Κώστας Νικολακόπουλος

Οι αλλαγές του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό και το πρώτο γκολ-καταλύτης για τον Βόλο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει με το δικό του τρόπο μέσα από το blog του στο sport-fm.gr το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Βόλο.

• Παρότι όλοι ξέρουμε ότι η ομάδα του Βόλου ζει και αναπνέει για να σταματήσει σήμερα τον Ολυμπιακό, και ιδανικά γι' αυτή να γίνει η πρώτη ομάδα που θα του σπάσει το αήττητο στο ελληνικό πρωτάθλημα, εγώ δεν θα έκανα την παραμικρή κριτική στον Μαρτίνς ακόμη και 11 παίκτες να άλλαζε σήμερα από την 11άδα που έπαιξε με την Αταλάντα!

• Να έβαζε ρε παιδί μου Τζολάκη, Βρουσάι, Αβραάμ, Μπα, Κίτσο, Μαντί, Μπουχαλάκη, Καρβάλιο, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Φαντιγκά! Εντελώς διαφορετική ομάδα από της Πέμπτης στο Μπέργκαμο. Να μπουν μέσα και να τα δώσουν όλα, με φρέσκα πόδια, ενέργεια κι ένταση. Κι από εκεί και πέρα, έχεις και πέντε αλλαγές για το β΄ ημίχρονο, να βάλεις π.χ. Τικίνιο, Εμβιλά. Μασούρα, Αγκιμπού, Σισέ!

• Αυτό που θα ήθελα, όμως, πρωτίστως είναι να πει σήμερα στους παίκτες του ο Μαρτίνς, πριν αρχίσει το παιχνίδι, ένα πράγμα: «Όποιοι σήμερα πάνε πολύ καλά, να ξέρουν ότι θα παίξουν και την Πέμπτη με την Αταλάντα!». Αυτό σημαίνει απονομή δικαιοσύνης. Και στο κάτω κάτω εγώ δεν είδα προχθές στην Ιταλία και κανένα παίκτη του Ολυμπιακού να βγάζει μάτι με την απόδοση του. Γιατί να μην παίξουν στη ρεβάνς κάποιοι άλλοι, αν δείξουν φορμαρισμένοι…

• Ούτως η, άλλως, πάντως, περιμένω σήμερα ο Μαρτίνς να επιβραβεύσει κάποια παιδιά που πριν 10 ημέρες είχαν κάνει πολύ καλή εμφάνιση και είχαν βοηθήσει τον Ολυμπιακό να περάσει τον Παναιτωλικό και να πάει στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Παιδιά που δεν επιβραβεύτηκαν ούτε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά ούτε και με την Αταλάντα, αφού δεν πήραν ευκαιρίες, παρά μόνο 15 λεπτά ο Καρβάλιο με την ΑΕΚ, έχοντας μάλιστα και καλή παρουσία, και εννιά λεπτά ο Λόπες με την Αταλάντα, με κακές επιλογές σε δύο στιγμές που είχε την δυνατότητα κάτι να κάνει.

• Από την άλλη, για να είμαι ρεαλιστής, καταλαβαίνω ότι ο Μαρτίνς έχει επιστρέψει τον τελευταίο καιρό στην συνταγή που του αρέσει αναφορικά με τα παιχνίδια που τον ενδιαφέρουν πρωτίστως, δηλαδή του πρωταθλήματος και του Γιουρόπα Λιγκ: όσο το δυνατό πιο λίγες αλλαγές στην ενδεκάδα.

Νικολακόπουλος: Οι αλλαγές του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό

• Από εκεί που λόγω Κόπα Άφρικα, άλλων απουσιών, ντεφορμαρίσματος κλπ, κλπ, έκανε μετά τις γιορτές τέσσερις και πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι, πλέον το έχει αλλάξει, έχει γυρίσει σε αυτό που του αρέσει: με τον Ιωνικό (3-0) άλλαξε μόλις δύο παίκτες σε σχέση με την ενδεκάδα του 3-1 με τον Παναιτωλικό… Με την ΑΕΚ (1-0) άλλαξε επίσης μόλις δύο παίκτες σε σχέση με την ενδεκάδα του 3-0 με τον Ιωνικό…Και με την Αταλάντα άλλαξε πάλι μόνο δύο παίκτες σε σχέση με την ενδεκάδα του 1-0 με την ΑΕΚ…Να δούμε, θα το συνεχίσει και σήμερα; Προσωπικά, μου φαίνεται ότι δεν είναι η καλύτερα ιδέα, αλλά τέλος πάντων.

