Κώστας Νικολακόπουλος

Πώς να μην το πάρει ο Ολυμπιακός, με τον γκολτζή του να είναι σκυλί του πολέμου;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον φοβερό Ελ Αραμπί, με αφορμή την κατάθεση ψυχής που έκανε χθες!

• Το πρωτάθλημα για να το πάρεις χρειάζεται να έχεις και ποιότητα, αλλά και τσαγανό. Αυτό ακριβώς το στοιχείο που πάνω απ΄ όλα είχε χθες ο Ολυμπιακός, προερχόμενος από την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης κόντρα στην Άρσεναλ, το ταξίδι στο Λονδίνο, αλλά και παίζοντας χωρίς Σεμέδο, Βαλμπουενά, Χασάν, Βρουσάι κι από το 40ο λεπτό με δέκα παίκτες, εξαιτίας μίας διαιτητικής απόφασης πραγματικά ακατανόητης, που αν γίνει π.χ. στα ματς του Κυπέλλου θα πρέπει να κάνει τον Κλάτενμπεργκ να τα μαζέψει και να φύγει άρον άρον για την πατρίδα του!

• Τον Ολυμπιακό τον χάρηκα χθες πρώτον γιατί στα πρώτα 40 λεπτά είχε κλάση κι απειλούσε συνεχώς με τον Ελ Αραμπί, τον Μπρούμα, τον Μασούρα, τον Λαλά και τον Μπουχαλάκη, παίρνοντας δίκαια το προβάδισμα στο σκορ, ενώ με λίγη προσοχή θα μπορούσε να είναι μπροστά στο σκορ με 2-0. Και δεύτερον γιατί είχε τσαγανό στα υπόλοιπα 50 λεπτά. Είχε παίκτες έτοιμους να «πέσουν στη φωτιά» για την ομάδα! Κι όταν έχεις τέτοιους παίκτες, κι έχεις και την καλύτερη ομάδα, θα το πάρεις το πρωτάθλημα, ό,τι τρικλοποδιά κι αν σου βάλουν! Και θα το πάρεις και με διαφορά.

• Εμένα με ενθουσίασε που είδα τον Ανδρούτσο να μπαίνει στο ημίχρονο και να κάνει πέντε τάκλιν «του θανάτου»! Τάκλιν για να διώξει σε κόρνερ πολύ επικίνδυνη επίθεση του Άρη. Τάκλιν για να κόψει μπάλα. Τάκλιν για να κόψει, αλλά και να δώσει και πάσα, κάτι που συνέβη δύο φορές!!! Έδωσε μάχες παντού, μπλόκαρε σουτ αντίπαλου, πήρε προσπάθειες μπροστά. Του αξίζει ένα μπράβο για μία γενναία εμφάνιση.

• Όπως και σε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού, που τα έδωσαν όλα!

Ο Εμβιλά σε δύο διαφορετικές στιγμές του αγώνα, μία στο α΄ ημίχρονο κι άλλη μία στο β΄, έκοψε την πρώτη δύο φορές στην ίδια φάση κι έκανε τη δεύτερη δυο τάκλιν στην ίδια φάση!

Ο Μπουχαλάκης δίκην τρίτου στόπερ μπλόκαρε δύο σουτ παικτών του Άρη! Και οι στόπερ Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας μπλόκαραν άλλα τρία, ένα ο καθένας!

Συνολικά έξι σουτ παικτών του Άρη τα μπλόκαραν σαν καμικάζι οι παίκτες του Ολυμπιακού!

• Έτσι παίρνεις το πρωτάθλημα! Μου έχει μείνει το στιγμιότυπο στο οποίο στάθηκε ο τηλεοπτικός φακός, με τον Μασούρα λίγο πριν την αλλαγή του να προσπαθεί να βρει ανάσες για να τρέξει λίγο ακόμη και να βοηθήσει την ομάδα! Ο Μαρτίνς του ζητούσε αφενός μεν να βοηθάει τον Ανδρούτσο στο δεξί άκρο της άμυνας, αφετέρου δε να βοηθάει και τους Εμβιλά και Μπουχαλάκη στα χαφ! Κι όποτε μπορεί να βγαίνει και μπροστά!

• Η, το άλλο στιγμιότυπο στο οποίο έπεσε ο φακός του συνδρομητικού καναλιού, με τον Ελ Αραμπί, κάπου εκεί γύρω πριν το 70ο λεπτό! Έχει κλείσει τα μάτια και ψάχνει να βρει κι αυτός μία ανάσα για να αντέξει λίγο ακόμη!



• Ήταν δε συγκλονιστικό το σκηνικό όταν βγήκε για αλλαγή ο Αραμπί! Τον έβλεπες να πηγαίνει προς τον πάγκο και να είναι ακόμη «τεντωμένος», να γυαλίζει το μάτι του, να λέει έτσι στον Κάιπερς ότι πρέπει να μπει και να «σκιστεί» για την ομάδα, για να κρατηθεί ένα τρίποντο, που απλά κάνει τη διαφορά από +16, +19!

• Βλέποντας τον Αραμπί να γυρίζει στο τέλος του αγώνα να βοηθάει την άμυνα του, επειδή έβλεπε ότι τον είχε ανάγκη, να μην αφήνει τον Τζέγκο να σουτάρει με την άνεση του από καλή θέση έξω από την περιοχή, να τρέχει και να κλέβει μπάλες, ένα πράγμα σκέφτεσαι: όταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης σου, όταν ο μεγάλος του γκολτζής, είναι σκυλί του πολέμου πώς να μην πάρεις το πρωτάθλημα;

• Χθες έσπασε ένα ωραίο σερί του Αραμπί, που σκόραρε συνεχώς σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια, με τη Λαμία μέσα, με την Άρσεναλ μέσα, με τη Λάρισα έξω, με την Άρσεναλ πάλι, έξω! Και το έσπασε το σερί ο Αραμπί γιατί δεν βρήκε καλά την μπάλα, εκεί που ο Κουέστα έδιωξε σωτήρια την μπάλα που είχε κοντράρει στο πόδι του Δεληζήση στην σέντρα του Λαλά-ήταν θεωρητικά ένα εύκολο γκολ για τον Μαροκινό, αλλά με κάποιο τρόπο σούταρε…αέρα. Κι είχε κι άλλη ευκαιρία να σκοράρει, στη συνέχεια, αλλά το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση του το κόντραρε ένας αμυνόμενος σε κόρνερ.

• Μπορεί να μην σκόραρε χθες ο Αραμπί, αλλά βρήκε τους τρόπους να βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα για ακόμη μια φορά. Και στο γκολ ήταν μέσα και σχεδόν σε όλες τις συνεργασίες και τις φάσεις ήταν μέσα. Και κυρίως έβαλε τελικά γκολ, γκολ στις καρδιές των Ολυμπιακών με την ψυχωμένη εμφάνιση του, δείχνοντας ότι δεν έχει μόνο κλάση και γκολ, αλλά έχει και καρδιά. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν να τον χειροκροτήσει θερμά, φτάνοντας στον πάγκο, κατά την αλλαγή του.

• Έτσι παίρνονται τα πρωταθλήματα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x