• Η Bild στο σχόλιο της για τη σημερινή κλήρωση του Κόνφερενς Λιγκ αναφορικά με την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, γράφει ότι, «οι πιο σκληροί αντίπαλοι είναι μάλλον ο Άγιαξ και ο Ολυμπιακός»…Ο προπονητής της Λέγκια Βαρσοβίας, ο Ρούναϊτς, ερωτηθείς χθες ποια ομάδα θα ήθελε να αποφύγει στην κλήρωση, απάντησε: «Αντίπαλοι όπως ο Ολυμπιακός, η Μπέτις και ο Άγιαξ είναι εντυπωσιακοί».

• Τα γράφω αυτά για να καταδείξω ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε ότι διαπρέπει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά το όνομα του ακόμη κρατιέται ψηλά στο χάρτη του ποδοσφαίρου της Ευρώπης. Ακόμη και φέτος, έχει κάνει πέντε νίκες, όσες έκαναν μαζί η ΑΕΚ (δύο) κι ο Παναθηναϊκός (τρεις).

• Παρεμπιπτόντως, ως 3ος στον όμιλό του στο Γιουρόπα Λιγκ με 7 βαθμούς, είδε μόνο δύο ομάδες να έχουν καλύτερη συγκομιδή από αυτές που επίσης τερμάτισαν στην 3η θέση: την Μπέτις με 9 και την βελγική Ουνιόν με 8. Η Μόλντε είχε κι αυτή 7, ενώ οι Άγιαξ, Μακάμπι Χάιφα, Σερβέτ 5 και η Στουρμ Γκρατς 4.

• Είναι δε εντυπωσιακό πόσες ομάδες έχουν ήδη μείνει εκτός Κυπέλλων Ευρώπης από το Κόνφερενς Λιγκ σε σύγκριση με το Γιουρόπα Λιγκ: από το Κόνφερενς αποκλείστηκαν εντελώς, μεταξύ άλλων, οι Γκενκ, ΑΖ Άλκμααρ, Μπεσίκτας! Ενώ από το Γιουρόπα Λιγκ οι ΑΕΚ, ΠΑΟ, Άρης Λεμεσού, Σέριφ, Ράκοφ, Χάκεν, Λασκ, Τόπολα…Στο Τσάμπιονς Λιγκ φυσικά ήταν οι πιο θορυβώδεις αποκλεισμοί: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ, Σεβίλλη, Σέλτικ και ση συνέχεια οι Άντβερπ, Ουνιόν Βερολίνου κι Ερυθρός Αστέρας.

• Λένε πολλοί ότι ίσως είναι καλύτερο για τον Ολυμπιακό που δεν προχώρησε στο Γιουρόπα Λιγκ και συνεχίζει στο Κόνφερενς Λιγκ, αλλά ας καταλάβουμε ότι όλα είναι σχετικά και έχουν να κάνουν και με την τύχη, την κλήρωση. Για παράδειγμα, εάν ο Ολυμπιακός προκρίνονταν αντί της Φράιμπουργκ, που όπως έχω καταγράψει ήταν θέμα μίας-δύο λεπτομερειών στην πραγματικότητα, σήμερα υποψήφιοι αντίπαλοι του στα πρώτα νοκ άουτ, του Φλεβάρη, θα ήταν οι Γιάνγκ Μπόις, Σαχτάρ, Λανς, Μπράγκα και οι Γαλατασαράι, Μίλαν, Μπενφίκα και Φέγενορντ.

Νικολακόπουλος: Ποια κλήρωση θα ήθελα για τον Ολυμπιακό και γιατί!

• Από το να σου τύχει καμία Άιντραχτ, όπως μπορεί να συμβεί σήμερα, γιατί όχι μία Γιάνγκ Μπόις για παράδειγμα. Το δε Κόνφερενς Λιγκ έχει εκτός της Φρανκφούρτης αντιπάλους (για τη συνέχεια) όπως οι Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, Λιλ, Μπέτις, Άγιαξ, Κλαμπ Μπριζ, Ουνιόν, Γκεντ, Φενέρμπαχτσε…

• Τέλος πάντων, αφού έχουμε σήμερα την κλήρωση, να εκφράσω την γνώμη μου, για τον Ολυμπιακό.

• Δεν θα ήθελα ομάδες που έχουν χρόνια τον ίδιο προπονητή! Δηλαδή την Σλόβαν (στα πέναλτι την απέκλεισε ο Ολυμπιακός πέρυσι…), την Γκεντ (με το Βέλγιο είναι Νο 8 στο ranking της ΟΥΕΦΑ) και την Μπόντο Γκλιμτ (θα έχει και χιόνια εκεί τον Φλεβάρη)!


• Δεν θα ήθελα την Άιντραχτ για προφανείς λόγους, έστω κι αν είναι πολύ ασταθής (ο δε Ολυμπιακός εδώ και 10 χρόνια με Γερμανούς δεν μπορεί να κάνει τίποτα).

• Δεν θα ήθελα την Φέρεντσβαρος γιατί ακούω ότι έχει πολύ δυνατή ομάδα (και στο παρελθόν έχει αποκλείσει τον Ολυμπιακό).

• Δεν θα ήθελα τη Λούντογκορετς (από την οποία πρόσφατα αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός), ενώ έχει στον πάγκο κι έναν προπονητή που έχει δουλέψει μαζί της 20 χρόνια συνολικά!

Νικολακόπουλος: Ποια κλήρωση θα ήθελα για τον Ολυμπιακό και γιατί!

• Άρα, καταλήγω ότι θα ήθελα την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, καθώς ο Ολυμπιακός συνήθως τις ομάδες από την πρώην Γιουγκοσλαβία τις περνάει. Η δε Ντινάμο άλλαξε προπονητή, δεν είναι στα καλά της και σε σχέση με την ομάδα της που έπαιξε τον Αύγουστο με την ΑΕΚ πούλησε τρεις από τους καλύτερους παίκτες της, τον γκολκίπερ Λιβάκοβιτς, τον στόπερ Σούταλο και τον ακραίο κυνηγό Ιβάνουσετς.

• Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός θα είναι ανεξαρτήτου κλήρωσης γηπεδούχος στο πρώτο ματς κι ότι τα παιχνίδια θα γίνουν 15 και 22 Φλεβάρη. Σήμερα δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους η Γκεντ με την Ουνιόν και η Μπόντο με την Μόλντε, κάτι που θα παίξει το ρόλο του στην κλήρωση.

• Ας θυμηθούμε, τέλος, ότι στην Γκεντ παίζει ο Κάιπερς, στην Λέγκια ο Ζιλ Ντίας και στην Μπόντο ο Ομάρ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x