Κώστας Νικολακόπουλος

Η ανατομία των ντέρμπι: Έδρες, Ολυμπιακός κι Αραμπί, ευχάριστη και δυσάρεστη έκπληξη…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr μία ανάλυση των 13 μέχρι τώρα ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος, κάνοντας διαπιστώσεις.

· Μπήκαμε λοιπόν στα πλέι οφς, όπου τα περισσότερα παιχνίδια είναι ντέρμπι, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έχουν κάνει μέχρι τώρα, δηλαδή στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στην πρεμιέρα των πλέι οφς, οι τέσσερις παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του πρωταθλήματος μας στα μεταξύ τους παιχνίδια. Πάμε λοιπόν, γιατί από την σχετική ανάλυση προκύπτουν πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα…

· Ολυμπιακός

Εντός έδρας 1-0 τον ΠΑΟ, 3-0 την ΑΕΚ, 3-0 τον ΠΑΟΚ

Εκτός έδρας 1-1 με την ΑΕΚ, 1-1 με τον ΠΑΟΚ, 1-2 από τον ΠΑΟ

Συνολικά τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα σε έξι παιχνίδια. 11 βαθμοί, γκολ 10-4

· ΠΑΟ

Εντός έδρας 2-1 τον Ολυμπιακό, 2-1 τον ΠΑΟΚ κι 1-1 με την ΑΕΚ

Εκτός έδρας 0-1 από Ολυμπιακό, 1-2 από ΠΑΟΚ, 2-1 την ΑΕΚ

Συνολικά τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες σε έξι παιχνίδια. 10 βαθμοί, γκολ 8-8

· ΠΑΟΚ

Εντός έδρας 2-1 τον ΠΑΟ, 1-1 με τον Ολυμπιακό, 2-2 και 3-1 με την ΑΕΚ

Εκτός έδρας 1-1 με την ΑΕΚ, 0-3 από τον Ολυμπιακό, 1-2 από τον ΠΑΟ

Συνολικά δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες σε εφτά παιχνίδια. 9 βαθμοί, γκολ 10-11!

· ΑΕΚ

Εντός έδρας 1-1 με ΠΑΟΚ, 1-1 με Ολυμπιακό κι 1-2 από ΠΑΟ

Εκτός έδρας 0-3 από Ολυμπιακό, 2-2 κι 1-3 από ΠΑΟΚ και 1-1 με ΠΑΟ

Συνολικά καμία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες σε εφτά παιχνίδια. Βαθμοί 4, γκολ 7-13!

· Διαπιστώσεις

ΠΡΩΤΗ. Ο Ολυμπιακός, όπως αναμένονταν, έχει την καλύτερη συγκομιδή, με 11 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟ αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη με 10! Ο ΠΑΟΚ ακολουθεί με εννιά, αλλά κι ένα παιχνίδι περισσότερο, ενώ η ΑΕΚ παρότι έχει κι αυτή ένα παιχνίδι περισσότερο από Ολυμπιακό και ΠΑΟ είναι η αρνητική έκπληξη με συγκομιδή μόλις τεσσάρων βαθμών, χωρίς καν νίκη.

ΔΕΥΤΕΡΗ. Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που έχει εκμεταλλευθεί 100% τον παράγοντα έδρα, έχοντας μόνο νίκες στο Καραϊσκάκη, ενώ ο ΠΑΟ είναι η μοναδική ομάδα που έχει φέρει διπλό! Έστω κι αν αυτό έγινε στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, όταν το είχαν κοινή έδρα.

ΤΡΙΤΗ. Κανένα ντέρμπι δεν έληξε 0-0! Μεγάλα σκορ, όμως, έκαναν μόνο ο Ολυμπιακός (δύο φορές 3-0) κι ο ΠΑΟΚ (μία φορά 3-1). Όλες οι άλλες νίκες ήταν στο γκολ, 1-0 η, 2-1.

ΤΕΤΑΡΤΗ. Μολονότι ο κόσμος δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο λόγω της πανδημίας, οι έδρες εξακολουθούν να είναι πολύ δυνατές! Κανείς δεν έχει σπάσει την έδρα, με μία εξαίρεση που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα, το 2-1 του ΠΑΟ επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, επαναλαμβάνω στην κοινή τους τότε έδρα…Οι γηπεδούχοι κέρδισαν εφτά ντέρμπι κι άλλα πέντε έληξαν ισόπαλα.

ΠΕΜΠΤΗ. Μακράν πρώτος σκόρερ και στα ντέρμπι ο Ελ Αραμπί με 4 γκολ! Ακολουθούν με δύο οι Βρουσάι (ευχάριστη έκπληξη), Ίνγκασον (αν και στόπερ!), Ζίφκοβιτς (και τα δύο σε ένα ματς), Σβιντέρσκι, Ολιβέιρα, Μακέδα. Δεν έχουν σκοράρει ακόμη σε ντέρμπι οι Χασάν, Μασούρας, Τζόλης, Γουάρντα, Σβαμπ, Μάνταλος, Καρλίτος, Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάννης.

· Για να δούμε τι θα γίνει στα άλλα 11 ντέρμπι που θα γίνουν στα πλέι οφς! Κι αν θα συνεχιστεί η ίδια ιστορία που βλέπουμε μέχρι στιγμής!

Άσχετο: με όλο το σεβασμό στην γνώμη των αναγνωστών του sport-fm.gr που ψήφισαν σχετικά, αλλά ο Σιμάνσκι καλύτερος μέσος του φετινού πρωταθλήματος, έστω οριακά του Εμβιλά; Με τι κριτήρια; Ο Εμβιλά έχει παίξει 25 στα 27 παιχνίδια του πρωταθλήματος (στα 22 βασικός), με μεγάλη επιτυχία, έχει βάλει και τέσσερα γκολ κι έχει φτιάξει και τρία παρότι καθαρός αμυντικός μέσος-για να μην πάρουμε τι έχει κάνει στα 12 παιχνίδια του στην Ευρώπη, όπου επίσης έχει σκοράρει…Ο Σιμάνσκι έχει παίξει σε μόλις 10 ματς βασικός σε όλο το πρωτάθλημα (συν δύο αλλαγή)…Πράγματι τα έχει πάει καλά το παιδί, έχει πετύχει και τρία γκολ (και μηδέν ασίστ), αλλά τι σχέση έχει η παρουσία του με εκείνης του Εμβιλά; Άσε δε που στην Ευρώπη έχει μηδέν λεπτά συμμετοχής…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x