίπτωση του Αγκιμπού, που έπεσε πάνω στις πινακίδες. Δέκα λεπτά και κράτησε τα πέντε. Αυτό δε ήταν το μεγαλύτερο διαιτητικό αίσχος του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x