Κώστας Νικολακόπουλος

Ο 2ος σκόρερ του Ολυμπιακού (Μασούρας) έχει όσα γκολ οι 1οι των ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό μετά την ολοκλήρωση του ενός τρίτου του πρωταθλήματος.

Ο 2ος σκόρερ του Ολυμπιακού (Μασούρας) έχει όσα γκολ οι 1οι των ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ…


• Τέσσερα στο Βόλο, πέντε στη Λάρισα, έξι στη Λαμία! Έβαλε 15 γκολ ο Ολυμπιακός στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του στο πρωτάθλημα, με τον Ελ Αραμπί να βρίσκει την ευκαιρία να κάνει σε αυτά έξι γκολ!

• Θα ήταν, βέβαια, καλύτερα να έβαζε σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές πέντε-έξι γκολ λιγότερα (!) ο Ολυμπιακός και να έβαζε ένα παραπάνω στο ΟΑΚΑ, ώστε να μην έφερνε το 1-1 με την ΑΕΚ και να ήταν τώρα στο +7 από τον ΠΑΟΚ και στο +9 από την ΑΕΚ. Ειδικά ο Ελ Αραμπί έπρεπε να κάνει ένα γκολ στις τρεις ευκαιρίες που είχε την περασμένη Τετάρτη.

• Τέλος πάντων, και το +5 από τον ΠΑΟΚ και το +6 από την ΑΕΚ (αν κερδίσει απόψε τον Βόλο) δεν είναι μικρές διαφορές, όταν μιλάμε για 12 αγωνιστικές πρωταθλήματος. Είμαστε ακριβώς στο ένα τρίτο της σεζόν, αφού συνολικά έχει 36 αγωνιστικές. Σίγουρα, όμως, θα έχουμε μία καλύτερη, πιο καθαρή εικόνα τέλη Γενάρη, όταν και θα έχει παίξει ο Ολυμπιακός και τα άλλα τρία ντέρμπι, τα δύο στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και το άλλο στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ.

• Προς το παρόν, ο Ολυμπιακός μπορεί να λέει ότι είναι η μοναδική αήττητη ομάδα κι ότι έχει διαφορά γκολ +28 (33-5), ενώ και οι δύο άλλοι ανταγωνιστές του έχουν μαζί +23! Ο ΠΑΟΚ +13 (20-7) κι η ΑΕΚ +10 (21-11).

• Ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Ελ Αραμπί, με 11 γκολ, ενώ ο δικός του δεύτερος σκόρερ, ο Μασούρας, έχει έξι γκολ, όσα δηλαδή οι πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ (Σβιντέρσκι) και της ΑΕΚ (Ανσαριφάρντ)…

• Ο Ολυμπιακός έχει και τον πρώτο σε ασίστ, τον Φορτούνη, με εφτά, ενώ ο Μάνταλος από την ΑΕΚ έχει πέντε κι ο Σβαμπ από τον ΠΑΟΚ τέσσερις.

• Χθες το κρίσιμο γκολ του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Λάρισα ήταν το 2-1 του Ελ Αραμπί στο 39’, όπως ήταν π.χ. το πιο κρίσιμο στο 4-1 με το Βόλο η ισοφάριση του Μασούρα στο τελευταίο λεπτό του α΄ ημιχρόνου.

• Ο Μαρτίνς επέλξε αυτή τη φορά να κάνει πέντε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα του σε σχέση με το ντέρμπι με την ΑΕΚ μεσοβδόμαδα, βάζοντας από την αρχή όχι μόνο τους Φορτούνη και Καμαρά, που τους είχε βάλει στο ημίχρονο την Τετάρτη (αν και θα περίμενε κανείς να τους είχε την Τετάρτη βασικούς και χθες αλλαγή…), αλλά και τον Μπα αντί του Σισέ και τους Μπρούμα και Σουντανί αντί των Μπουχαλάκη και Μασούρα.

• Ακόμη και χθες, πάντως, χρειάστηκε η βοήθεια αλλαγών στο β΄ ημίχρονο για να ξεμπλοκάρει ο Ολυμπιακός. Κύρια η είσοδος του Μασούρα στο 57’, αφού αμέσως (65’) σκόραρε και κλείδωσε το τρίποντο, ενώ πρόλαβε να έχει και ένα δοκάρι και μία ασίστ για το άλλο γκολ του Αραμπί! Αλλά κι ο Ανδρούτσος, μπαίνοντας κι αυτός στο 57’, έβγαλε ενέργεια σε ρόλο δεξιού μπακ, ήταν πιεστικός στα μαρκαρίσματα, έκοψε και βγήκε αρκετά συχνά μπροστά.

• Ο δε Τιάγκο, μπαίνοντας στο 76’, έδειξε ότι σε αυτή τη φάση και μέχρι να προσαρμοστεί στην ομάδα, είναι πάρα πολύ χρήσιμος για να έρχεται από τον πάγκο στα τελευταία λεπτά, γιατί έχει μεγάλη ευχέρεια στην πάσα και ρολάρει ωραία την μπάλα. Έδειξε δε ότι άρχισε να καταλαβαίνει ότι για να παίξει πρέπει να δώσει μάχη.

• Θα έλεγα ότι κι ο Κάιπερς ναι μεν στη Λαμία σκόραρε, αλλά χθες ήταν πολύ πιο κινητικός. Την περασμένη Κυριακή είχε την κεφαλιά στα δίχτυα, αλλά δεν είχε ξανακουμπήσει την μπάλα επί 20 λεπτά. Χθες ζήτησε και πήρε μπάλα, συμμετείχε πολύ περισσότερο στο παιχνίδι και απλά χρειάζονταν μία πάσα στον Αραμπί κι όχι γύρισμα προς τα πίσω για να πιστώνονταν και μία ασίστ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x