• Το πιο σημαντικό, κατά την γνώμη μου, σε επίπεδο στρατηγικής για το σημερινό παιχνίδι: πάρα πάρα πολλά θα κριθούν από το ποια ομάδα θα ανοίξει το σκορ. Μία ματιά κανείς να ρίξει στα αποτελέσματα του Βόλου (παρεμπιπτόντως χωρίς Μπαριέντος κι Όρος σήμερα) στο γήπεδο του θα τα καταλάβει όλα.

Ο Βόλος έχει δεχθεί πρώτος γκολ σε πέντε παιχνίδια και τα έχει χάσει και τα πέντε! Από ΑΕΚ 1-3, Άρη 1-2, ΟΦΗ 0-2, Παναιτωλικό 1-2 και ΠΑΟΚ 0-4. Και τα έχει χάσει δεχόμενος τελικά μίνιμουμ δύο γκολ, ενίοτε τρία και τέσσερα.

Ο Βόλος, όμως, έχει βάλει πρώτος γκολ σε έξι παιχνίδια κι έχει πέντε νίκες και μία ισοπαλία! Έχει κερδίσει 2-1 τη Λαμία, 3-0 τον Ατρόμητο, 2-1 τον Αστέρα, 3-1 τον Παναθηναϊκό και 1-0 τον Απόλλωνα! Η μόνη ομάδα που κατάφερε και τον ισοφάρισε ήταν ο Ιωνικός με γκολ στο 71ο λεπτό, αλλά κι αυτός ήταν τυχερός που δεν έχασε καθώς στο 85΄ο Βόλος είχε δοκάρι…

• Κι εκτός έδρας όμως η φυσιογνωμία του Βόλου ίδια είναι! Μετράει σε βαθμό καταλυτικό από το αν σκοράρει πρώτος η, φάει γκολ πρώτος!
Ο Βόλος έχει δεχθεί πρώτος γκολ σε έξι αγώνες κι έχει πέντε ήττες (από ΠΑΟ 1-5, Ολυμπιακό 1-2, αστέρα 0-1, ΟΦΗ 1-2 και ΠΑΟ στο Κύπελλο 1-2), σώζοντας μία ισοπαλία (με Ιωνικό 1-1) με γκολ στο 86ο λεπτό…

Ο Βόλος, όμως, έχει βάλει πρώτος γκολ σε κι έχει τέσσερις νίκες (3-1 τον Απόλλωνα, 2-1 την ΑΕΚ, 2-0 τον Άρη και 3-1 τον Πανσερραϊκό), μία ισοπαλία (4-4 με τον ΠΑΟΚ) και μία ήττα (2-3 από τον ΠΑΣ με πέναλτι στο 86’)…

Άσχετο: θυμάστε την επέμβαση του Βατσλίκ στο παιχνίδι της Πέμπτης στο φάουλ του Μαλινόφσκι από θέση μέσα δεξιά; Δυσκολεύθηκε ο Τσέχος, αλλά έκανε τη δουλειά και πέταξε την μπάλα κόρνερ. Θυμηθείτε τώρα, τι είχε συμβεί στον αγώνα του Ολυμπιακού στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Από ακριβώς ίδια θέση είχε εκτελέσει φάουλ ο επίσης αριστεροπόδαρος Ζίβκοβιτς. Κι ο Βατσλίκ και τότε, κατά πάσα πιθανότητα πάντα, θα έβγαζε την μπάλα έξω. Αλλά πετάχτηκε ο Μπα και με κεφαλιά την είχε στείλει στα δίκτυα του γκολκίπερ του…

Ακούστε τι είπε ο ρεπόρτερ στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, για τις σκέψεις του Μαρτίνς αναφορικά με την ενδεκάδα, περί Ελ Αραμπί, Καμαρά, Μπουχαλάκη αλλά και Βρουσάι, Καρβάλιο, Κίτσο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x